STAATSBEZOEK AAN LUXEMBURG EN HEROPENING NOORDBRABANTS MUSEUM IN ‘S-HERTOGENBOSCH

Op het NOS-journaal zag ik de beelden van het eerste staatsbezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan Luxemburg. Zij werden ontvangen door Son Altesse Toyalwe l’Archiduque Héritier de Luxembourg en Premier Junker. Volgens het Kysia Hekster gaan de volgende staatsbezoeken naar Denemarken en België. Tevens zag ik de heropening door Prinses Beatrix van twee musea onder één dak: het Noordbrabants Museum en het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch. Het is hier waar ik in 1996 heb deelgenomen aan de lezingencyclus Uit Koninklijk Bezit onder leiding van de heer Drs B.Woelderink. Ook is in dit bericht het Fries Museum in Leeuwarden vermeld. Ik beschouw dit als een herhaling van zetten. Vanuit het bovenstaande ben ik daar in 1996 immers in Het Stadhouderlijk Hof verzeild geraakt. Daarom memoreer ik onze correspondentie van 23 juni 1996 tot en met 12 oktober 1997.