ME AND MY FAMILY

Ik vervolg mijn verslag 20130729 Galería del coleccionista. Ik had gistermiddag een uitgebreid gesprek met mijn oudste zoon Mark. Dat heeft mij nogal geëmotioneerd. Daarom heb ik hem ook mijn verslag van het verblijf in Jaca toegestuurd. Hierop kreeg ik van hem het volgende antwoord: 21:13 (14 uur geleden) aan mij  Goed om te lezen pap, je bent duidelijk heel zorgvuldig te werk gegaan. HÈ, ik maak me wel een beetje zorgen om je. Blijkbaar was het een hele intense reis met heel veel herinneringen. Probeer het om te buigen in iets positiefs, zoals ook in je horoscoop staat. Alles gebeurt met een reden. Het is heel moeilijk om door te gaan als je blijft vasthouden aan het verleden en zo ken ik je ook helemaal niet. Ik ben zo trots op je dat je ondanks alle moeilijke tijden en tegenslagen die je hebt gehad je toch nog steeds vrolijk en attent kan zijn en kan genieten van de dingen om je heen. Het valt niet mee om daar alleen in Spanje te zijn. Weet dat er hier heel veel mensen zijn die van je houden: je zussen, wij, je kleinkinderen. Je kunt altijd bellen, je stoort ons nooit en als het ongelegen komt, dan bellen we terug. Doe dat nou eens wat meer, ik spreek je zo graag, maar je bent zo zelden online. Heel veel liefs, Mark.”

Hier heb ik alsvolgt op gereageerd: “10:51 (32 minuten geleden) aan Mark.  Heel lief van je Mark om hier zo op te reageren. Vanzelfsprekend komen herinneringen terug als je op dezelfde plaats staat. Ik zat in die tijd als een spin in het web in een nest van criminelen. Van tante Hanny ontving ik de vraag hoe het met ‘de neus’ gaat. Mij niet realiserende dat zij vanzelfsprekend naar mijn neusoperatie informeerde heb ik geschreven “De Neus” is geliquideerd op de dag dat ik afscheid nam van Nieuw Elan. Hierbij heb ik drugshandelaar Klaas Bruinsma en Willem Holleeder met elkaar verwisseld. Maar die ervaringen zitten natuurlijk nog altijd tussen mijn oren. Ik herken in jouw woorden dezelfde denkstijl die ik ook heb. Door voortdurend positief te blijven denken en handelen is het mogelijk om uit de put te komen. Dat is vaak een proces van lange duur. Mijn belangrijkste drijfveer voor wat ik doe is altijd het welzijn geweest van jou en Ramon. Daarom heb ik mama indertijd ook verantwoordelijk gehouden voor jullie opvoeding. En dat heeft ze goed gedaan. Daar ben ik blij om. Ik heb mijzelf altijd beschouwd als een machinist op een trein, zoals opa. Iemand die het initiatief neemt en de verantwoordelijkheid voor de mensen die hij meeneemt in zijn kielzog. Maar toen ik afgelopen donderdag op de Spaanse televisie tijdens het eten op een groot televisiescherm die trein met een vaart van 220 km per uur uit de bocht zag vliegen in Santiago de Compostela was het of mijn leven opnieuw in elkaar stortte. Dat is een vorm van identificatie. Mijn belangstelling voor Santiago de Compostela is gaan groeien op die avond dat wij tijdens die onweersbui tijdens de rit van Tiermas naar Santa Cilia de Jaca moesten aanbellen bij dat eenzame huis aan die lange weg waar wij hartelijk werden verwelkomd en ik heb gevraagd of er nog pelgrims gaan naar Santiago. Zo gaat dat nu eenmaal in het leven. Het is een aaneenschakeling van momenten, zoals in het verleden een film werd gemaakt. Beeldje voor beeldje. En die film blijft altijd in het geheugen opgeslagen. Bewust of onbewust. Zo heb ik heel wat slagen moeten winnen, maar heb julle altijd willen beschermen tegen de dreiging van partijen die mij het succes misgunnen. Op mijn harde schijf tel ik al 235 vermeldingen van Santiago de Compostela. En bij het zien van de beelden van dat treinongeval komen uiteraard ook de herinneringen boven aan het dodelijk ongeval van Prinses Diana in Parijs. Dat is nog steeds een traumatische ervaring. De beste manier om van zo’n trauma te worden verlost is deze ervaringen te delen met mensen die mijn volledige vertrouwen genieten. Zo heb ik van Liesbeth grote steun ondervonden bij Nieuw Elan en ook daarna. Zij heeft mij indertijd geadviseerd om mijn ervaringen bij het NIOW in een case-study uit te werken. Dat heeft toen goed geholpen en ertoe geleid dat maatschappelijke elementen die niet in het openbare leven thuishoorden ook uit onze samenleving werden afgezonderd (om het netjes uit te drukken). Ik had in Jaca ook gesprekken met twee uitermate vriendelijke mensen uit Colombia. Een van hen is inmiddels gekozen tot vertegenwoordiger van de AEPE in de Verenigde Staten. Het is de in mijn verslag vermelde Israel Herrera. Hij is als docent Spaans werkzaam op de universiteit van Indiana. Toen ik de vriendelijk glimlachende Colombiaanse jongedame aan zijn zijde liet weten dat ik grote problemen heb gehad met landgenoten van haar vroeg zij mij wanneer dat was. “In 1993” heb ik haar toen geanwoord. “Oh” zei ze in het Spaans “maar dat was in een heel andere tijd. Die problemen hebben wij nu niet meer”. En dat is precies de reden waarom ik in april 1993 tijdens ons weekend in de Ardennen met de Lionsclub Maarn-Maarsbergen een fles wijn heb koudgemaakt met Jan Wilzing. Die strategie heeft dus wel gewerkt. Ik hoop dus dat ik nu ook op Liesbeth kan rekenen bij de verdere uitvoering van mijn beleidsplan in Soestdijk. Riet Wessels en Liesbeth Halbertsma blijken goede bekenden van elkaar. Dat heb ik gemerkt tijdens het gesprek dat ik met Riet heb gehad op 3 maart vorig jaar. Riet is uit Soestdijk afkomstig en had indertijd een gevleugelde uitspraak die luidde “Ik heb een systeem!”. Dat was míjn systeem – Orakel – dat ik in samenwerking met Minihouse in Gouda vanaf 1983 had ontwikkeld en ook door de Baak werd gebruikt. Daarop hoop ik te kunnen voortbouwen. Liefs, Papa.”

13:15 Ik heb bezoek gehad van de heren Daniel Chacón en Jesús Martínez van Galería del Coleccionista in Madrid. Zij zijn vanmorgen om 5 uur uit Madrid per auto vertrokken om mij te kunnen bezoeken. Onder meer inzake de publikatie en uitgave van de Spaanse vertaling van mijn boek door Rafael del Moral. In dit verband gaat de aandacht op Dinsdag 2 oktober 2012 Naar het beoogde doel thans uit naar 20 maart 1994 Integriteit en rode rozen beste Maagd: U kunt op geluk en plezier rekenen. Goed nieuws met betrekking tot kinderen zal uw hart met trots vervullen. Een zwangerschap of adoptie zal welkom nieuws zijn voor degenen die een gezin willen stichten of uitbreiden. In dit verband hebben de heren Chacón en Martínez mij enkele cadeaus toegezegd die goed passen in ons paleis. Schorpioen: Geld en liefde staan vandaag onder een gunstig gesternte. Wat in de pijplijn zit kan winst opleveren maar u moet wel het hele traject in de gaten houden om een optimaal succes te boeken. De komende dagen kunnen onvergetelijk en romantisch worden. Daar ziet het inderdaad naar uit.