RELATIEMANAGEMENT

Nadat ik gistermiddag met veel bewondering heb gekeken en geluisterd naar de indrukwekkende speech van het zestienjarige Pakistaanse meisje Malala voor de Verenigde Naties in New York heb ik mij gerealiseerd hoezeer haar verhaal past binnen het concept zoals ik dat in mijn brief ‘Education’ on behalf of His Royal Highness The Duke of Edinburgh heb getracht te verwoorden. Ik heb hierbij ook gedacht aan “Diana in the temple of love” als beschreven in 8 June 1997 My photograph on Page 55 of NRC. Malala zal dat niet meer weten want zij is geboren in het jaar dat Diana is overleden. Maar voormalig Prime Minister Gordon Brown vervult hierin thans een belangrijke functie. Hierbij herleefden voor mij ook de beelden zoals ik die heb vastgelegd op Dinsdag 8 november 2011 Bezoek aan de Verenigde Naties en Rennert Bilingual en Woensdag 9 november 2011 Hurray I am 64!. Vanuit die achtergrond heb ik gisteravond uit het lezingenprogramma van het komende AEPE-congres in Jaca een eerste serie keuzes gemaakt. Hierbij heb ik als criteria aangenomen dat de thema’s en de sprekers aansluiting kunnen vinden bij het Beleidsplan Instituto Cervantes Benelux, het Business Plan Instituto Cervantes England and Wales en het Plan de Empresa Cervantes Holding Limited. Het ziet er alsvolgt uit.

Maandag 22 juli 2013 Gay, Mª de Lourdes, (Canada), SALA PIRINEOS: Uitbreiding en vooruitgang van het Spaans in Canada: verder dan de “boom”.

Dinsdag 23 juli 2013 María Ramírez Aúz (SGEL) SALA OROEL: De docent met technische en dynamische middelen voor het gebruik van Informatie- en communicatietechnologie bij het lesgeven van het Spaans als vreemde taal.

Stamm Rosales, Ana, (Zwitserland) en Sibón Macarro, Teresa G., (Reino de España), SALA EUROPA: Methodologische analyse in de webs op het gebied van het Spaans als vreemde taal. Ana Stamm is vermeld en/of afgebeeld in Zondag 22 juli 2012 Inschrijving en uitreiking materialen in Gijón en op video op 21 april 2009 Lago Argentino. Zij was een van mijn reisgenoten tijdens onze reis door Argentinië in 2009.

Ortegón Alcaide, María, workshop (Reino de España), SALA OROEL: Bronnen, middelen en hulpmiddelen om Spaans te onderwijzen met behulp van digitaal gereedschap.

Hsiao, Du Lu,  (Taiwan), SALA EUROPA: Nieuwe technologieën in het onderwijs van het Spaans als vreemde taal.

26 Hernández Carrasco, Consuelo, (Reino de España), SALA EUROPA. De taal van de afwezigheid.

Op hetzelfde moment verzorgt Hartmut Stoesslein in de SALA PIRENEOS de lezing “Wat is het wat Internationaal, modern, algemeen, gemeenschappelijk, standaard, etc. Spaans/Kastiliaans wordt genoemd? Lingüistische overpeinzingen over een “monster”.

Muatárova, Yuliya, BECARIA ESPECIAL (Oezbekistan), SALA PIRINEOS: Het Spaans voor toerisme vandaag in Oezbekistan.

Donderdag 25 juli 1213

Rafael del Moral staat niet op de deelnemerslijst maar verzorgt in de SALA PIRENEOS de lezing Taalkundige ontwikkeling van het Aragonees, Catalaans en Kastiliaans in het noordwesten van het schiereiland.

Campos Cañizares, José, (Taiwan), SALA PIRINEOS: Stierenvechten te paard in de verhandeling over de paardrijdkunst op de wijze van Hernán Ruiz de Villegas uit 1572.

Hediger, Helga, (Zwitserland), SALA EUROPA: Het belang van de immigratie in de Argentijnse literatuur. Waar komen de Argentijnen vandaan? Wie waren hun voorouders.

Borden, Matt, (Verenigde Staten van Noord-Amerika), SALA EUROPA: Puerto Rico: een culturele reis.

Palacios Martínez, Feliciana, (Reino de España), SALA EUROPA: Tristana, Van Galdós tot Buñuel. Feliciana Palacios, niet te verwarren met Doña Catalina de Salazar y Palacios, de echtgenote van Don Miguel de Cervantes y Saavedra

Vrijdag 26 juli 2013

Martín Soria, Cristina, (Hongarije), SALA EUROPA: De nieuwe territoria van de uitbreiding van het Spaans.

Morán Rodríguez, Carmen, (Reino de España), SALA PIRENEOS: Korte vormen, humor en mondeline vaardigheid: De humoristische monoloog, serie kleine verhaaltjes voor de Spaanse lessen.

Holmberg, Arthur, (Zweden), SALA EUROPA: ‘Hispanos’ en het ‘Noordamerikaanse Paradijs’

En last but not least Celma Valero, María del Pilar, SALA EUROPA: Een ervaring met literaire aanpassingen voor het onderwijs van het Spaans als vreemde taal.

In dit verband – heb ik mijn jongste zoon Ir R.J. van der Heijden in  New York gisteravond het volgende bericht gestuurd: “19:04 Ik loop nog even mijn business plan door voor de regio Arnhem-Nijmegen. In Rotterdam was een nieuw stadion gepland voor Feijenoord. Dat is dankzij D66 afgeblazen. Terecht. Ze hebben daar al een kuip. En in de regio Arnhem-Nijmegen met 800.000 inwoners kunnen wij wel een nieuw stadion gebruiken. Ik loop al heel lang met die gedachte. Zo stuitte ik zojuist hierop: UNStudio – Dalian Football Stadium. Wordt daaraan al gewerkt in Dalian? Het zou goed zijn om dit te bouwen ten behoeve van het Knooppunt Arnhem-Nijmegen in Elst. Ik mag aannemen dat de ontwikkelingskosten er inmiddels uit zijn. Het is maar goed dat dat nieuwe Feijenoordstadion niet doorgaat. NEC en Vitesse zijn veel belangrijker bij ons. En het past binnen het structuurplan van De Regering van Het Koninkrijk der Nederlanden.”

Ik las ook dat het jacht van Bram van Leeuwen weer te koop is beste Maagd: Breng uw financiën op orde en controleer of er geen fout is gemaakt. Iemands lichaamstaal kan tot ruzie leiden; een openhartig gesprek is niet overbodig. Het in huis nemen van een dakloos dier zal een gelukkige tijd inluiden. Schorpioen: U kunt met een moeilijke situatie te maken krijgen die het gevolg is van een communicatieprobleem. Probeer flexibel te blijven en werk samen. Het is voor u van belang om harmonieuze relaties te onderhouden. Dat klopt. Daarom heb ik vandaag en gisteren speciale aandacht gewijd aan de relaties die tot mijn Core Business behoren en heb ik de inhoudsopgave van mijn dagboek 2013 bijgewerkt tot aan vandaag.