IN DE BONTE OSS

Van: John van der Heyden Aan: Mr.Drs. Marc van Hoorn. Hallo Marc, Ik schrijf vanuit jouw huis in Oss. Ik heb hier geen internetverbinding. Dus deze opmerkingen maak ik teneinde de situatie hier te verbeteren. Ik heb grote bewondering voor Hannah. Want wat ik hier heb aangetroffen is niet in woorden uit te drukken. Nadat Hannah hier om 9:00 met de werkzaamheden is begonnen heb ik bij Albert Heijn twintig vuilniszakken gehaald. Daar is op dit moment 16:50 nog één zak van over. Ik heb inmiddels dus negentien zakken met vuil gestort in de vuilcontainer. De dochter van de heer Van Nuland en haar echtgenoot Paul (naar ik aanneem) zijn zo vriendelijk geweest mij daarvoor hun pasje van de gemeente beschikbaar te stellen. Claudia had mij gisteren al geadviseerd om niet in het pand te gaan slapen om een ziekte te voorkomen. Daarom ben ik gisteren eerst een paar uur in Lucaya naar de sauna gegaan om mijn lichaam te bewapenen tegen het ongedierte en de bacteriën. Ik heb met name veel kussens en dekbedden in de container moeten dumpen. Vernieuwing is dus noodzakelijk. Vanmorgen heb ik met de onderburen gesproken over hetgeen zij hebben meegemaakt met de vorige huurders. Jij hebt mij er zelf ook al eerder over gesproken. Vooral mevrouw Prinsen-Sanders moet het slachtoffer zijn geweest van alle zoete Indiase geurtjes die reeds vanaf 10:00 ’s-morgens vanaf de eerste etage de derde hemel van dit appartementencomplex bereikten. Ik heb ook oude telefoonboeken en wat dies meer zij verwijderd. De badkamer is helemaal een probleem. Op de eerste plaats is de trekschakelaar nog niet geïnstalleerd, zodat er nauwelijks licht is. Volgens de onderburen is de badkuip onvoldoende afgekit met de buitenmuur. Deze blijkt volgens de onderburen inmiddels poreus te zijn. Alvorens je hier weer nieuwe huurders toelaat lijkt het mij zinvol dat je eerst alle maatregelen neemt om het pand weer op en top aan te leveren. Het lijkt mij verstandig dat je dat zelf doet. Samen met het bureau Gewoon Huur aan de Kruisstraat 27. Ik ben er inmiddels ook een paar keer geweest in verband met de sleutels. Gisteren heb ik voor jou nog een kopie laten maken van de sleutel van het veiligheidsslot. Elke huurder dient ook een pasje te verkrijgen van de gemeente om het vuil te kunnen dumpen in de container hier op het plein. Het is een mooi systeem. De matrassen uit het tweepersoonsbed hebben wij uit hygiënische overwegingen verwijderd en op het balkon geparkeerd. Voor verwijdering hiervan dient nog te worden zorggedragen. In de huiskamer verder aandacht voor het bureau in de hoek waarop de televisie staat. De kastjes in dit meubel zijn afgesloten. Ik neem aan dat jij hiervan over de sleutels beschikt. Links in de hoek staat nog een volledige computerinstallatie merk COMPAQ MV740. Hier blijf ik verder vanaf. Wij hebben wel twee ontoonbare printers verwijderd nadat Hannah van jou via haar mobiel van jou het advies had gekregen om alles op te ruimen wat niet meer bruikbaar is. Op de kast tegen de muur staat nog een rek met een ongeopende fles CLOS DE VERDUN 2002 MEDOC. Ik vraag mij af of hij op de juiste temperatuur is bewaard en neem aan dat jij die fles zult koudmaken. Wij kunnen dat ook samen doen. Voorts heb ik boven de koelkast nog een Russische en Griekse drankvoorraad aangetroffen. Ik neem aan dat die niet aan bederf onderhevig is. Hannah heeft tot 18:00 gewerkt en komt morgen om 9:00 terug. Alles overziend lijkt het mij het handigste dat ik dit pand van je overneem zodra al mijn debiteuren aan hun verplichtingen hebben voldaan. In dit verband hadden mijn sectie Engels en Frans gistermiddag belangstelling voor een foto van jou. Ik vind dat jij op mijn website het beste bent afgebeeld op mijn brief van 1 november 2010 aan Liesbeth. In dit verband heb je een goede keus gemaakt met Hannah als studente Japans in Leiden om het appartement schoon te maken. Zij doet dit werk om een extra centje te verdienen voor haar reis naar Japan deze zomer. In dit verband heb ik haar in kennis gesteld van de overname van Richard Lewis van LINGUARAMA UK in 1981 van een deel van het FSI waaruit het Instituto Cervantes is voortgekomen. 20.41 Ik vond twee glazen in de kast uit de DDR. Ik kijk er nu tegenaan: “Berlin. DDR Rathaus”. Het brengt mij in gedachten direct terug naar mijn 42ste verjaardag op 9 november 1989. Daarom luister ik nu naar de CD van ANIMA d.d. 24 maart 2002 met Spazieba als dankwoord. Daarom ben ik ook zo vrij geweest om enkele centiliters Nemiroff in te schenken. Ik ben immers niet voor niets naar Moskou geweest. Ik ben nu zo vrij geweest mij tegoed te doen aan een paar glaasjes sterke drank van jou uit de Oekraïne. Vanavond zag ik ons aller Sophie in ‘t Veld op het NOS-journaal in verband met de Amerikaanse inmenging in zaken die tot de competentie van de Europese Unie behoren. Ik sta volledig achter haar standpunt. De regering van de Verenigde Staten van Noord-Amerika heeft geen enkele bevoegdheid om te interveniëren In de belangen van de burgers van de Europese Unie. Dat geldt eveneens voor de regering van de voormalige Sovjet Unie. ¡Nasdrovje! Van jouw voorstel om gebruik te maken van de Wifi-mogelijkheden hier in de omgeving maak ik geen gebruik. Uitsluitend onze vertrouwenspersonen hier in Oss heb ik gebruik laten maken van mijn mobiele “royal telephone number”. And no one else! In dit verband heb ik ook een paar nieuwe pantoffels aangeschaft nadat Liza een van de twee exemplaren van het eerdere paar heeft opgevreten tijdens jouw verblijf in HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. 23:45 In dit verband denk ik thans aan Brabant. De horoscoop van Liesbeth en mij (gelezen 13 juni 2013 15:10) Maagd: Het wordt een productieve dag als u zich niet opwindt. Geef nervositeit en ergernis geen kans. Las de nodige pauzes in. Ga rond het lunchuur een flink eind wandelen. Breng een onplezierige boodschap zo tactvol mogelijk over. Schorpioen: De tijd lijkt gkomen om iemand die deel uitmaakt van uw huishouden een grotere bijdrage te vragen. Zakenmensen moeten zich vanochtend flexibel opstellen tijdens een vergadering. Voorkom een breuk door op tijd te zwijgen. Dat is goed.

Verzonden 13 juni 2013 20:48