HOLLANDS WELVAREN

Met veel genoegen heb ik hier gisteravond op de Nederlandse televisie de uitzending gezien over het Kasteel Middachten in het programma Hollands Welvaren. Het deed mij goed de Gravin Isabelle zu Ortenburg Bentinck terug te zien en te vernemen dat PAARS haar favoriete kleur is. Althans van haar grootmoeder. Middachten heeft steeds een grote aantrekkingskracht op mij uitgeoefend vanaf het moment dat ik daar rond kerstmis 1995 heb gesproken met Ernest Helmich uit Baak. Ik heb de heer Helmich daarover nadien nog twee brieven geschreven: 10 juli 1996 Familieonderzoek en 14 december 1996 Kerstmis. Hoewel ik de gravin niet steeds met de achternaam “Zu Ortenburg Bentinck” heb aangeduid heb ik haar wel in verschillende documenten vermeld. Ik heb mij de hele avond afgevraagd waarom een Gelders kasteel terecht is gekomen in een programma met de naam “Hollands” welvaren. Maar na doorlezing van bovenvermelde documenten is mij een lichtje gaan branden en denk ik terug aan de autoritjes die wij hebben gemaakt van Hoofddorp naar Noordwijk en van Noordwijk naar Leiden. Van Noord-Holland naar Zuid-Holland. De naam van het programma zou zelfs door Paul Karis kunnen zijn gegeven. Mijn collega en leermeester. Het is mooi dat wij het programma nu via dit bericht met een eenvoudige druk op de knop kunnen terugzien. Een belangrijke rol is in deze uitzending weggelegd voor mevrouw Peppelmans. Ik herken de gravin onmiddellijk. Ik werd ooit nog eens herinnerd aan een gesprek met haar door mijn achterneef Jurrie Handelé uit Velp. Hij had mij met haar zien pratenen is vermeld in Vitesse en de Wereldbank, FC Cervantes Arnhem (3), 15 april 2003 Promotie en Finishing Touch, 27 januari 2005 Utrecht-Nijmegen en Vrijdag 19 november 2010 Nieuwe ledendag D66 Gelderland te Arnhem. In dit verband gaat de aandacht thans uit naar 9 april 1996 Instituto Cervantes Benelux (3) ter attentie van Knijff Merkenadviseurs. Het doet mij deugd middels dit programma Graaf Franz zu Ortenburg te leren kennen. Het bezoek met de graaf aan de bossen brengt mij in gedachten terug naar de talrijke wandelingen daar op de zondagen dat ik Wellecom in Ellecom frequenteerde. Het paardensportevenement Outdoor Gelderland doet mij uiteraard ook aan jou denken. Alsmede het spelen van het God save The Queen. Ik vind het ontroerend hoe mevrouw Peppelmans de brief voorleest van 17 juli 1990. Zij heeft nogal wat meegemaakt in haar leven. En het is goed dat de programmamakers van IDTV daar aandacht aan hebben besteed. 10:20 Ik heb dit nog niet geschreven of er hangt alweer een Chinook-helicopter boven mijn huis. Ik heb hen vriendelijk toegezwaaid. Hoewel ik nog niet gekleed ben. Het kruidentuinteam-lid Julie Thompson uit Nieuw-Zeeland doet mij denken aan de huwelijksreis die Mark en Caroline naar dat land hebben gemaakt in 2003 en de reizen van Alexander de Savornin Lohman daarnaartoe binnen het kader van zijn project over “Sustainable Justice”. En ik heb begrepen dat jij daar ook nog familie hebt. Elly heeft na 4 maart 1992 fantastisch voor onze kinderen gezorgd. Mevrouw Peppelmans-Neijhuis is voor de derde keer getrouwd. Dat geeft voor mij ook weer hoop voor de toekomst. Hun huwelijk vond plaats op het kasteel. De laatste keer dat ik de kerstopenstelling heb bezocht was op 14 december 2008. Marcia van den Akker komt mij bekend voor uit het souvenirwinkeltje. Maar ik weet niet meer precies met wie ik toen heb gesproken. Dat is inmiddels alweer meer dan vier jaar geleden. Ik heb nog wel mooie videobeelden van dat bezoek. Mijn rit ging vandaaruit ook naar Bronkhorst, Baak en Engelenburg. Voorafgaand aan deze uitzending heb ik ook naar WIE IS DE MOL gekeken. Het speelde zich af in Zuid-Afrika. Een bekende familienaam uit dat programma was BOISSEVAIN. Wij treffen die naam ook aan in AA 81 en Algemene Ledenvergadering 2010 van de Koninklijke Vereniging van Leden der Nederelandse Ridderorden. In dit verband heb ik de uitzending HET BEELD VAN BEATRIX van eergisteren gemist. Maar ik zal er nu 11:45 naar kijken. Als ik Haar zo zie is het net alsof Zij een zusje is van mij. Dat beeld heb ik altijd van Haar gehouden. Dat heb ik Henk Lulofs ook verteld tijdens ons gesprek op Sint Walrick op 18 augustus 1995. Alles is perfect bij Beatrix volgens Willeke van Ammelrooy. Dat beeld heb ik ook van jou als beschreven in Bij de vijftiende juli 1991. En dat is ook nooit veranderd. Beeldhouwer Theo Mulder doet mij denken aan een naamgenoot van hem. Ik constateer hierin thans (12:25) aandacht voor El Padrón del Ayuntamiento en er wordt ook direct op de bel van de voordeur gedrukt door een Spanjaard die naar binnen wil. Volgens Martine Röling was en is Prins Claus nog steeds de grote liefde van Koningin Beatrix. Wie Mijn Grote Liefde is hoef ik niet meer uit te leggen. 12:40 Ik heb het programma gezien. Elk einde is ook een nieuw begin. Vanuit deze achtergrond kijk ik naar onze horoscoop van vandaag. Maagd: Aanvaard de hulp van collega’s ook al weet u precies wat u wilt. Een winkelexpeditie zal u inspireren. Vanavond bepaalt de loop der planeten wat er de rest van de maand met u gebeurt. Win deskundig advies in als u een belangrijk besluit moet nemen. Schorpioen: Houd de komende weken rekening met ontwikkelingen op liefdesgebied. Er is veel kosmische beweging rond uw teken waardoor uw creativiteit wordt geprikkeld. U zult uw omgeving willen opknappen en u hebt er de energie voor.

Hier valt er niet veel op te knappen. Maar ik heb nog steeds belangstelling voor de kamer van Prins Bernhard.

Verzonden 13:30 aan Drs E.H. Halbertsma, CC Mr Drs Marc van Hoorn