NIEUW LICHT OP ABN-AMRO

Liesbeth, Ik hoop dat je mijn bericht 20130820 We are heading into the right direction in goede orde hebt ontvangen beste Maagd: Tegenstrijdige invloeden kenmerken deze dag. Controleer of uw financiën in orde zijn als u deze deelt met een partner, zodat een onverwacht hoge rekening u niet in verlegenheid brengt. Iemand kan een fout hebben gemaakt. Schorpioen: Herstelwerkzaamheden aan uw woning kunnen tot problemen leiden voor huisgenoten. Probeer een juridisch conflict met leveranciers of bouwvakkers te voorkomen en los de kwestie liever vriendschappelijk op.

Dit doet mij denken aan het opschrift “VERBODEN TE FLUITEN NAAR DE BOUWVAKKERS” in mijn brief 20011023 26 oktoberborrel.

Het belangrijkste nieuws van vandaag: “wo 21 aug 2013, 13:04  Dijsselbloem: Snel besluit over ABN Amro Van onze redactie AMSTERDAM –  Het kabinet neemt op korte termijn een besluit over de toekomst van staatsbank ABN-AMRO. Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) vroeg woensdag na afloop van de ministerraad ,,nog even geduld”. Volgens hem wordt nu de laatste hand gelegd aan de plannen waarbij alle argumenten nog eens op een rijtje worden gezet. Uitgangspunten voor Dijsselbloem zijn ,,zoveel geld als mogelijk proberen terug te verdienen van wat we erin hebben gestoken” en ,,ABN-AMRO moet op lange termijn geen staatsbank blijven”. De bewindsman zei te hopen dat oud-minister Gerrit Zalm nog even topman blijft bij ABN-AMRO. Het toenmalige kabinet kocht ABN-AMRO in oktober  2008 – voor bijna 17 miljard euro. Sindsdien zijn er nog vele miljarden in de bank gestoken; de teller is opgelopen tot boven de 30 miljard euro. Dat het kabinet binnenkort beslist over de toekomst van ABN wil nog niet zeggen dat de bank al snel naar de beurs gaat. In maart zei Dijsselbloem nog dat de marktomstandigheden er niet naar waren. Eerder deze week herhaalde de minister dat hij de bank van de hand wil doen zodra de markt het toelaat. ABN-topman Zalm zei in juli nog dat zijn bank in de zomer van volgend jaar klaar is om geprivatiseerd te worden. De bank kan naar de beurs worden gebracht maar ook in zijn geheel aan een andere partij worden verkocht. Ook kan de staat een deel van de aandelen in handen houden. Eerder pleitte regeringspartij de PvdA er voor dat ABN voor de helft in handen van de Staat blijft en de rest verkocht wordt aan institutionele beleggers.”