ESTRELLA EN DE SCHEDELDOEKSHAVEN TE ’S-GRAVENHAGE

De sauna van Hotel Amaragua heeft een nieuwe receptioniste als opvolgster van de Argentijnse María. Het is een  lieftallige blonde Spaanse jongedame met de naam Estrella. Na verzending van mijn bericht 20130828 Haarzuilens en De baron van Zuylen van Nijevelt van De Haar heb ik er gisteravond weer een bezoek gebracht en een nieuwe tienbadenkaart gekocht. Na afloop van dit bezoek heb ik even plaatsgenomen op het terras van Emma’s Tapas Bar. Deze bar is het afgelopen weekend overgenomen door Els en Ruud uit Alhaurín, voorheen Amersfoort, als vermeld in 20071206 Nieuw Licht in Brasserie La Taberna. Ik ben wel blij met deze ontwikkeling. Het is altijd prettig vertrouwde mensen om je heen te hebben. In de loop van de tijd is er een handjevol Nederlanders die langzamerhand tot een vriendengroep kunnen worden gerekend, zoals Dik, de visboer uit Scheveningen. Hij brengt altijd Hollandse Nieuwe mee als hij in Nederland op bezoek is geweest. Op dit moment van schrijven wordt mijn alarminstallatie gecontroleerd en gereviseerd door een technicus van Securitas Direct. Hij heeft gewerkt van 9:30 tot 10:30. Het is ook een geruststellende gedachte dat er voor mijn veiligheid wordt gewaakt. Vanuit deze achtergrond kijk ik naar de ontwikkelingen rond KPN in De Financiële Telegraaf:

“wo 28 aug 2013, 16:09 America Móvil laat beleid KPN ongemoeid DEN HAAG (AFN) – América Móvil is niet van plan het huidige beleid van de KPN-directie op het gebied van werkgelegenheid en investeringen te veranderen na de overname van het telecombedrijf. Dat heeft Joost van Herpen, bestuurder bij Abvakabo FNV, woensdag gezegd na een kennismakingsgesprek met een delegatie van het Mexicaanse telecombedrijf. ,,Ze zijn er klip en klaar over: ze gaan niets veranderen aan het huidige investeringsprogramma en gaan verder op de uitgezette lijnen van de huidige Raad van Bestuur. Dat geeft enige zekerheid”, aldus Van Herpen. De FNV-bestuurder denkt dat het effect van de overname pas over een aantal jaren zichtbaar zal worden. ,,Zodra de bestaande plannen zijn uitgewerkt, zal er wel een Mexicaans sausje overheen gaan.” Volgens Van Herpen zien de Mexicanen KPN als ,,een springplank om verder te groeien” in Europa. Gerustgesteld Bestuurder Hans de Jong van vakbond De Unie zei na afloop van het gesprek enigszins gerustgesteld te zijn door de toezegging dat de Mexicanen voor de lange termijn in KPN zitten. ,,Daarmee is voor een deel de angst weggenomen dat KPN na het verwerven van de aandelen door América Móvil zal worden uitverkocht en opgesplitst.” De overname zou volgens hem een brug kunnen slaan naar ,,een sterker KPN” in Europa. De Jong: ,,In deze moeilijke tijden zou dit voor het personeel de hoogst haalbare zekerheid kunnen bieden als het gaat om werkgelegenheid en toekomstige groei van de kenniseconomie in Nederland”.

Ik vind dit ook een geruststellende gedachte. Bovendien past deze strategie binnen mijn werkgelegenheidsplan voor Nederlandstalige hispanisten. In dit verband gaat de aandacht op 20121002 Naar het beoogde doel thans uit naar  Reizen (Study Travel), tradename en Nijmegen beste Maagd: Door onduidelijke communicatie kan er op zakelijk of professioneel gebied sprake zijn van onzekerheid. Betracht de nodige voorzichtigheid, met welke activiteit u ook bezig bent. Gebruik geen al te scherpe woorden en houdt u ver van geroddel. Schorpioen: Er lijkt sprake van onzekerheid. Geduld is geboden en u moet misschien aanvullende maatregelen treffen teneinde voorbereid te zijn op onverwachte gebeurtenissen en situaties. Mensen om u heen kunnen de boot afhouden of willen niet luisteren.

Dat hoeft ook niet. Als ze mijn boek maar lezen. 13:45 Factuur 13027849 inzake Cervantesonline.ch heb ik thans voldaan.