FRANCISCO OCAÑA FERNÁNDEZ

Liesbeth, Ik heb gisteren tijdens de jaarvergadering van onze ‘Comunidad’ ofwel onze vereniging van eigenaren van het Gebouw Bellavista Roquedal 17, kennisgemaakt met de Spaanse advocaat die onze belangen behartigt. Zijn naam is FRANCISCO OCAÑA FERNÁNDEZ. Hij heeft zijn kantoor in de Calle Maestranza in Málaga in de directe omgeving van de Anglicaanse kerk aan de Calle Cervantes als vermeld in  Málaga Tour en Bezoek aan Saint George’s Church in Málaga. Ik heb hem inzage gegeven in mijn boek. Hij reageerde hierop enthousiast en liet mij weten graag met mij verder te willen praten. 10:02 Daarom heb ik hem zojuist het volgende bericht doen toekomen: “UN SALUDO DEL SÉPTIMO CIELO Para: FRANCISCO OCAÑA FERNÁNDEZ De parte de: JOHN L. VAN DER HEYDEN Estimado Francisco: Fue un placer conocerte anoche durante la reunión de la Comunidad de Bellavista. Tengo el gusto de enviarte los fragmentos en lengua castellana de mi plan de desarrollo del Instituto Cervantes Benelux, Inglaterra y Gales en Discursos, Correspondencia con El Gobierno del Reino de España y Plan de Empresa Cervantes Holding Limited. Espero poder ser de mútuo interés. El siguiente 2 de mayo participaré en el DÍA DEL ESPAÑOL CIUDAD DE MÁLAGA organizado por tu colega Jesús Lledó Rando de la oficina Live Spanish in Málaga (programa anexo). Reciba un saludo cordial John van der Heyden Presidente de la Fundación Stichting Cervantes Benelux Vecino de Carlos Alonso (Presidente de la Comunidad).

Inzake zijn gisteren uit het ambt ontheven Nederlandse collega Nederlandse collega heb ik de uitspraken gelezen van het Hof van Discipline te ’s-Hertogenbosch.

Het belangrijkste nieuws van vandaag in de Telegraaf vind ik het eerste Kroonjournaal en de mededeling Comité: Koningslied blijft.  AMSTERDAM – Het Nationaal Comité Inhuldiging (NCI) houdt ondanks alles vast aan het Koningslied. Dat heeft het comité vanmiddag bekend gemaakt. De betrokken artiesten hebben aangegeven te willen doorgaan met het lied. Na overleg met componist John Ewbank en de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is daarom besloten vast te houden aan het nummer en het zoals gepland gezamenlijk te zingen op de avond van de troonswisseling. ,,Sinds de lancering van het lied is er sprake van een golf van reacties, veelal positief. Het is duidelijk dat er ook veel kritische geluiden zijn in de samenleving over delen van de tekst van het lied”, aldus het Comité. ,,De artiesten hebben aangegeven door te willen gaan met het lied. Het comité heeft na goed overleg met de NPO en John Ewbank besloten vast te houden aan het Koningslied.” Het comité zegt het ten zeerste te betreuren ,,dat de afgelopen dagen mensen persoonlijk werden beschadigd en is de componisten en artiesten die hebben meegewerkt en de NPO ,,zeer erkentelijk voor hun betrokkenheid en inzet”. Al direct na de lancering van het lied, vrijdag, kwam er een storm van kritiek op het nummer. Zo verdween het al snel van YouTube nadat veel mensen de knop ‘melding misbruik’ hadden aangeklikt. De video was verwijderd ,,wegens een schending van het beleid op het gebied van spam, oplichtingspraktijken en commercieel misleidende inhoud”. Bekende en onbekende Nederlanders twitterden zich intussen een slag in de rondte en columniste Sylvia Witteman lanceerde een petitie tegen het nummer. Op Facebook werd de pagina ‘Sorry voor het Koningslied’ geopend. ,,Na zojuist de zoveelste nageboorte op mijn twitteraccount te hebben geblocked ben ik er dan nu echt he-le-maal klaar mee”, zei Ewbank zaterdagavond. Hij maakte de muziek, die is uitgevoerd door het Metropole Orkest en andere musici. Voor de tekst zijn bijdragen van het publiek gebruikt.

Na het zien gistermiddag van de reactie in Pauw en Witteman moet ik bekennen dat ik niet kritisch naar de tekst heb gekeken. Ik vind het simpelweg een heel mooi nummer. En wij kunnen uiteraard ook een eigen tekst (laten) schrijven wanneer André Rieu voor ons komt optreden op Paleis Soestdijk beste Maagd: Zaken of mensen in het buitenland kunnen voor problemen zorgen. Tracht telefonisch de gemoederen te bedaren. Geef toe aan uw verlangen te breken met restricties en op avontuur te gaan. Verbreed uw horizon of volg een cursus. Schorpioen: Bemoei u niet met andermans zaken. Verzamel informatie voor u conclusies trekt. Onderhandelingen met vrouwen zullen goed verlopen. Vertrouw op de suggesties van uw partner als u toe bent of op zoek naar, iets opwindends.

Dat is goed. Er zijn heel wat vrouwen in mijn leven. Ik denk dat het merendeel van de 20.000 cursisten en de 2.500 docenten die ik in de periode 1983 tot en met 1987 in mijn computerbestand heb ingevoerd uit vrouwen bestaat. Dat geldt ook voor mijn Spaanse collega’s van de Asociación Europea de Profesores de Español. Maar jij komt nog altijd op de eerste plaats.