TU PAPEL ES IMPORTANTE

Van: John van der Heyden Aan: Thomas Triebels CC Drs E.H. Halbertsma, Mr.Drs Marc van Hoorn en De Secretaris/Penningmeester van de Stichting Cervantes Benelux. Beste Thomas, Aan het begin van de straat waar ik woon in Torremolinos staat een container met het opschrift “TU PAPEL ES IMPORTANTE”. Letterlijk betekent dat “jouw papier is belangrijk”, maar het betekent eveneens “jouw rol is belangrijk”. In dit verband werd er vanmiddag op mijn huisbel gebeld van Calle Roquedal 17, C704 in Torremolinos. Het was een Spaanstalige dame die reclamemateriaal wilde distribueren onder de bewoners van ons appartementencomplex. Daartoe heb ik haar via mijn intercom toegang verschaft tot de vestibule. Zojuist heb ik vastgesteld dat zij een enorme stapel strooifolders van Carrefour heeft achtergelaten. Meer dan wij nodig hebben. Ik vond dit echter een belangrijke HINT. HINT is ook de naam van het reclamebureau, of beter gezegd: Bureau voor Strategische Communicatie waarmee ik heb samengewerkt in Zeist. Zoals je weet is de primaire doelstelling van de Stichting Cervantes Benelux het creëren van werkgelegenheid voor Nederlandstalige hispanisten in de Benelux op een juridisch verantwoorde wijze. In dit verband is de aandacht op mijn website met name uitgegaan naar 12 november 2010 Onderwijsdebat in de Tweede Kamer der Staten-Generaal van Het Koninkrijk der Nederlanden. Daarom doet het mij deugd dat ons nieuwe koningspaar vandaag een bezoek heeft gebracht aan Groningen, zoals wij kunnen lezen in het belangrijkste nieuws van vandaag: Tour langs provincies begint in Groningen en Koningspaar sluit bezoek Groningen in Leek af.