KONINGSPAAR NAAR FLEVOLAND EN OVERIJSSEL

Liesbeth, Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brengen vandaag een bezoek aan Flevoland en Overijssel. Ik citeer In dit verband de Telegraaf van vandaag: “Koningspaar naar Flevoland en Overijssel  ALMERE – Flevoland en Overijssel zijn woensdag aan de beurt bij de rondreis langs de 12 provincies die Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima sinds het aantreden van de nieuwe koning maken. De politie heeft vanwege de verwachte hoge temperaturen belangstellenden aangeraden niet te lang van te voren langs de koninklijke route te gaan staan, luchtige kleding te dragen en vooral veel water te drinken. Met name in Overijssel, waar het koningspaar in de middag naast Zwolle ook ’s Heerenbroek en Goor aandoet, kan het erg heet worden. Flevoland is het voor het eerst als provincie in een kennismakingstoer opgenomen. Toen Koningin Beatrix en prins Claus in 1980 een soortgelijke toernee maakten, waren de Flevopolders die ze bezochten nog geen zelfstandige provincie. Dat werden ze pas in 1986. Net als zijn ouders gaat Willem-Alexander naar Almere en Lelystad, maar Dronten is ingeruild voor Emmeloord. Vrijdag wordt de kennismakingstoer afgesloten in Zeeland en Zuid-Holland.”

Goor is de geboorteplaats van Jopie Karis als vermeld in 11 november 1997  ‘Pensioen’ ter attentie van de Heer Paul W. Karis en aangehechte brief 19920324PWKaris.JPG.