STEVEN VAN MANEN

Met de trein van 12.11 ben ik gisteren naar Ellecom vertrokken. Kort voor aankomst in Dieren om 12.53 sprak de dame naast mij plotseling over Cervantes. Ik had nog niets van hun gesprek beluisterd, maar daarop vertelde zij haar overbuurvrouw “Dat is de schrijver van de Don Quichot”. “Ik ben de eigenaar van dat instituut” liet ik haar daarop weten. Verder geen reactie. Het was kort voort het station Dieren. Vandaaruit gewandeld naar Ellecom. Halverwege werd ik door Sjaak van Gemerden gebeld. Hij heeft de foto’s gevonden en laat ze afdrukken door het Kruidvat in de Burchtstraat 53 in Nijmegen. Waarschijnlijk zaterdag klaar. Klantnummer 474648, opdrachtnummer 189967. In Wellecom direct enthousiast begroet door Ron van Raad en Barbara. Barmeisjes Marissa en Astrid (uit Groningen). Ik kreeg sleutel 91 waardoor in mijn gedachten het gehele jaar 1991 nog eens in een flits aan mij voorbijging. Te beginnen met het gesprek met Liesbeth op 5 januari 1991. Barbara vroeg mij nog of ik al op kraamvisite ben geweest in Wassenaar. Ik heb haar laten weten dat ik na de geboorte ogenblikkelijk een faxbericht heb verzonden als felicitatie. Verder gelezen in het boek van Paul Burrell. Op vrijdag 26 september heb ik Wellecom voor het laatst bezocht. Het vervolgverhaal ging echter door gistermiddag. Ik raakte in gesprek met de heer Steven van Manen, spiritueel genezer. Hij zag een leeuw in het schilderij van Manuel Muñoz Ruiz van My Lady. “Diana houdt van jou” liet hij mij weten, hetgeen mij direct deed denken aan de brieven die ik van Maria Delorme heb ontvangen en het gesprek dat ik op 9 november 1999 terzake in Frigiliana heb gevoerd met een Spaanse dame ref. Santa Diana. Ik heb hem dan ook laten weten dat ik uitsluitend geïnteresseerd ben in juridisch verifiëerbare informatie. Bij voorbeeld over hetgeen er in St. Tropez is gebeurd in de nacht van 14 op 15 juli 1997 ref. Concern. Naar zijn zeggen is er een geheim politierapport verschenen waarin aangetoond zou zijn dat zij inderdaad zes weken zwanger was op het moment van overlijden. Het begint er dus inderdaad erg op te lijken dat de dader zich aan haar in de betreffende nacht heeft vergrepen. En beslist niet ‘op vrijwillige basis’ als ik afga op de foto die op 15 juli 1997 op pagina 5 van The Sun is gepubliceerd. Er moet iets vreselijks gebeurd zijn in die nacht. Volgens de heer Van Manen vermoedelijk met behulp van verdovende middelen. Volgens Burrells boek was het gedrag van dappere Dodo op dat gebied nogal verdacht.