SE MURIÓ JORGE VIDELA DURANTE EL CUMPLEAÑOS DE LA REINA MÁXIMA DEL REINO DE LOS PAÍSES BAJOS Y ATLÉTICO DE MADRID GANA LA COPA DE SU MAJESTAD EL REY DON JUAN CARLOS PRIMERO

Liesbeth, Het was gisteren weer eens een historische dag voor de gehele Hispanidad. De beelden op het NOS-journaal rond het overlijden van de Argentijnse oud-dictator Jorge Videla brachten mij terug naar onze historische wandeling door de Argentijnse hoofdstad op 16 april 2009 via de Calle Uriburu en het Palacio de Congresos naar de Casa Rosada. Voordat ik daar aan de Plaza de Mayo in navolging van mijn groepsgenoten de kathedraal van de huidige Paus Franciscus betrad had ik eerst een ontmoeting met de dwaze moeders die van de gelegenheid gebruik maakten dat er een buitenlander met een videocamera aanwezig was waardoor zij in mijn aanwezigheid konden oproepen tot de veroordeling van de verantwoordelijken voor de genocide die onder verantwoordelijkheid van Videla heeft plaatsgevonden. Zij hadden de opmerkelijke datum 30 april gekozen om weer bij elkaar te komen om kinderen op school tekeningen te laten maken van hetgeen zich in Argentinië had afgespeeld en konden uiteindelijk roepen “Ahora, Ahora. Se juzguen los culpables…Arresta, arresta. Arresta que caminan. Mis hijos asesina(do)s por América Latina.” Ik heb deze exclusieve beelden op video. Kort hierna, op 22 december 2010 werd hij in aanwezigheid van dezelfde dames door een Argentijnse rechtbank opnieuw veroordeeld tot een levenslange celstraf voor misdaden tegen de menselijkheid. Gisteren is hij in zijn cel overleden. Na hiervan te hebben kennisgenomen heb ik naar de zinderende finale gekeken van de Copa del Rey tussen Real Madrid en stadgenoot Atllético die in de verlenging met 2-1 door Atlético werd gewonnen. Zij ontvingen de Copa del Rey uit handen van Don Juan Carlos de Borbón y Borbón Rey de España beste Maagd: Sta open voor elke mogelijkheid maar voorkom dat verantwoordelijkheden en ambities met elkaar in botsing komen. Houd uw oordeel voor uzelf. Wees niet te drastisch in uw streven knopen door te hakken. Schorpioen: Het kan een druk weekend worden; emoties kunnen de spreekwoordelijke emmer doen overlopen. Bezoek een artistieke of multiculturele bijeenkomst, maar pas op voor onbekenden die proberen u een loer te draaien.

Dat is goed. Dit weekend vindt hier de 19de Día Internacional del Residente Extranjero en Torremolinos plaats. Dus ver hoeven wij niet te zoeken. Het feest speelt zich allemaal af op de Plaza de la Nogalera in de directe omgeving van het Cervantes Management Centre. En ook de plaatselijke Lionsclub heeft er een stand, alsmede de Royal Air Force. In dit verband heeft burgemeester Pedro Fernández Montes afgelopen donderdag samen met consul Frank Buster onze ambassadeur Cornelis van Rij ontvangen. Ik citeer het bericht terzake van ons Excelentísimo Ayuntamiento:

Recepción del alcalde de Torremolinos al embajador de los Países Bajos en España

16 mayo, 2013 – 14:15 El alcalde de Torremolinos, Pedro Fernández Montes, ha recibido este mediodía en el Ayuntamiento al Embajador de los Países Bajos en España, Cornelis Van Rij, con quien ha conversado sobre diversos aspectos del momento turístico que vive el municipio y, específicamente, sobre los ciudadanos holandeses que residen en Torremolinos, de los que algo más de 700 están empadronados. Esta visita de cortesía, a la que el embajador ha acudido acompañado por el Cónsul holandés en Málaga, con sede en Torremolinos, Franciscus Buster, y el segundo Jefe Adjunto del Consulado, Paul Sijstermans, se inscribe en el periplo que en estos días protagoniza el embajador en la Costa del Sol, a fin de conocer y evaluar diferentes aspectos de nuestra zona en lo que respecta fundamentalmente a la colonia holandesa y turistas de ese país.

La perfecta integración y la inmejorable convivencia que caracteriza la estancia de los vecinos y visitantes holandeses en Torremolinos fueron también motivo de comentarios por parte del alcalde y el embajador. Además, durante el encuentro, marcado en todo momento por una gran afabilidad, el alcalde hizo entrega al embajador de un ejemplar del libro “Nuevo Torremolinos”, dedicado expresamente por el primer edil al señor Van Rij, quien se mostró muy agradecido por este gesto y, sobre todo, expresó su admiración por la belleza y atractivos que ofrece Torremolinos, entre los que destacó las magníficas infraestructuras deportivas, habitualmente utilizadas por grupos holandeses, entre otros de diversas nacionalidades. Asimismo, el embajador y sus acompañantes mostraron su sorpresa y satisfacción por el liderazgo de Torremolinos en cuanto a ocupación hotelera, interesándose por algunos datos concretos de los registros ofrecidos por el Instituto Nacional de Estadística (INE) en los últimos años en número de turistas y niveles de ocupación media de la planta hotelera.”

Rond die tijd had ik in Santa Elena om 16:30 een afspraak met K.N.O.-arts Dr Caleffa. Ik heb echter meer dan drie kwartier op hem moeten wachten. Tijdens ons gesprek heb ik hem laten weten dat ik met Frank Buster heb gesproken over het bedrijfsongeval waardoor ik op het toenmalige hoogtepunt van mijn carrière mijn baan bij de Baak ben kwijtgeraakt: “LH: Nu heb ik een dure stafmedewerker die zijn geld niet opbrengt”. Volgens Dr Buster kan dat de oorzaak zijn van mijn Sinusitis. Dit heb ik ook met Dr Galeffa besproken met verwijzing naar mijn gesprek met Dr Franciscus Buster. Hierop heeft hij mij geautoriseerd voor een nieuwe scan. Hiertoe is onmiddellijk daarna daartoe overgegaan. Vanaf maandag kan ik over die scan beschikken.

Verzonden 13:30 om 13:49 gevolgd door “Para: Jesús Lledó De parte de: John van der Heyden Estimado Jesús: El Embajador de los Países Bajos visitó el jueves pasado nuestro alcalde de Torremolinos junto con mi médico y consul Frank o sea Franciscus Buster como puedes ver en el artículo adjunto. Me gustaría saber tu programa en el Reino de los Países Bajos durante tu viaje alrededor del 31 de Mayo. Yo voy a mi patria del 8 al 18 de Junio. El 13 de junio paticipo en una entrevista y dos talleres en el instituto de gestión empresarial de Baak del patronal de los Países Bajos en Driebergen (cerca de Utrecht). Feliz fin de semana y un saludo cordial, John”

Dear Mr Sibbett, I have the honour to send you some pictures of today. Hope to see you next Monday in The Peacock Bar in Arroyo de la Miel. Yours Sincerely, John L. van der Heyden President Foundation Cervantes Benelux.