VALLADOLID

Gisteravond heb ik tussen 17:30 en 20:00 uur een hernieuwd saunabezoek gebracht aan Hotel Amaragua. Ik kreeg van María uit Argentinië – na haar in kennis te hebben gesteld van de geboorte van mijn kleinzoon Jasper in New York – sleutel nummer EEN en een aparte kleedruimte toegewezen. Hierin bevond zich een lege stoel in de ruimte waar eerder een toiletpot gestaan moet hebben. De stoel deed mij direct denken aan de Spaanse troon, zoals ik die heb gefilmd op 1 augustus 2005. In het zwembad bevond zich een blonde dame die een enorme hoeveelheid baantjes heeft getrokken. Voordien ben ik twee keer gebeld op mijn vaste lijn door een medewerker van Jazztel met de voornaam “Israel” naar zijn zeggen vanuit Valladolid. Hij bood mij in eerste instantie een nieuw contract aan waarbij ik ook gebruik kon maken van een mobiele telefoon tegen een redelijk tarief. Gisteravond liet hij mij echter weten dat het niet mogelijk was om dat contract om te zetten omdat mijn mobiele telefoon is gekoppeld aan een contract met KPN. Dat doet mij deugd. Ik heb dat contract met  KPN nooit opgezegd omdat mijn mobiele telefoonnummer een sleutelpositie inneemt waardoor wij de in 2000 mislukte fusiebesprekingen tussen KPN en Telefónica alsnog nieuw leven kunnen inblazen teneinde Cervantes Communications/Comunicaciones Cervantes mogelijk te maken. Valladolid speelt een belangrijke rol binnen deze ontwikkeling. Daarom memoreer ik de verslagen van mijn bezoeken die ik aan deze stad heb gebracht, t.w. 1 mei 1992 Valladolid Casa de Cervantes, 2 mei 1992 Valladolid ¡Qué susto!, 3 mei 1992 Páramo Valladolid, 3 mei 1992 Valladolid Casa de Colón – Salamanca, 26 juli 2005 John el Inglés, 27 juli 2005 Lezingen over de Don Quijote, 28 juli 2005 Een belangrijke dag in Valladolid, Tordesillas en Peñafiel, 29 juli 2005 Hernieuwd bezoek aan de Casa de Cervantes in Valladolid en 30 juli 2005 Uitwisseling van uitgangspunten van beleid met Don César Antonio Molina tussen het Instituto Cervantes Benelux en het Instituto Cervantes de España. Bovendien is het de woonplaats van Pilar Celma Valero en Carmen Morán Rodríguez. “Israel” heeft mij gisteren telefonisch toegezegd mijn groeten aan hen over te brengen. De aandacht gaat hierbij ook uit naar Peter Slagter, Cuarto Congreso Internacional de la Federación Internacional de Asociaciones de Profesores de Español en Santiago (2011), Hans Dijkstal en Winnie Sorgdrager. In dit verband gaat de aandacht in mijn Reisverslag Spanje 1992 thans uit naar 4 mei 1992 Salamanca Don Quijote en 31 mei 1992 Cerrado de Calderón.

In het nieuws van vandaag gaat de aandacht uit naar Pralinekes. Ik heb CPU om 12:22 gebeld. De technicus is er gisteren nog niet geweest . Om 13:10 ontving ik op mijn mobiele telefoon een berichtje van de Vriendenloterij. Er is een prijs gevallen op mijn voormalige logeeradres in Nijmegen. Hierop ben ik niet ingegaan beste Maagd: Als hart en hoofd het oneens zijn zult u onzeker zijn omtrent één of meerdere facetten van uw leven. U hebt geen gebrek aan ideeën en als u over voldoende energie en enthousiasme beschikt wordt u aangemoedigd deze in daden om te zetten. Schorpioen: Tegenstrijdige invloeden vergroten het risico op verwarring en gevaar van roekeloosheid. Hoedt u voor impulsieve daden. Zorg ervoor dat idealen gestoeld zijn op de realiteit. Discussies zullen waarschijnlijk weinig licht brengen in kwesties.

Dat klopt. Discussies leveren niets op. Uitsluitend feiten, zoals hierboven vermeld.