ALLE OGEN ZIJN GERICHT OP 30 APRIL 2013 CONFORM ONS CONVERGENTIEBEGINSEL

Volgens ons convergentiebeginsel zijn alle ogen thans gericht op 30 april 2013 in Amsterdam. Dit convergentiebeginsel heb ik beschreven in Taalcongres, Uw 2 brieven van 26 april, Elisabeth, Ontwikkel uw bedrijf, De laatste cent, Van der Heyden/Halbertsma, Gebed zonder Van den Ende, Convergentie, Beschouwingen, Staatsaangelegenheden, Het juiste spoor, Dagboek 011 (Deel 1), Europese Grondwet, Ik ben er… als je me nodig hebt, Congratulations on your 66th birthaday, The green, green grass of home, Helicopterview, Durfinvesteerders, Opening Congres in de Aula van de Universiteit van Málaga, Segundo Congreso Internacional de la Federación Internacional de Asociaciones de Profesores de Español en Granada, eNederland Congres, Grote schoonmaak, Het Stamcafé, Change, Kabinet Rutte kan aan het werk, Van Buitenveldert tot Buitenkaag, Invoice No. AF-0101.2011.48175 betaald, Beatrix, Oranje onder vuur Deel 4 en de themadag over de Europese schuldencrisis te Culemborg en De Stip aan De Horizon.

In dit verband heb ik vanmorgen de persconferentie van Burgemeester van der Laan  gezien. Daarom heb ik mijn AEPE-archief gecompleteerd en ziet er thans (12:49) alsvolgt uit: 20130227 Reportajes de vídeo AEPE (DVD) Congreso de Valladolid 2005Reportajes de vídeo AEPE (DVD) Coloquio de París 2006Reportajes de vídeo AEPE (DVD) Congreso de Málaga 2006Reportajes de vídeo AEPE (DVD) Congreso de Santander 2007Reportajes de vídeo AEPE (DVD) Congreso de Madrid 2008Reportajes de vídeo AEPE (DVD) Coloquio en Argentina 2009Reportajes de vídeo AEPE (DVD) Congreso de Estepona 2009Reportajes de video AEPE (DVD) Congreso de La Coruña 2010 –  Reportajes de vídeo AEPE (DVD) Congreso de Cuenca 2011.

20130227 Archivo AEPE completado para Luis Chirinos

Voor de goede orde geef ik hierbij de Nederlandstalige versie van mijn bericht aan Léontine Freeve beste Maagd: Maak u niet te veel zorgen als er op de werkvloer ontslagen dreigen. Kijk vast rond en wacht af. Er kan een mysterieuze nieuweling(e) verschijnen, maar er zal niets bijzonders gebeuren. Laat een kletsverhaal dat de ronde doet rustig overwaaien. Schorpioen: Opschrijven wat u hebt opgezouten kan een goede therapie zijn om te ontspannen. Delegeer werk als u overbelast bent of een bepaalde klus wilt afmaken. Verliefden wacht een romantische avond.

Dit neem ik voor kennisgeving aan. Mijn bericht aan Léontine heb ik gisteren om 18:49 zonder bijlagen en om 18:59 met bijlagen verzonden en luidt: “Hallo Léontine, Ik ontving om 17:48 jouw SMS “Dag John, ga jij naar de jaarvergadering van VDSN? Evt aansluitend naar Haaksbergen? Groeten, Léontine”. Ik kan niet per SMS reageren. Daarom doe ik het op deze manier. Bedankt voor dit berichtje. Ik heb voor een moeilijke keus gestaan. De jaarvergadering van de Vereniging Docenten Spaans in Nederland wordt gehouden op 23 maart. Vanaf 19 tot 22 maart daaraan voorafgaand neem ik deel aan een groepsreis van de Nederlandse Club Costa del Sol naar Madrid, Toledo en Salamanca. Op woensdag 20 maart heb ik de middag vrij in Madrid. Hierover heb ik vorige week intensief van gedachten gewisseld met met Luis Chirinos in zijn huisje in Cala de Mijas. De functie van de Stichting Cervantes Benelux binnen het kader van mijn werkgelegenheidsplan voor Nederlandstalige hispanisten dient te worden geoptimaliseerd. Voordien dient echter de problematiek met het Spaanse Instituto Cervantes te worden opgelost. Uit de gesprekken die ik met Luis Chirinos heb gevoerd is de volgende gedachtengang c.q. voorstel aan Victor García de La Concha voortgekomen.

1.  Ik verleen licentie aan het Spaanse Instituto Cervantes voor het gebruik van mijn handelsmerk in de Benelux. 2. Hiervoor betaalt het Spaanse Instituto Cervantes een percentage van hun omzet aan de Stichting Cervantes Benelux. 3.   Het bestuur van de Stichting Cervantes Benelux wordt uitgebreid met deskundigen uit bijvoorbeeld de Vereniging Docenten Spaans in Nederland en het bedrijfsleven. Bij voorkeur uit kringen van VNO/NCW. 4.  Ik trek mij terug als voorzitter uit het bestuur van de Stichting Cervantes Benelux. 5.   Het nieuwe bestuur van de Stichting Cervantes Benelux benoemt mij op basis van een arbeidscontract tot directeur van de stichting zoals dat in de statuten van de Stichting Cervantes Benelux is voorzien. 6.  De ontwikkeling en operationalisering van Cervantes Holding vanuit Instituto Cervantes Limited laat ik graag over aan mijn collega Liesbeth Halbertsma alsmede de vestiging van de gehele constellatie in Paleis Soestdijk. Periodiek overleg acht ik hiertoe noodzakelijk.

De heer Luis Chirinos adviseerde mij als bestuurslid van de Asociación Europea de Profesores de Español het gesprek met de heer García de La Concha niet te koppelen aan de komende NCCS-reis naar Madrid. Dit advies heb ik overgenomen. De reis naar Madrid heb ik echter al geboekt en betaald. De terugkeer is op vrijdagavond 22 maart. Het is voor mij dus op logistieke gronden niet mogelijk om op 23 maart van jouw gastvrijheid gebruik te maken. Ik hoop echter wel dat wij dat in het vat kunnen houden. Zodat het idee niet verzuurt. Ik heb het bestuur van de VDSN een artikel gestuurd voor Foco in verband met het dertigjarig bestaan van onze vereniging. Ik hoop dat zij het plaatsen. Daarom zal ik hen ook een kopie van dit bericht doen toekomen zodra ik het eerstvolgende nummer heb ontvangen. Gemimah Ribbers is immers vanaf 1 januari geen voorzitter meer en ik doe uitsluitend zaken met een officieel geïnstalleerd bestuur. Het staat jou echter vrij om hierover met onze collega’s van gedachten te wisselen in Hilversum. Ik heb met Luis Chirinos afgesproken dat ik deelneem aan het volgende AEPE-congres in Jaca en bereid mij daar nu reeds op voor.

Ik vind het jammer dat ik nog even moet wachten met een bezoek aan jou en Alexander. Wellicht is de week rond 30 april een goed alternatief. Ik ontving namelijk aangehechte brieven van de secretaris van Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima en van de Verenigde Staten-Generaal. Hartelijke groet John van der Heyden Voorzitter Stichting Cervantes Benelux. Bijlagen Kopie brief van mevrouw Drs J.F. Zaaijer van de DIENST VAN HET KONINKLIJK HUIS Brief van de VERENIGDE VERGADERING VAN DE STATEN-GENERAAL”

Verzonden 16:20 aan Drs E.H. Halbertsma, CC Mr Drs Marc van Hoorn