COMMISSIE WIJFFELS

Liesbeth, Ik ben benieuwd naar de samenstelling van de Commissie Wijffels en vraag mij daarbij af of Hermans echtgenote Herma hierbij ook is betrokken. Dat moet haast wel als je samen onder één dak woont.

In dit verband meldt de Telegraaf vandaag: “za 24 aug 2013, 05:30 Beursgang ABN strop voor belastingbetaler Ruud Mikkers DEN HAAG – De belastingbetaler gaat hoogstwaarschijnlijk voor miljarden het schip in als ABN Amro naar de beurs wordt gebracht. Minister Dijsselbloem (Financiën) noemt dat een „lastige maar reële boodschap”. „We moeten er denk ik rekening mee houden dat het geld dat in 2008 is geïnvesteerd niet in volle omvang zal terugkomen”, waarschuwt de PvdA-bewindsman. Ondanks het dreigende verlies, is een beursgang het beste voor de toekomst van de bank en de financiële sector, vindt Dijsselbloem. Op dit moment zou de bank 15 miljard euro waard zijn. Nederland heeft bijna 22 miljard euro in het concern gestoken. Ook verzekeraar ASR gaat in de verkoop. Daar is 3,65 miljard aan gespendeerd, terwijl het bedrijf nu 2,15 tot 2,3 miljard waard zou zijn.”

Dit weegt verhoudingsgewijs niet op tegen de persoonlijke investeringen die ik heb gedaan om een bedrijfsmatig gezonde situatie te creëren voor de holding waarin de Bank uiteindelijk moet worden opgenomen. Daarbij doel ik op de bijdrage per hoofd van de Nederlandse bevolking, t.w. 3,65 miljard/16 miljoen is 3.650.000.000/16.000.000 = 228 euro per hoofd van de bevolking. Onder goed management, dat bij Gerrit Zalm in vertrouwde handen is, kan de verkoopwaarde van de bank nog stijgen in het komende jaar. The Diana Inquest is ook door de Britse belastingbetaler gefinancierd. Men kan onmogelijk van ons verwachten dat wij dat allemaal uit eigen portemonnee betalen. Uiteindelijk gaat het om de gezondmaking van de Nederlandse economie en daarbij is een gezond investeringsklimaat een eerste vereiste.

Ik heb vandaag vastgesteld dat Mohamed Al Fayed zijn voetbalclub Fulham ook heeft verkocht. Hij moet nu dus de op 31 augustus 1997 door zijn chauffeur aangerichte schade wel kunnen vergoeden aan Instituto Cervantes Limited beste Maagd: Een goed weekend om problemen op te lossen; er zal u allerlei slims te binnen schieten. Bent u eigen baas en wacht u op fondsen dan moet u wellicht pro actiever te werk gaan en debiteuren op de huid zitten. Schorpioen: Een romance kan worden beproefd en de gevolgen kunnen intens zijn. Ga liever met gezamenlijke vrienden uit dan als stel. Trek u het slechte humeur van anderen niet persoonlijk aan; het is niet tegen u gericht. Dat doet mij deugd.