PREDESTINATIE

Liesbeth, Nadat ik mijn bericht 20130118 Documenten met attentiewaarden gisteravond om 23:03 had verzonden ben ik nog even naar EMMA’S TAPAS BAR geweest die voor mij thans min of meer dienst doet als de herberg van Don Quichot. Ik had daar een heel bijzondere ontmoeting met een in La Carihuela wonnende Spanjaard met de naam JOSÉ MARÍA CERVANTES. Hij liet mij weten dat hij veel familie heeft in Málaga in de wijk El Perchel. Ik ben nu nog verbijsterd. Nog nooit heb ik met iemand met die beroemde achternaam gesproken. Het maakte enorm veel bij mij los. Mijn hele persoonlijke geschiedenis vanaf 1968 ging als een film door mij heen. Ik vertelde hem over mijn verblijf in dat jaar op de camping in Torredembarra. Mijn gesprekken daar met de familie Aznar en de heer Avelino Liras uit Madrid als beschreven in 15 januari 2002 Viva Españaa en al hetgeen daaruit is voortgekomen. Nadat Cor hem had laten weten dat ik de oprichter ben – althans initiatiefnemer vanuit mijn visie gezien – van het Instituto Cervantes heeft hij mij voorgesteld met zijn familie kennis te maken tijdens een gezamenlijke avondmaaltijd. Ik ben er eerlijk gezegd nog een beetje beduusd van. Nadat hij de bar had verlaten bleek dat hij op mijn kosten een glas whisky cola had gedronken waarvoor mij de rekening werd gepresenteerd.  Dit is mij in 1992 ook overkomen tijdens mijn eerste avond in Alicante. Je zult mijn video-opnames inmiddels ongetwijfeld hebben bekeken die ik op 30 april 2005 op DVD in jouw brievenbus heb gedeponeerd in Buitenkaag. Twee van de hierop afgebeelde heren met gezichten in de kleuren van het schilderij dat ik op 13 november 1999 Lady in Blue and Purple heb afgebeeld hebben mij op de avond vóór hun optreden in in hun bar in de wijk San Blas een drankje aangeboden waarna zij eveneens zonder betalen uit die bar zijn vertrokken en mij met de rekening hadden opgescheept. Dat was op 12 juni 1992. Ik heb met de heer Cervantes persoonlijke gegevens uitgewisseld. Aangehecht tref je zijn handgeschreven gegevens aan ter identificatie.