MAANDAG 1 JULI 2013 OLGER VAN DIJK PERSOONLIJK ADVISEUR VAN KONING WILLEM-ALEXANDER

Ontvangen: “Trafford would like your opinion……… Dear John, You are invited to complete the following Trafford Publishing Consultant Survey July 2013.  Thank you for choosing Trafford to publish your book. Now that your contract has been received, we would like to ask you about your experience with us. Below you will find a link to our Publishing Consultant Survey. We strive to continuously improve our publishing process, and your feedback is very valuable. Throughout your experience with us, you will have the opportunity to provide additional feedback on how we are doing. Thank you for taking the time to participate in all of the surveys. Once again, thank you for your time and honest opinions.  Click here We look forward to your response. Sincerely, Eugene Hopkins  Trafford”.

Dit is al meteen een procedurefout. Eugene Hopkins werkt klaarblijkelijk met standaardprocedures, maar heeft kennelijk niet gecheckt of ik al dan niet de schrijver ben van een nieuw boek gelet op de opmerking “Now that your contract has been received”. Ons contract is immers al meer dan twaalf jaar oud. Ik hoop dus dat er hier geen sprake is van een persoonsverwisseling.

Mijn antwoord: “Onderzoek: Dear Eugene, The questions in your Trafford Publishing Consultant Survey July 2013 are based on the contract that has been made up in 2001 when Trafford Publishing was situated In Victoria British Columbia in Canada. I first request you to send me copy of that contract. Otherwise I have to cancel the transaction with Henry Choi. John van der Heyden”

Mijn zoon Mark heeft kort na mijn telefoongesprek met chief executive Aaron Del op zaterdagavond 29 juni 2013 zijn zorgen uitgesproken over de situatie nadat ik Henry Choi om 21:56 het volgende bericht had gestuurd: ” Henry, I spoke indeed with Mr Aaron Del. To be honest, I feel myself in a very compromising situation. I have invested all my money in the project and I can not afford anything more then I have done. My children are very worried. I do not think that I have to pay to reveal the truth. Therefore I advised him to make an arrangement with the Dutch employer’s organization. Besides I have to know what I can expect from the first installment that has been paid already. I still have the idea that your marketing strategy does not coincide with mine. I am not prepared to pay one dollar more. Until now I have not received any information where my book has been sold although it’s published all over the internet. The only motive that I decided to publish my letters to the Princess of Wales has been to reveal the legal truth. Mr Del wants to make a film before television in the USA. But to be honest I am a European citizen and not interested in the places in which you want to promote my book. So I think it would be worthwhile to cancel the transaction. Yours Sincerely, John van der Heyden.”

Henry Choi schreef mij hierop om 22:01: “Hi John, I totally understand where your coming from, you don’t need to worry though, because we were just informing you with this. we are not obliging you to invest on this book marketing to create a TV advertisement we were opening you the idea of creating this all out marketing platform. I will let you know as soon as I already have the reviewers for your book. Thanks, Henry Choi Marketing Consultant.”

Daarom heb ik mijn zoon Mark om 17:44 het volgende bericht gezonden nadat hij mij had gemaild dat hij mijn boek niet aantreft in de catalogus van Trafford: “Hallo Mark, Ik heb jouw bericht ontvangen. Ik kan mijn boek wel vinden op de website van Trafford Publishing. Ik heb er overigens veel moeite mee om “mijn keutel in te trekken” nu ik het sein op groen heb gezet met het oog op de opmerking van Herman Wijffels: “De weg vooruit is nooit de weg terug”. Daarover heb ik de overige direct betrokkenen bij de uitvoering van mijn beleidsplan gisteren geïnformeerd als voorzitter van de Stichting Cervantes Benelux. Ik heb er even over gedacht om die informatie ook naar jou toe te sturen, maar achteraf bezien lijkt mij dat niet verstandig. Ik zou jou daarbij betrekken bij een ellenlang dossier dat in de loop van de jaren is ontwikkeld. Het klachtendossier van de uitgever heeft mij wel laten schrikken. De oorspronkelijk Canadese uitgeverij is klaarblijkelijk enige tijd geleden overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Pinguin. Overnames en fusies leiden altijd tot problemen. Daar weten wij alles van uit eigen ervaring. Het boek “Letters to Diana, Princess of Wales” staat op mijn eigen naam en is volgens Google overal ter wereld verkrijgbaar.  Ook gekoppeld aan de naam van de uitgever. Ik ben geneigd de huidige medewerkers het voordeel van de twijfel te geven nu ik in de gelegenheid ben persoonlijk met hen in contact te blijven. Mijn boek is mijn levenswerk en vertrekpunt van al mijn handelen sinds 1996. Maar in elk geval stel ik je wel in kennis van onderstaand bericht dat ik vandaag al heb gestuurd (hierboven). Wat mijn bezoek betreft aan Ramon moeten we een misverstand voorkomen. Kort na de geboorte van Jasper heb ik met Ramon afgesproken dat ik een bezoek aan New York graag combineer met een andere activiteit en hem daarbij laten weten dat ik dat graag tijdens het komende congres in Jaca bespreek met het nieuwe bestuurslid van de AEPE in de VS. Ramon heeft toen zelf gezegd dat ik dan maar het beste kan wachten omdat er voor hem ook een verandering op stapel stond waarover ik met hem heb afgesproken daarover met niemand te praten. Nou wil het toeval dat de verhuizing naar Hong Kong al op 1 augustus plaatsvindt. Zo liggen de kaarten op dit moment. Dit doet niets af aan mijn diepgewortelde liefde voor jullie. Liefs, Papa P.S. Ik had zojuist Dr Caleffa aan de telefoon. De operatie in het Hospital Quirón is vastgesteld op 17 juli ’s morgens. Voordien moet ik bij hem op consult komen op dinsdag 9 juli aanstaande.” Ik stop nu even met de dagelijkse berichtgeving aan “de drie” in verband met de ontwikkelingen in de VS. Ik houd echter wel het relevante nieuws bij:

Van Dijk persoonlijk adviseur van koning  DEN HAAG – Olger van Dijk gaat aan de slag als persoonlijk adviseur van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst maandag bekend. Van Dijk werkte eerder bij de provincie Zuid-Holland, de Tweede Kamerfractie van het CDA en het ministerie van Binnenlandse Zaken van het Koninkrijk der Nederlanden. Hij studeerde civiele techniek en bestuurskunde aan de universiteit van Twente. Pien van Karnebeek-Thijssen is benoemd tot hofdame van Koningin Máxima. Van Karnebeek-Thijssen vervulde verschillende commerciële functies, onder meer bij Philips Electronics N.V., Heineken en YESS.” De enige Van Dijk die ik ken in dit verband is de heer Douwe G. van Dijk in Leeuwarden beste Maagd: Er staat u een drukke dag te wachten. Plannen kunnen geleidelijk gerealiseerd worden. Denk, als u krap bij kas zit, eens aan een huizenruil in de vakantie met iemand in het buitenland. Los problemen één voor één op en laat u niet frustreren door ambities. Schorpioen: Wees dankbaar jegens alle mensen die u na staan. Het is van belang steeds aandacht te blijven besteden aan degenen die u steunen, de weg wijzen en er zijn als dat nodig is, ook al lijkt er soms sprake te zijn van afstandelijkheid. Dat klopt. Ik ben blij dat de astroloog met mij meedenkt. Verzonden dinsdag 2 juli 2013 12:03