SIETE DE JULIO SAN FERMÍN

Uno de enero, Dos de febrero, Tres de marzo, Cuatro de abril, Cinco de mayo, Seis de junio, Siete de julio: San Fermín. Vandaag is het weer echt San Fermín in Pamplona. Vanuit die achtergrond heb ik gisteravond met belangstelling gekeken naar de reportage Letizia Ortiz (19-03-2013) y el Papa Francisco met Willem-Alexander en El Príncipe de Asturias zij aan zij en  teruggekeken naar de plechtigheid in La Almudena. Uiteraard had Doña Letizia gisteravond daarbij vanzelfsprekend mijn voornaamste aandacht op Retrato de Letizia Ortiz en verder. FELIPE vind ik echt een leuke vent. Die houden wij erin. Een veranderingsproces speelt zich altijd af tussen twee oren. De vraag is nu of die Navareños hiermee willen doorgaan. Als ik op mijn eigen ervaring moet afgaan lijkt mij dat een onmogelijke zaak. Deze mensen zien die stier als het symbool van het kwaad. En ik kan mij moeilijk voorstellen dat zij daar vanaf willen zien. Ik zag ook San Fermín…Pamplona. Dit moet afgelopen zijn. Het past niet meer in onze beschaving van de Europese Unie. Moge het een mooie herinnering zijn voor de direct betrokkenen. Aangehecht beeldverslag San Fermín 11 juli 1974.