ARKO VAN BRAKEL DIRECTEUR VAN DE BAAK

Liesbeth, Ik heb vastgesteld dat de heer Arko van Brakel in jouw voetsporen is getreden als directeur van De Baak. Vanuit die achtergrond kijk ik naar het nieuws van vandaag, “Koninklijk bezoek trekt Duitse media  STUTTGART – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben dinsdagmiddag hun kennismakings- en handelsbezoek aan Duitsland voortgezet in Stuttgart. Enkele honderden belangstellenden waren naar het Neue Schloss gekomen om het koningspaar te verwelkomen. Minister-president Winfried Kretschmann herinnerde in zijn welkomstwoord aan de bijzondere banden van Württemberg met Nederland. De derde Nederlandse koningin, de in 1877 overleden Koningin Sophie (de eerste echtgenote van koning Willem III), kwam uit dit deel van Duitsland. Baden-Württemberg moet evenals Hessen – dat het koninklijk gezelschap maandagmiddag en dinsdagmorgen bezocht – worden ‘veroverd’ voor en door het Nederlandse bedrijfsleven. Ook dinsdag was de belangstelling van de media enorm, met extra tv-uitzendingen van de regionale zenders en meer dan honderd fotografen bij de bezoeken van het koningspaar.”

Willem-Alexander tevreden over Duitse reis  STUTTGART – Koning Willem-Alexander heeft een ‘supergevoel’ overgehouden aan zijn kennismakings- en handelsbezoek aan Duitsland. Dat zei hij dinsdagavond in Stuttgart, waar het koningspaar een ontmoeting had met de Nederlandse en Duitse media. „Het was een superprogramma”, voegde hij eraan toe. „Wij hebben de deuren geopend”, aldus Willem-Alexander, daarmee aangevend dat het bedrijfsleven door die deur naar binnen kan. Volgens hem is de relatie met de bezochte deelstaten Hessen en Baden-Württemberg verbeterd door het slechts 36 uur durende bezoek. Willem-Alexander heeft zowel bij de bondspresident, bondskanselier en de regering van Baden-Württemberg zijn medeleven betuigd met de slachtoffers van de overstromingen in het gebied van Elbe en Donau. „Ik heb me de laatste jaren veel met water beziggehouden. Extreme situaties kunnen zich altijd voordoen, maar dit treft mij diep”, zei de koning. De koning was blij dat Nederlandse genietroepen zijn in te zetten voor de hulp in de getroffen gebieden. „Dat doet me goed.” Een echt advies hoe te handelen had hij voor de Duitsers niet. „Ze weten heel goed wat ze moeten doen”, aldus Willem-Alexander die bij de vorige grote overstromingen aan het begin van de eeuw veel en vaak is komen kijken. „Het is gek om nu zo dichtbij te zijn. Maar ik ben hier in een andere rol.” Het bezoek aan Hessen en Baden-Württemberg was een vervolg op het staatsbezoek dat Koningin Beatrix in 2011 aan Duitsland bracht, zo verklaarde de koning. „Toen hebben we al gezegd dat de zuidelijke deelstaten aandacht moesten krijgen.” De reis zat al in de planning toen Beatrix haar aftreden aankondigde. „We hebben besloten de reis door te zetten, met een paar aanpassingen, zoals een bezoek aan Berlijn.”

Koningspaar blij met ‘mooie start’  STUTTGART – Koning Willem-Alexander heeft een hectische eerste maand achter de rug. Dat vertelde hij dinsdagavond in Stuttgart. „Het is geen gemiddelde maand geweest. Veel is nieuw voor mij. De tijd is snel voorbij gegaan, het was heel intensief en dit jaar zal dat ook wel blijven”, vertelde de koning over de eerste weken na zijn aantreden op 30 april. „Ik zit nog niet in een normaal ritme, dat duurt nog wel even.” Het koningspaar was dankbaar voor de enorme hoeveelheid ‘warme reacties’ op de troonswisseling. „We hebben ook uit Duitsland duizenden brieven, e-mails en vele cadeaus gekregen. Daar zijn we ontzettend dankbaar voor”, zei Willem-Alexander. De dag van de inhuldiging hadden Willem-Alexander en Máxima beleefd als een ‘grote fantastische dag’. „Het was een mooie start.” Vooral de saamhorigheid in de samenleving stemde hen tot vreugde. Koningin Máxima zei dat er voor haar niet zoveel was veranderd. „Ze steunt mij en houdt verder haar eigen werkzaamheden”, verduidelijkte de koning.”

Dat is dus weer een sluitend verhaal beste Maagd: Gebruik de geweldige kosmische energie die uw professionele leven beheerst door u extra in te spannen. Zelfs als er veel werk op uw bord ligt en de tijd is krap, kan iets meer doen u helpen een trede hoger te komen op de maatschappelijke ladder. Schorpioen: Er staat u een redelijke dag te wachten, al kunt u zich vanochtend afvragen of u wel op de goede weg bent. Besteed tijd aan datgene wat u wilt en wat u nodig hebt. Bedenk wat u gelukkig kan maken en vervolgens over wat irrelevant is.

Ik ben gelukkig als ik gewoon mijn werk kan doen, zoals indertijd met jou in Hoofddorp. En mijn kosten worden vergoed. It’s as simple as that. Ik kreeg een berichtje van mijn soulmate Wil Jacobs uit Wierden en zijn vrouw José. Op zijn vraag wat de relatie is tussen Windsor en Oss heb ik hem om 12:58 het volgende geschreven: “Hoi Wil, Oz en Oss zijn termen die deel uitmaakten van een strategisch netwerkspel onder de naam The Dragon Vision Wizard of Oz. Klaarblijkelijk was Roger Daltrey van The Who daarvan op de hoogte. In mijn Nijmeegse tijd ging ik regelmatig in Oss naar de sauna. Met name toen ik op De Wellenkamp 1530 woonde. Dat staat allemaal beschreven in mijn boek dat bij BOL.COM te koop is en binnenkort wellicht bij Albert Heijn. The Dragon Vision heeft met Wales te maken. En de Wizard of Oz heb ik samen met Prinses Diana nog aangetroffen in Warwick Castle, zoals je kunt zien op 26 april 1997 Princess Diana and The Wizard of Oz in Warwick Castle. Hij was vermoedelijk als acteur werkzaam voor The Royal Shakespeare Company in Stratford-upon-Avon. Voor zover ik mij kan herinneren had jij daar in 1965 ook nog een vriendinnetje in de buurt toen wij samen uitgehongerd met de Avalon van Parkstone Quay naar Hoek van Holland zijn gereisd. Diezelfde Wizard of Oz trof ik ook aan in Schotland tijdens de Milenniumwissel, als beschreven en afgebeeld in 1 januari 2000 De eerste dag van het jaar 2000. Het staat mij overigens bij dat ik ooit eens met jou en José naar Eindhoven ben geweest in mijn eerste autootje. Die Fiat 600. Op de terugreis zijn wij toen ook nog even in Oss gaan stappen. Ik was toen nog vrijgezel en ben daarna op vrijersvoeten gegaan in El Sombrero. Aanstaande zaterdag ga ik opnieuw naar Oss tot 13 juni. Ik mag daar gebruik maken van het appartement van een vriend van mij. Mocht  je in de buurt zijn, laat dat dan maar weten. Hartelijke groet. Ook aan José en de kinderen, John”. Voor de goede orde laat ik weten dat ik hen voor het laatst heb bezocht op 14 juli 2011.