VAN JACA 1990 NAAR JACA 2013

Liesbeth, In verband met het onderwerp zend ik dit bericht ook naar Marjo Eurlings, Léontine Freeve – De Vrijer en de Voorzitter ad interim Mertina Meijer c.q. voorzitter (op dit moment nog niet bij mij bekend) van de Vereniging Docenten Spaans in Nederland.

Onze horoscoop. Maagd: Er kan zich een kans voordoen op een nieuw zakelijk project of promotie. Uw positieve instelling, humor en actieve geest garanderen de betrokkenheid van de mensen die u omringen. Ga ook naar buiten en woel met de vingers in de aarde. Schorpioen: U kunt te maken krijgen met een welgevulde dag waarop vooral uw financiën een hoofdrol spelen. De komende drie weken kunt u fondsen aantrekken en een intieme relatie een doorstart geven. Een poging vrede te stichten zal succes hebben. Hierbij verwijs ik naar 8 juni 1995 Sluit Vrede, mijn financiële paragraaf en het Cervantes Fonds. Vanuit deze achtergrond ga ik over tot de orde van de dag.

Gisteren heb ik mij aangemeld voor het 48ste AEPE-congres in Jaca van 21 tot 26 juli 2013. Ref. Congressen van de AEPE en FIAPE vanaf 2001.

Het programma luidt alsvolgt:

Zondag 21 juli 2013

17:00 Inschrijving en uitreiking materiaal (Residencia Universitaria de Jaca). 22:00 Ontvangstbijeenkomst.

Maandag 22 juli 2013

Palacio de Congresos

09:00 Inschrijving en uitreiking materiaal

12:00 Openingsplechtigheid in aanwezigheid van de autoriteiten. Lezing over “De nieuwe technologieën bij het onderwijs van het Spaans als vreemde taal”.

13:30 Welkomstcocktail aangeboden door het Vicerectoraat van Cultuur en Sociale Politiek van de Universiteit van Zaragoza.

16:00 Lezingen, didaktische workshops en presentatie van uitgeverijen.

18:00 Begeleid bezoek door de stad.

Dinsdag 23 juli 2013

09:00 Lezingen, didaktische workshops en presentatie van uitgeverijen.

16:00 Bijzondere workshop van het Instituto Cervantes over de toepassing van de nieuwe technologieën bij het onderwijs van het Spaans als vreemde taal.

Woensdag 24 juli 2013

Excursie: bezoek aan San Juan de la Peña, het oude en het nieuwe klooster. Bezoek aan Ansó en herderlijk samenzijn in deze plaats. Wandeling door de Selva de Oza en bezoek aan het Klooster van  San Pedro de Siresa, monasterio románico (siglos IX-XIII).

Donderdag 25 juli 2013

09:00: Lezingen, didaktische workshops en presentatie van uitgeverijen.

16:00 Algemene Vergadering en Algemene Verkiezingen. Kandidaten zijn: Voorzitter kandidaat 1: María Pilar Celma Valero (Valladolid Spanje). Kandidaten voor regiovertegenwoordiging en bestuurslidmaatschap: Luis Chirinos (Parijs Frankrijk), María Jesús Gómez del Castillo (Alicante Spanje), María Pilar García-Escudero Domínguez (Nagoya, Hamamatsu Japan), Alice Velázquez Bellot (Darmstadt Duitsland), Carmen Morán Rodríguez (Valladolid Spanje), Alain Didier Foti Foko (Molyko-Buea Kameroen), Israel Herrera (Indiana Verenigde Staten van Noord-Amerika).

Vrijdag 26 juli 2013

09:00 Lezingen, didaktische workshops en presentatie van uitgeverijen.

12:00: Sluitingsbijeenkomst. Lezing door een bekende schrijver of lid van de Real Academia Española.

13:30 Afscheidscocktail aangeboden door de gemeenteraad van Jaca.

16:00 Excursie naar het station van Canfranc en korte wandeling over de Camino de Santiago (over de enige route die door UNESCO is verklaard tot “Werelderfgoed” en in verband met haar historische belang is beloond met de Prijs “Príncipe de Asturias ”).

21:00 Afscheidsdiner en optreden van een Aragonese folklorische dansgroep.

Voor mij persoonlijk betekent dit congres mede een terugblik op het jaar 1990, toen ik Jaca bezocht met mijn toenmalige gezin. In dit verband citeer ik mijn dagboek uit die tijd als beschreven in 27 april1999 De Kracht van Het Geloof. Het verhaal is nog steeds actueel.

Om 15:32 verzond ik aan María Jesús Goméz del Castillo in Alicante het volgende bericht: “ Estimada María Jesús: Acabo de leer tu presentación para la candidatura de la Junta de Gobierno de la AEPE. Lo que a mi me ha atraído la mayor interés es el punto 9: “Trabajar en la página Web en el apartado de empleo para profesores de español sirviendo como plataforma y estableciendo una red de contactos que permita a los socios beneficiarse de dichos contactos.” Desde esta perspectiva te invito dentro de mi Plan de Empresa Cervantes Holding Limited participar en la empresa proyectada llamada Cervantes Empleo”.