EL PRÍNCIPE AZUL

Gisteren 10 april 2019 15:29 ZH20060722 WAARDE COLLEGAE Zoals u weet geloof ik nog steeds in sprookjes. Het haalt het GOEDE uit de mens. Zo werd er gisteravond hier in Torremolinos op de PLAZA DE LA INDEPENDENCIA een toneelstuk opgevoerd met kinderen en een verteller. Het deed mij even denken aan het bezoek dat ik op 4 augustus 1996 met mijn twee zoons heb gebracht aan HAMPTON COURT PALACE in LONDEN. Daar werd toen het verhaal verteld van THE BEAUTY AND THE BEAST. Dat soort verhalen gaat vaak een eigen leven leiden en houdt de SELFFULFILLING PROPHECY in stand. Zo waren de hoofdpersonen van het verhaal van gisteren een MAYORDOMO en een PRINCESA HERMOSA, ofwel een BUTLER en een MOOIE PRINSES. Vanzelfsprekend dacht ik hierbij aan ONZE BUTLER PAUL BURRELL en mijn indertijd beoogde BRITSE PARTNER. Het sprookje ging dus over LA BELLA DORMIDA, ofwel de schone slaapster. DOORNROOSJE dus. Dit roept automatisch associaties op met het KASTEEL DOORNENBURG. De schone slaapster werd met een kus gewekt door EL PRÍNCIPE AZUL ofwel DE BLAUWE PRINS. Het hele verhaal werd in uitstekend CASTILIAANS uitgevoerd en was dus door elke welopgevoede hispanist woordelijk te volgen. Vanzelfsprekend dacht ik hierbij aan DE BLAUWE ENGEL en DE BLAUWE HOED die veelvuldig opduiken in mijn epistels.