HET EREDOCTORAAT VAN ANGELA MERKEL EN DE CLEVER LINE

Het is opmerkelijk dat de aandacht op mijn website eergisteren uitging naar Het Capitool en gisteren naar Brief aan De Burgemeester van Nijmegen terwijl Angela Merkel een eredoctoraat  ontving van de Nijmeegse Radboud Universiteit. Bovendien is er besloten tot een Nederlands-Duits topoverleg in Kleef. Het deed mij direct denken aan de laatste treinrit met mijn vader en zijn collega Jan Schel van Nijmegen naar Kleef op 1 juni 1991, zoals wij nu wereldwijd kunnen zien op Op dood spoor. Op mijn 65ste verjaardag ben ik begonnen met het concipiëren van mijn levensverhaal met de titel “Ik ben de zoon van een spoorman uit de omgeving van Heyendael“. Dat is zelfs Rob Hoogland van de Telegraaf niet ontgaan toen hij zijn column schreef over de Clever Line. Ik beschouw het eredoctoraat van Angela Merkel als een hoogtepunt in de na-oorlogse Neder-Duits-Spaanse betrekkingen. Een thema dat ik al vanaf mijn toelating tot de promotie aan de Radboud Universiteit op 28 augustus 1995 heb uitgezocht voor mijn proefschrift, zoals ik dit heb verwoord in mijn brief 19 mei 1995 Brief BD14r/jr. In dit verband heb ik met name contact onderhouden met de hoogleraren Prof.Dr Hugo de Schepper, Prof.Dr Paul Sars en Prof.Dr Peter Rietbergen. Zonder iemand tekort te willen doen denk ik dat het eredoctoraat van mevrouw Merkel een verdienste is van Paul Sars. De titel van mijn voorgenomen dissertatie is thans De rol van de monarchie binnen het integratieproces van de Europese Unie. Maar ik denk dat veel voorgenomen doelstellingen reeds zijn gerealiseerd middels mijn dagelijkse berichtgeving. Gistermiddag werd ik om 16:55 op mijn Nederlandse mobiele telefoon gebeld door een mevrouw van de Vriendenloterij die zich “Van Aken” noemde terwijl ik mij op het perron bevond van Los Álamos. Bij het horen van haar naam moest ik direct denken aan mijn brief Karlspreis. Ik kon haar op dat moment niet te woord staan. Daarom werd ik vanmorgen wederom gebeld door haar collega Cigden Arsran vanuit Emmeloord. Ik heb haar verteld dat ik daar ooit cursussen Spaans heb georganiseerd. Mijn docente daar was Gisi Degens uit Blokzijl. Ik heb mij bij die Vriendenloterij aangeslotten voor elf euro per maand. Dat houdt automatisch in dat ik mijn verbinding met KPN via deze mobiele telefoon voorlopig handhaaf totdat Cervantes Telecom volledig operationeel is. Deelname aan de Vriendenloterij komt eveneens ten goede aan een goed doel. Daarop heb ik haar in kennis gesteld van mijn voorzittersschap van de Stichting Cervantes Benelux en dat ik mij op het gebied van goede doelen houd aan de afspraken die ik terzake met de Stichting Wereldouders in Hilversum heb gemaakt.  In mijn dagboek Naar Spanje terug trof ik de emailadressen aan van de vestigingen van het Spaanse Instituto Cervantes. Daarom zond ik de vestigingen in Amman, Algiers,  Athene, Beirut, Bremen, Brussel, Boekarest, Bordeaux, Casablanca, Chicago, Damascus, Dublin, Cairo, Istanboel, Fez, Lissabon, Londen, Manchester, Manilla, Milaan, Moskou, München, Napels, New York, Parijs, Rabat, Río de Janeiro, Rome, Sao Paulo, Tanger, Tel Aviv, Tetuán, Toulouse, Tunis, Utrecht, Warschau en Wenen om 13:32 het volgende bericht: “Estimados Colegas, Tengo el honor de informarles de mi  Plan de Empresa Cervantes Holding Limited Un saludo cordial desde la Costa del Sol. CC Caridad Santana van don Quijote in Salamanca, Virginia Sampere in Madrid,  María Angeles de La Cruz García van het Oficina Municipal de Turismo in Malaga, Jesús Lledó van Live Spanish in Malaga, María Vázquez Estévez hoofd bibliotheek van het Instituto Cervantes New York, de voorzitter van de Vereniging Docenten Spaans in Nederland, Kees van Riel voorzitter van de Nederlandse Club Costa del Sol, María Pilar Celma Valero presidenta van de Asociación Europea de Profesores de Español en Victor García de la Concha directeur van het Spaanse Instituto Cervantes. Van de 37 geadresseerden zijn er vier niet bereikt, t.w. de vestigingen in Lissabon, Chicago, Caïro en Río de Janeiro. Uit Wenen ontving ik om 13:32 deze reactie: “Esta cuenta electrónica se quedará inactiva a partir del 1 de mayol de 2013. Diese E-mail-Adressel ist ab 1. Mai April 2013 desaktiviert. (Verwaltung). Saludos cordiales, freundliche Grüsse”.

In mijn DAGELIJKSE BERICHTGEVING gaat de aandacht thans uit naar Harry Mens en Abraham Moszkowicz, Fusiebesprekingen Koninklijke Luchtvaartmaatschappij met Iberia en British Airways klaarblijkelijk doorkruist, Familiekastelen en Het woord is thans aan Mohamed Al Fayed beste Maagd: Onder druk niet van de wijs raken is echt iets voor de onverstoorbare Maagd, die ervan geniet om orde te scheppen waar chaos is ontstaan. Dit is een ideale dag voor transacties en onderhandelingen, maar ook voor kopen en verkopen. Schorpioen: Ook al is er geen garantie dat vandaag alles soepel zal verlopen toch kunt u met een positieve uitstraling anderen aan uw zijde krijgen. Werken en zakendoen zou profitabel moeten zijn. U kunt onder druk gezet worden door een invloedrijke cliënt.