WERELDCONTACT

Mijn Brief uit Parijs ter attentie van Liesbeth Halbertsma is vandaag 21 jaar oud. De aandacht gaat op mijn website vandaag uit naar Televisie en Uw brief d.d. 12 april 1996 aan Het Bestuur van de Vereniging Spaans op School. Ik heb ooit eens gesolliciteerd bij Wereldcontact Reizen in Driebergen. Zij adverteren nu weer op de homepage van de Telegraaf. Ik ben toen ver gekomen in die procedure, maar uiteindelijk is een andere kandidaat de gelukkige geworden. Al bij al is dit wel een belangrijke ervaring geworden. Het heeft immers een ontwikkeling op gang gebracht. Ik ben altijd een reisliefhebber geweest en het contact met de wereld komt dan op de eerste plaats. Dat is dan ook de basis van mijn filosofie zoals ik dat in 1994 analoog aan De Geschiedenis van De Baak is de geschiedenis van een filosofie heb geformuleerd als La Historia de Cervantes es la Historia de una Filosofía in mijn Ponencia ‘Cervantes Empresarial’ presentada en el Congreso de la AEPE en Málaga. Deze gedachtengang vormt ook de rode draad in mijn berichtgeving aan  Henk Lulofs in die tijd.

In dit verband gaat de aandacht in mijn Berichten uit de Keizer Karelstad thans ook uit naar Terug in Paleis Het Stadhouderlijk Hof en Prinsjesdag 2008 en is Ruud van der Zalm van De Baak in Noordwijk ook weer in beeld gekomen. Terzake had ik tijdens het koffieuurtje van de NCCS een intensief onderhoud met mevrouw Romijn (ofwel Clarisse) van Grieken uit Den Haag, die naar haar zeggen lange tijd heeft gewoond in Rome en Moraira aan de Costa Blanca waar zij secretaresse is geweest van de Nederlandse Club met vele honderden leden. Tijdens de bijeenkomst ontving ik drie uitnodigingen voor een mosselmaaltijd in restaurant Florin op dinsdag 19 maart, een “Fleurige dag” op donderdag 7 maart in het tuincentrum Guzmán in Alhaurín de la Torre en een zondagmiddagconcert op 14 april 2013 door concertpianist Arthur Schoonderwoerd ten huize van zijn ouders Carolien en Cor Schoonderwoerd. Ik heb mij voorgenomen hieraan deel te nemen. De laatste keer dat ik mosselen heb gegeten was op 8 oktober 2007. De datum 14 april 2013 is goed gekozen. Ik ben op die dag immers veertig jaar (geleden) getrouwd. Ik ben met name in dat concert geïnteresseerd om te bezien of wij de heer Schoonderwoerd kunnen inzetten bij een serie kamerconcerten in Paleis Soestijkk beste Maagd: Iemands besluiteloosheid kan u ergeren. Het is echter in uw belang dat niet te laten merken. Druk niet zonder meer uw eigen oplossingen voor problemen door. Uw zienswijze is minder objectief dan u denkt. Neem de tijd om ideeën uit te werken. Schorpioen: U kunt zich al bij het opstaan opgejaagd voelen. Let eens op hetgeen u droomt, zeker als daarin herhaling optreedt, Vriendschappen die nu gesloten worden zullen een lange adem hebben. Een origineel idee zal in de smaak vallen.

Verzonden 14:17 aan Drs E.H. Halbertsma, CC Mr Drs Marc van Hoorn, Elly van Hulst. In dit verband kreeg ik een bericht van Jellie Faber in Leeuwarden. Ik heb haar hiervover alsvolgt om 14:51 bericht: “Geachte mevrouw Faber, Hartelijk dank voor dit bericht. Ik zal mij hierover nader beraden. Met vriendelijke groet John van der Heyden Voorzitter Stichting Cervantes Benelux.” Hierna ging de aandacht uit naar Ontwikkelingskosten 1995 en Ontwikkelingskosten 1996.