TWEE SENATOREN

Ik zag op het NOS-journaal vanmorgen twee oude bekenden: Roger van Boxtel D66 en Elco Brinkman CDA.

In dit verband lees ik thans in de Telegraaf: “21712007 Coalitie zakt naar nieuw dieptepunt  Amsterdam – De steun voor het kabinet zakt steeds verder weg. VVD en PvdA krijgen samen 35 zetels in de peiling die Maurice de Hond zondag naar buiten heeft gebracht. Dat is de laagste score sinds de verkiezingen van 12 september vorig jaar en twee zetels minder dan in de enquête van vorige week. In de Tweede Kamer heeft de coalitie nu 79 zetels. In de Tweede Kamer heeft de coalitie nu 79 zetels. Ten opzichte van de enquête van vorige week is de coalitie weer twee zetels kwijtgeraakt. De VVD heeft nu nog 20 zetels over bij De Hond, één minder dan vorige week. De PvdA zakte ten opzichte van de vorige peiling van 16 naar 15 zetels. De PVV is wederom de grootste partij met 29 virtuele zetels, 14 meer dan in de Kamer. De SP staat op 24 zetels (plus 9). D66 heeft nu 12 Kamerleden en staat bij De Hond op 17. 50PLUS gaat van 2 naar 11. Uit de peiling blijkt dat de VVD vooral kiezers verliest aan de PVV. De partij van Wilders heeft 11 zetels afgesnoept van de liberalen. De SP profiteert van de teruggang bij de PvdA. De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder ten minste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen zijn vrijdag en zaterdag.”

Ontvangen van Youtube: Interview met Don Juan Carlos de Borbón y Borbón Rey de España en The winner takes it all.