AFSCHEID KONING ALBERT II VAN BELGIË TERVOORBEREIDING VAN HET AEPE-CONGRES IN JACA

Het nieuws van vandaag: “za 20 jul 2013, 13:25 KoningAlbert neemt ontroerd afscheidBRUSSEL – „Het is met ontroering dat ik me een laatste maal tot u richt.” Dat zei de Belgische Koning Albert zaterdag in zijn laatste toespraak voor zijn aftreden. Hij sprak naar aanleiding van de Belgische nationale feestdag zondag. De 79-jarige vorst gaat op die feestdag het stokje overdragen aan zijn zoon Filip. Hij begon zijn toespraak met een herinnering aan zijn broer Boudewijn, de vorige Belgische koning die twintig jaar geleden overleed. De vertrekkende vorst sprak bij de afscheid vier wensen uit. Hij uitte de hoop dat België met zijn spanningen tussen de Vlaamse meerderheid en Franstalige minderheid zijn samenhang bewaart. Hij noemde dat van levensbelang. Ook riep hij de Belgen op te blijven geloven in Europa. Albert benadrukte wel dat het Europees project meer moet zijn dan een begrotingsproject. Verder wil de koning dat België ook in deze crisisperiode open blijft staan voor ontwikkelingslanden. Als laatste „bijzondere” wens vroeg Albert de Belgen om steun voor en actieve medewerking met het toekomstige koningspaar.” Ik hoop de inhuldiging van Koning Filip van België morgen in de Alta Velocidad Española van Malaga naar Zaragoza te kunnen volgen via het internet. Ik vertrek om 08:40 vanuit Malaga María Zambrano. Aankomst Zaragoza 12:33 beste Maagd: U bent momenteel creatief, hebt visie en een no-nonsense instelling. Als het opknappen van uw huis op de agenda staat zult u datgene weten te bedenken en kunnen uitvoeren wat overeenstemt met uw smaak. Dat denk ik ook. Het is vooral belangrijk dat mijn archief op de juiste plaats komt in de kelder van het paleis. Schorpioen: Het vinden van praktische oplossingen voor problemen zal betrekkelijk eenvoudig zijn. Uw gezond verstand, inzicht en creativiteit komen van pas. Anderen zullen onder de indruk zijn van de manier waarop u met onverwachte situaties omgaat. Ik ben benieuwd.