CERVANTES GROUP OF COMPANIES

Ik heb de indruk dat de Cervantes Companies Group inmiddels stevig in ontwikkeling is. De spreuk ‘De Generaal is dood. Leve de Generaal’ zal u zeker aanspreken. Gisteravond werd op de Nederlandse televisie het voorstel gelanceerd om de Amsterdam Arena om te dopen tot Rinus Michels Stadion. Ik denk dat niemand – waar ook ter wereld – daar bezwaar tegen kan aantekenen. Hij is en blijft de architect van het ‘totaalvoetbal’. Zo is Rinus Michels ook voor mij altijd een groot voorbeeld geweest om een totaalconcept te ontwikkelen. Hierin ben ik geschoold tijdens mijn management-opleiding op de Baak. Daar werd management al direct met voetbal vergeleken. Als richtend voorbeeld werd toen uitgegaan van de publicatie van Pieter Winsemius met de titel ‘Speel nooit een uitwedstrijd’. Vandaar dat ik mijn Noordwijkse collega’s ook steeds heb uitgenodigd op mijn eigen thuisbasis, Kasteel Landgoed de Engelenburg in Brummen. Dezer dagen zie ik uitsluitend een zwart vlak op hun website. Dat geeft stof tot nadenken. Daarom ben ik van mening dat het Arnhemse Gelredome evengoed in Prinses Diana Stadion kan worden omgedoopt. Van alle verhalen die ik over haar heb gelezen sinds 28 augustus 1996 klopt er geen één. Alleen dat van Paul Burrell voor een deel. Het is nu zaak dat er wat meer aandacht wordt geschonken aan de missie die zij zich vanaf haar onafhankelijkheidsdag heeft gesteld. In dit verband haal ik een door mij verzonden brief aan van 14 augustus 1996. Hij luidt alsvolgt. Instituto Cervantes Benelux NIJMEGEN Directie de Baak T.a.v. drs E.H. Halbertsma Koningin Astridboulevard 23 2202 BJ NOORDWIJK Datum: 14 augustus 1996 Betreft: FOUR TMES 7 Kenmerk: ICB/Baak960814 Dear Elizabeth, Vandaag over veertien dagen verzendt het Instituto Cervantes Benelux 28 Royal Roses. Jij hebt de eerste keus om deze in ontvangst te nemen. Ingeval je daarvan zou willen afzien verzoek ik je deze – in mijn naam – door te zenden naar Lady Diana Frances Spencer (b. 1961) te Londen. Lady Diana is familie van de Duke of Marlborough, woonachtig te BLENHEIM PALACE, bij Woodstock, Oxfordshire. Mocht je besluiten de rozen met haar te delen, dan heeft dat mijn zegen. Met Hartelijke Groet, John Van der Heyden Bijlage: Image ICB. De foto van de ridder is eigendom van de exploitanten van Warwick Castle, United Kingdom.