HET IMPERIUM

Op RTL8 is vorige week een nieuwe televisieserie van start gegaan met de titel HET IMPERIUM. Dit doet mij wel aan het Instituto Cervantes denken. Binnen ons werkgebied van de gehele hispanidad meldt de Telegraaf vandaag dat de Venezolaanse president Hugo Chávez is overleden overleden. Het NOS-Journaal maakt hier ook melding van. Venezuela is een volwaardig lid van Mercosur. Wat de implicaties zullen zijn van deze ontwikkeling durf ik niet te voorspellen. Wel is het mij duidelijk dat Chávez een belangrijk stempel heeft gedrukt op de monetaire ontwikkelingen in de wereld vanaf het moment dat hij de Amerikaanse ambassadeur van G.W. Bush naar huis heeft gestuurd (9 maart 2009).  Mijn gedachten gaan nu ook uit naar de inhuldigingsplechtigheid van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Het Acht uur-journaal van gisteren meldt hierover dat op 15 maart aanstaande de definitieve lijst met uitnodigingen wordt samengesteld. Op die dag heb ik een afspraak met Jesús Lledó in Malaga. De dag daarna, 16 maart, vindt de algemene vergadering van de NCCS plaats in Fuengirola en op 19 maart vertrekken wij naar Madrid. Op mijn vraag aan Frank Buster of hij dan meegaat heeft hij mij gisteren laten weten dat hij dan in Zwitserland zit. 14:00 In dit verband heb ik zojuist een bezoek aan hem gebracht. Daarbij heb ik de Heer Buster kopieën verstrekt van mijn brieven van mevrouw Drs J.F. Zaaijer van de DIENST VAN HET KONINKLIJK HUIS d.d. 14 februari 2013 en van de VERENIGDE VERGADERING VAN DE STATEN-GENERAAL d.d. 19 februari 2013 en hem daarbij geattendeerd op het bezoek van Koningin Juliana en Prins Bernhard aan zijn geboortestad Tilburg als beschreven in Vitesse-NEC. In dit verband lees ik eveneens in De Telegraaf: “Brussel onderzoekt steun Nederlandse voetbalclubs  Van onze redactie AMSTERDAM – De Europese Commissie onderzoekt mogelijke overheidsfinanciering van vijf Nederlandse voetbalclubs, waaronder PSV, NEC en Willem II. Brussel wil weten of de steun van een aantal gemeentes aan voetbalclubs wel voldoen aan de regels van de Europese Unie. Volgens de commissie zouden de gemeenten de steunmaatregelen niet hebben gemeld. De Europese Commissie werd er op geattendeerd door bezorgde burgers. Het onderzoek richt zich op PSV, NEC, Willem II, MVV en FC Den Bosch. ,,Ik vind dat voetbalclubs goed moeten worden gerund en dat zij niet bij de belastingbetaler moeten aankloppen wanneer zij financieel in de problemen komen. Wordt er toch financiële steun verleend, dan moet men zich houden aan de EU-staatssteunregels voor steun aan ondernemingen in moeilijkheden. Bij deze vijf voetbalclubs hebben wij twijfel of dat wel het geval was”, zegt Eurocommissaris Joaquín Almunia (Mededinging). Zo kocht de gemeente Eindhoven in 2011 gronden van PSV voor ruim EUR 48 miljoen en gaf deze vervolgens in erfpacht uit aan de club.”

Vanuit deze achtergrond kijk ik naar onze horoscoop van vandaag beste Maagd: U bent waarschijnlijk in een zeer positieve stemming. Er zit liefde en romantiek in de lucht. Laat uw hoofd en uw hart spreken. Er wordt overeenstemming bereikt omtrent huidige en toekomstige doelen. Diepe tevredenheid zal zich van u meester maken. Schorpioen: Probeer anderen ter wille te zijn. Als dat niet mogelijk blijkt wees dan tenminste uzelf ter wille. Laat uw creativiteit de vrije teugel. Ideeën op artistiek gebied kunnen u een hoogte doen bereiken die u niet voor mogelijk houdt.

Dat denk ik ook. Na mijn bezoek aan onze consul heb ik nog een wijntje gedronken op het terras van Emma’s Tapas Bar. Cor Philippen bracht daarbij het lied LADY IN RED ten gehore. In dit verband memoreer ik terzake mijn document 31 August 1997 King Arthur’s Pub and devastating news from Paris.  

P.S. De aandacht gaat thans (14:30) uit naar 4 september 2012 Samenwerking met het Spaanse Instituto Cervantes in de Benelux.

Verzonden 14:43 aan Drs E.H. Halbertsma, CC Mr Drs Marc van Hoorn