TELEFÓNICA EN KPN

Ik vervolg mijn bericht 20130826 Wouter Bos. In dit verband lees ik in De Financiële Telegraaf: “ma 26 aug 2013, 07:48 Nieuwe fase in overnameproces KPN AMSTERDAM (AFN) – Met de overeenkomst die KPN heeft bereikt met grootaandeelhouder América Móvil over de verkoop van het onderdeel E-Plus, breekt een nieuwe fase aan in het overnameproces van het Nederlandse telecombedrijf. Een belangrijke horde, namelijk de vermeende weerstand van América Móvil tegen de verkoop van het winstgevende Duitse onderdeel, is nu genomen. KPN meldde maandag de voorwaarden voor de verkoop van E-Plus aan het Spaanse Telefónica te hebben verbeterd, waardoor América Móvil (AMX) nu heeft toegezegd de verkoop te steunen tijdens de buitengewone aandeelhoudersvergadering op 2 oktober. AMX heeft op dit moment 29,77 procent van KPN in handen en bracht kort nadat eerder bekend was geworden dat KPN E-Plus aan Telefónica wilde verkopen, een bod uit op het resterende deel van KPN van 2,40 euro per aandeel. E-Plus levert nu 8,55 miljard euro op, tegen 8,1 miljard euro onder de oude voorwaarden. KPN krijgt een groter belang in Telefónica Deutschland, van 20,5 procent tegen een eerder afgesproken 17,6 procent. Daarnaast geeft Telefónica een zogenoemde call-optie voor maximaal 2,9 procent in Telefónica Deutschland, die een jaar na de levering van E-Plus kan worden uitgeoefend. Ook krijgt KPN 5 miljard euro in contanten voor E-Plus. Merk KPN AMX zet het overnamebod op KPN door en begint gesprekken met de relevante autoriteiten, aldus het Mexicaanse bedrijf maandag. AMX zegde toe dat het merk KPN blijft bestaan met een hoofdkantoor in Den Haag. Het aandeel KPN blijft daarnaast waarschijnlijk beursgenoteerd als de Mexicaanse onderneming niet meer dan 95 procent van de aandelen in bezit krijgt. Analisten waren er maandag niet zeker van of het bestuur van KPN het bod van AMX uiteindelijk ook gaat steunen. Wellicht zou een hoger bod helpen, maar het is volgens marktvorsers niet direct waarschijnlijk dat de Mexicanen daaraan gaan sleutelen. Op de Amsterdamse beurs ging het aandeel KPN maandag met zo’n 2,7 procent omhoog tot 2,32 euro. Ook is nog niet duidelijk wat de Stichting Preferente Aandelen B van KPN gaat doen. De stichting, die theoretisch een beschermingswal rond KPN kan opwerpen, wilde maandag geen commentaar geven. Eerder zei de stichting bezorgd te zijn en sprak ze van grote onduidelijkheid rond de bedoelingen van AMX wat betreft de strategische ontwikkeling van KPN, met name de verkoop van E-Plus.”

Zaterdag verscheen terzake al het volgende bericht in de Telegraaf: “za 24 aug 2013, 06:30 ‘Spaanse steun voor beter bod op E-Plus’ Theo Besteman AMSTERDAM – Telefónica probeert zich van de aankoop van KPN-dochter E-Plus te verzekeren door zijn bestaande bod te verbeteren. Het Spaanse telecombedrijf zou enkele gunstige aanvullende voorwaarden voorbereiden bij zijn bod van €8 miljard om alle aandeelhouders, maar vooral de kritische KPN-grootaandeelhouder Carlos Slim mee te krijgen. Zonder de steun van Carlos Slim, die via zijn telecombedrijf América Móvil 29,88% van de KPN-aandelen bezit, lijkt de overname te stranden of een langdurige touwtrekkerij te worden. Zakenbankiers concluderen dat, op basis van modellen met kansberekeningen van de verkoop van E-Plus en ook van het bod dat Slim op heel KPN heeft uitgebracht.”

In dit verband heb ik een uitgebreid overzicht geproduceerd van mijn documenten waarin Telefónica is vermeld beginnend met Cervantes Telecom (Spaans) en eindigend met 20120810 Eton en Eton College beste Maagd: Geduld is geboden als u te maken hebt met een zakelijk project waarvan de financiële toekomst onzeker is. Bedenk een ongebruikelijke methode om in de kosten te snijden en voer daarover een open en eerlijke discussie met alle betrokkenen. Schorpioen: Niet de meest gunstige dag van de maand. Het zal moeite kosten om helder te denken en beslissingen te nemen. Verwarring in de liefde kan u het gevoel geven in een achtbaan te zitten. Wilskracht en energie zullen te kort schieten. Dat valt best wel mee. Ik zag namelijk op het NOS-journaal een wethouder van de gemeente Boxtel met de naam Mirjam Bemelmans.