VOC MEDEDELINGEN ONTVANGEN

Ik ben gistermiddag naar de sauna gegaan in Hotel Amaragua. Het was hier een fantastische avond. Spring is in the air. Heerlijk weer en de mensen maken zich op voor de processies van de Semana Santa. Bij terugkeer van Amaragua stonden er al lange rijen op de bus te wachten naar Málaga. Ik voel mij bevoorrecht dit te mogen meemaken. De laatste keer was dat dertien jaar geleden, zoals je kunt zien op 23 april 2000 Pascuas de Resurrección beste Maagd: Een uitstekende dag om te netwerken. Zorg dat uitstaande rekeningen betaald worden. Een financiële deal die al een tijdje in de pijplijn zit kan nu tot stand komen met winstvooruitzichten op de lange termijn. Ik ben benieuwd. Schorpioen: De maand lijkt te eindigen met meer positieve dan negatieve kanten. Benader moeilijke mensen en situaties uiterst voorzichtig. Gun degenen van wie u houdt tijd voor zichzelf, geef ze de ruimte en respecteer hun wensen. Dat is goed. In dit verband ontving ik van Ankie Dobbelman gisteren bericht dat zij nog uitgebreid op mijn berichtgeving zal reageren. Ook heb ik deze week de VOC Mededelingen ontvangen van de Vereniging Officieren Cavalerie met H.M. Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexanderr en de Adjudant-Generaal van Hare Majesteit De Koningin op de cover (aangehecht).  Binnen dit kader meldt de Telegraaf vandaag: “Willem-Alexander betrekt Koningin bij inhuldiging door Pieter Klein Beernink AMSTERDAM – De toekomstige koning Willem-Alexander komt op 30 april op dezelfde muziek de Nieuwe Kerk binnen als Koningin Beatrix in 1980. Hij kiest voor ’Entrada della Regina’, een stuk voor koperblazers, dat de componist Jurriaan Andriessen schreef voor de inhuldiging van de Koningin. Met het muziekstuk, waarvan de Italiaanse naam ‘Binnenkomst van de Koningin’ betekent, brengt de nieuwe koning niet alleen een eerbetoon aan zijn moeder. Het stuk slaat op 30 april immers ook op Prinses Máxima, die als zijn vrouw de titel koningin gaat dragen. Als de nieuwe koning met de hofhouding op hun plaatsen op het podium zijn aangekomen, klinkt het Wilhelmus. In plaats van één orkest en één koor, zoals bij de inhuldiging van Koningin Beatrix, krijgt de hele wereld nu via de tv vier muziekgezelschappen te horen vanuit Amsterdam, waaronder het Nederlands Blazers Ensemble. „Het moet afwisselend zijn”, zegt zakelijk leider Niek Wijs. Zij reisden mee met staatsbezoeken, net als het strijkorkest Amsterdam Sinfonietta. „Wij waren erbij toen de Koningin in Zuid-Afrika Nelson Mandela bezocht”, vertelt zakelijk leider Joost Westerveld. Zij treden op met Bernard Winsemius, organist van de Nieuwe Kerk en het Nederlands Kamerkoor, dat ook in de kerk zong tijdens het huwelijk van Prins Willem-Alexander en op Prinses Máxima.”

Van Ankie kreeg ik om 12:49 het volgende bericht: “Hola John. Inderdaad heeft Monica mij ook het verslag gestuurd, dat heeft ze snel gedaan, maar waarschijnlijk ook omdat ze vandaag familie aan krijgt. Het is een leuk en niet te lang verhaal, prima voor de DVH, maar ben ik wel erg blij met jouw verslag. Dat is leuk om terug te lezen en te bewaren. Je bent op zo’n reis met allerlei andere zaken bezig en gespannen of alles wel goed verloopt (ik kreeg al de zenuwen toen die bus ineens een paar keer afsloeg) en gaat het een beetje langs je heen wat je doet, daarom is het fijn dat je het zo uitgebreid hebt opgeschreven en er een soort dagboek van hebt gemaakt. De film zou ik ook graag een keer ontvangen. Ik ben bezig te kijken welke foto’s er bij het verslag kunnen, ik heb er trouwens helemaal niet aan gedacht om een groepsfoto te doen, maar die op het plein in Salamanca zijn ook leuk. Je had een foto van de Semana Santa, heb je veel processies gezien? Ik was gisteren in Malaga bij de intocht van de legionarios en vanmiddag ga ik naar Istan voor het passiespel, ik heb alles natuurlijk al vele malen gezien, maar in Istan was ik nog niet. Ik vind het altijd zo indrukwekkend, ik zie nu net op tv. de processie over de puente Triana in Sevilla vanaf de Guadalquivir opgenomen, geweldig. Ik wens je fijne paasdagen en we houden wel kontakt om elkaar een keer te treffen. Groeten van Ankie”.

13:55 Mijn reactie: “Prima Ankie. Bedankt voor deze reactie. Ik heb de Semana Santa slechts twee keer meegemaakt. In Malaga, zoals je kunt zien op op 23 april 2000 Pascuas de Reurrección en in Toledo na afloop van het Eerste Congres van de Federación Internacional de Asociaciones de Profesores de Español in Toledo (2005).  Leuk dat wij dezelfde belangstelling hebben. De film zet ik in no time op DVD. Laat maar weten hoe, waar en wanneer je hem wilt ontvangen. Ook ik wens je prettige paasdagen en tot ziens. John.”

Verzonden 14:00 aan Drs E.H. Halbertsma, CC Mr Drs Marc van Hoorn, Geert Peters