BOEKEN ONDERWEG

Van Trafford Publishing heb ik het bericht ontvangen dat er dertig boeken onderweg zijn naar Torremolinos. Zij zijn op 7 juli verzonden vanuit de VS. Het komende congres in Jaca maakt oude herinneringen bij mij los uit 1990. Ik zie die vakantie in onze Nieuw Elan-tijd in de Pyreneeën als een uitermate belangrijk moment waarin ik vanuit een positieve invalshoek zwaarwichtige persoonlijke beslissingen heb genomen in de hoop daarin te worden gesteund door het thuisfront. De gedachte aan “Nuevo Espíritu” en “Nuevo Horizonte” is bij mij nog altijd springlevend al heb ik het er wel vaak moeilijk mee dat ik heb moeten breken met die vertrouwde omgeving in Nijmegen, Wijchen, Noordwijk en de Utrechtse Heuvelrug. Ik hoop dan ook dat ik weer gauw terug kan komen naar Nederland om mijn werk daar voort te zetten. Ook die tiendaagse reis naar Groot-Brittannië van 1 tot 10 augustus 1996 blijft voortdurend als een film door mijn hoofd gaan. Veel mensen begrijpen dat niet omdat zij het zelf niet hebben meegemaakt. Dat geldt ook voor die reis van “Vorsten” half augustus 1997 onder leiding van mevrouw Catharina ter Laan. Dat was een groepsreis. En wat wij toen samen hebben meegemaakt kan natuurlijk ook door onze medereizigers worden bevestigd. Ik heb het er nog altijd erg moellijk mee wat tien dagen later in Parijs is gebeurd. Maar ik kan mijn hoofd niet in het zand steken. Hoe moeilijk het ook is. Soms zoek ik dan ook steun bij mijn eigen familie, hoewel ik hen niet graag met mijn problemen opzadel. Maar soms is het wel goed om ervaringen met elkaar te delen.

 Vanuit deze achtergrond kijk ik naar het nieuws van vandaag: “vr 12 jul 2013, 11:13 Barbie opgenomen in ziekenhuis van onze redactie AMSTERDAM – Samantha de Jong, oftewel Barbie, is woensdagavond opgenomen in het ziekenhuis in Spanje. De blondine is momenteel met haar gezin in het snikhete Spanje voor opnames van haar nieuwe realityshow. De warmte werd Barbie te veel. “Ze is gewoon niet lekker geworden: duizelingen, tot aan flauwvallen toe. Ze is bevangen door de hitte”, legt manager Jake Hampel uit aan RTL Boulevard. Barbie werd naar het ziekenhuis gebracht waar ze aan het infuus belandde. “Na enkele uren is ze gewoon weer teruggegaan. Het gaat in principe prima. Er is nu afgesproken dat ze zich 48 uur alleen maar met haar kindje bezighoudt.” Barbie en haar man Michael hadden de opnames van hun programma al afgerond toen het gebeurde.” Barbie ken ik niet, of het zou Barber van de Pol moeten zijn.

Ik ben dus niet de enige die hier last heeft van de hitte beste Maagd: Een nieuwe romance moet met voorzichtigheid worden benaderd. Stort u niet in een relatie die meer op verlangen dan op liefde is gebaseerd. Administratieve zaken kunnen voor problemen zorgen; voorkom fouten door er de tijd voor te nemen. Schorpioen: Laat u door collega’s niet op de kast jagen. Leg u erbij neer dat niet iedereen over diplomatie en charme beschikt. Behandel uw lichaam met respect; eet gezond en sport regelmatig. Maak vanavond iets bijzonders klaar voor uw geliefde. Dat laatste is niet mogelijk. Want ik ben nog steeds alleen.