DAVID BLOCH EN MIJN LIEFDE VOOR DE STEDENDRIEHOEK

Liesbeth, Vandaag gaat de aandacht op  20121002 Naar het beoogde doel uit naar 20060628 Rico. Van mijn vriend TMK kreeg ik gisteravond onderstaande reactie op mijn bericht 20130829 Franeker in de bezettingstijd: “Dag John, toch nog even een reactie. Wat doet Ramon nu in Hong Kong en waarom is hij daar naar toe gegaan.  Doe hem in ieder geval de groeten. Over Ramon’s opmerking om de Tweede Wereldoorlog nu maar eens achter ons te laten het volgende. Ik was oorspronkelijk geheel niet van plan diep in de oorlog te gaan graven. Eigenlijk na vrij weinig onderzoek ontdekte ik dat er in Nederland voor, tijdens en na de oorlog erg veel echt fout zat. Ik bekeek het vooral vanuit het bestuurlijke en organisatorische. Ik ontdekte dat de waarheid en toedracht vaak anders waren. Ik wist dat niet in de details, wat ik op de middelbare school leerde ging aan essenties voorbij, dat de toenmalige ministers en de koningin de eigen grondwet (art. 21) schonden wist ik niet, wat door De Jong bijeen is geflanst is beneden peil en niet genuanceerd, dat er over bepaalde onderwerpen niet gesproken mag worden speelt nog steeds, dat er uit die periode minstens vier groepen waren/zijn die structureel zwijgen impliceert ook dat er een andere waarheid is, dat er negen jaar lang een dure parlementaire enquête was met 19.000 pagina’s waarin niemand ooit verantwoording heeft afgelegd, dat pas 50 jaar na de oorlog er goede analyses komen (of kunnen komen) en tot slot dat de toenmalige regeringen (waartoe ook Wilhelmina hoorde) conceptueel op dezelfde wijze faalden zoals de Duitsers. Deze aspecten vind je nergens uitgelegd en gepresenteerd en al helemaal niet op de scholen. Wanneer wij zo met onze geschiedenis omgaan dan is het slecht gesteld. Moet je kijken wat er in Engeland, Amerika en zelfs Duitsland historisch gebeurt dan zij wij een stelletje prutsers en dan maar op anderen schelden! In Nederland is die oorlog gewoon nog niet voorbij of je dat nu wilt of niet. Dit voorgaande heeft mij gedreven. Voel je vrij dit naar Ramon en/of Mark te communiceren. groeten, Tjerk” Ik heb daar vannacht om 00:09 alsvolgt op gereageerd: “Hallo Tjerk, Leuk dat je nog even reageert. Ik vind een gedachtenwisseling met jou altijd boeiend. Ramon heeft tot 31 juli van dit jaar in New York bij het architectenbureau Front gewerkt. Voor de aardigheid vind je hier de link van het verslag van mijn bezoek aan hem in november 2010:  Reisverslag Verenigde Staten van Noord-Amerika en Canada 2011. Aanvankelijk had hij een project onder handen met een begroting van een miljard dollar. Hij werd verantwoordelijk voor het ontwerp van de gevel van het Barclays Basketball Stadium in Brooklyn. Maar toen de crisis toesloeg hield de opdrachtgever op met betalen en je weet hoe het werkt in de VS. De helft van het personeel werd ontslagen, maar Ramon mocht blijven in verband met zijn unieke expertise. Zijn vrouw Femke had geen werkvergunning in de VS. Een paar maanden geleden kregen zij het aanbod om voor een zusterbedrijf in Hong Kong met dezelfde naam Front te gaan werken. Het gaat goed met de Chinese economie en Ramon had daar al enige ervaring, zoals een ontwerp van een voetbalstadion voor de Chinese kampioen in Dalian en een winkelcentrum in Hang Shou. Hij is erg creatief en bedenkt altijd weer iets nieuws. In Hong Kong hoopt Femke nu werk te vinden op het gebied van educatief theater. Zij is namelijk actrice en heeft in New York een extra theateropleiding gevolgd. In januari hebben zij ook nog hun zoon Jasper gekregen en hun flat in Brooklyn was in feite te klein voor een gezin. En ze konden daar ook geen gasten meer ontvangen. Nu hebben ze een prachtige ruime flat betrokken. Op de 49ste etage weliswaar, maar het ziet er allemaal heel mooi uit. Inzake zijn opmerking over de Tweede Wereldoorlog ga ik niet met hem in discussie. Hij heeft andere dingen aan zijn hoofd die ik respecteer. Ikzelf houd mij ook nog sterk bezig met de operationalisering van mijn beleidsplan. Ik denk dat ik nu aardig op koers lig en ik doe het met veel plezier, hoewel ik alleen nog maar heb geïnvesteerd en nog steeds in afwachting ben van Return On Investment. Natuurlijk ben ik wel geïnteresseerd in wat jou bezighoudt. Ik kijk dan ook op de eerste plaats naar wat de actualiteitswaarde is van hetgeen je hebt geschreven. Ik heb de indruk dat je door de bril van vandaag naar die situatie van toendertijd hebt gekeken. Bestuurlijke structuren komen voort uit de ervaringen die men gedurende de geschiedenis heeft opgedaan. Zo kijk ik tegen de voortdurend in beweging zijnde organisatie-ontwikkeling aan. Elke dag werk ik met het model verleden-heden-toekomst. Een oordeel vellen over Koningin Wilhelmina kan ik niet. Tijdens mijn vele bezoeken aan Paleis Het Loo in Apeldoorn heb ik dan ook vaak gezegd dat zij het waarschijnlijk beter had gedaan als zij over een computer en het internet had beschikt. Als ik even tijd heb ga ik hier weer eens in mijn luie stoel zitten en neem dan enkele passages uit jouw boekwerk door. En dan vallen mij bepaalde dingen op. Jij vermeldt hierin namen die mij nog onbekend voorkomen. Maar deze week viel mijn oog met name op de joodse familie Bloch. Toen ik in 1979 samen met het Institute of English Studies het Frans-Spaans Instituut ontwikkelde hadden wij in Zutphen een medewerker met de naam David Bloch. Ik heb er niet bij stilgestaan, maar ik realiseer mij nu dat hij een nazaat moet zijn van die vermoorde familie die jij hebt beschreven. Ook jouw beschrijving van die verschillende kabinetten in de eerste helft van de twintigste eeuw passen binnen mijn belevingswereld. Met name ten gevolge van hetgeen mijn vader mij allemaal heeft verteld, zoals “Ruys de Beerenbrouck, die maakt onze centen zoek”. Deze minister-president was toevallig ook nog getrouwd met Mies van der Heijden uit Vierakker, zoals je kunt zien op Van der Heyden (geslacht). Mijn enige baronnale naamgenoot woont in Heino en is eergisteren (2 september) 65 jaar geworden. Zijn echtgenote heeft mij in 1996 nog telefonisch verzocht om te stoppen met mijn familieonderzoek. Het zou mij niets verbazen dat zij toen vreesde dat ik op zoek zou gaan naar het voormalige vermogen van Onze Familie! In dit verband is jouw verhaal nog wel actueel. Ik wil mijn kinderen niet belasten met deze informatie, tenzij zij er zelf om vragen. Hun leven is al gecompliceerd genoeg onder de zware verantwoordelijkheid die zij naar zich toe hebben getrokken. Mark is overigens wel actief op het gebied van schrijven van musicals. Zijn laatste produktie ging inderdaad over de Tweede Wereldoorlog. De musical heette Land of Hope and Glory. Ik heb die musical vorig jaar samen met hem bezocht in Baarn IN DE SCHADUW VAN SOESTDIJK. Je vindt de trailer op TREES HEEFT EEN CANADEES. Wie weet kunnen we hier weer eens over doorfilosoferen in Paleis Soestdijk. Hartelijke groet, John”

David Bloch is voor jou ook geen onbekende. Hij is vermeld in Ontspanningsoefening, De touwtjes aan elkaar, Nous Maintiendrons, Johannes Passion, Wederopstanding, Nicola Formby, Verbazing, Nieuwe Start voor Gran Hermano,  Reunion & Change Management, De Heeren van Nijmegen, Retour Nijmegen-Zutphen, Van zwaarwichtig belang, Cervantesfeest, La Vuelta a España en Rondom Paleis Huis De Voorst te Eefde. Ik denk dat hieruit ook mijn liefde voor jou en de stedendriehoek Zutphen, Apeldoorn, Deventer voortkomt. Dat weet ik eigenlijk wel zeker! In dit verband is Go Ahead Eagles nu mijn favoriete club in de Eredivisie. Vooral vanwege hun huiskleuren en hun frisse spelopvatting.

In dit verband gaat mijn aandacht vanmorgen uit naar het bericht “do 05 sep 2013, 10:51Koninklijke familie bedankt voor medeleven  Amsterdam – De Koninklijke familie heeft donderdag via de website van het Koninklijk Huis een dankbetuiging geplaatst voor het medeleven rond de dood van prins Friso.

Voor de warme woorden en blijken van steun en medeleven van velen in ons land en daarbuiten danken wij u van harte. Friso’s betrokkenheid, loyaliteit en liefde hebben veel voor ons betekend. Zijn scherpe inzichten, humorvolle relativeringsvermogen en zelfverzekerde bescheidenheid zullen ons altijd bijblijven.

De dankbetuiging is ondertekend door Friso’s dochters Luana en Zaria en zijn vrouw Prinses Mabel. Ook de handtekeningen van Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, Prinses Beatrix, Prins Constantijn en Prinses Laurentien staan eronder. Friso, de tweede zoon van Prinses Beatrix en prins Claus, overleed 12 augustus op 44-jarige leeftijd. Hij had daarvoor maandenlang in coma gelegen als gevolg van een ski-ongeval in het Oostenrijkse Lech.”

Vanzelfsprekend heeft hierbij ook dit artikel mijn aandacht: “do 05 sep 2013, 07:18 Koning ontvangt eerste exemplaar Droomboek  ApeldoornKoning Willem-Alexander neemt donderdag op Paleis Het Loo in Apeldoorn –  het eerste exemplaar van het Droomboek in ontvangst. Het boek bevat „positief gestemde dromen voor ons land” in de vorm van onder meer wensen, gedichten, schilderijen en tekeningen. Bij de presentatie, die rechtstreeks te volgen is op tv, zijn ook Koningin Máxima en honderden droominzenders aanwezig. Ter ere van de nieuwe koning riep het Nationaal Comité Inhuldiging in april mensen op hun toekomstdroom voor Nederland in te zenden. Ruim 6500 dromen kwamen binnen. Een jury van 16 bekende Nederlanders maakte vervolgens een selectie van zo’n 300 „verrassende, begrijpelijke en inspirerende” dromen voor publicatie in het Droomboek. Onder anderen André van Duin, Albert Verlinde en Wendy van Dijk zaten in de jury. De digitale versie van het boek is vanaf 16.00 uur te downloaden. Vanaf 18.00 uur kan elk huishouden een gratis exemplaar ophalen bij de boekhandel.”

Uitsluitend in Het Koninkrijk der Nederlanden neem ik aan beste Maagd: U neigt ernaar uzelf meer onder druk te zetten dan anderen doen. Met uw energie in topvorm zal geen enkele test of uitdaging een probleem voor u zijn. U krijgt vandaag de kans voor een verse start of om met iets geheel nieuws te beginnen. Schorpioen: Netwerken kan vandaag heel voordelig uitpakken. Een uitstekend moment om een financiële gunst te vragen of om een groepsproject te starten. Ook samenwerking met gelijkgestemde spelers zal een gunstig resultaat opleveren. In dit verband verzoek jou mijn in Financiële paragraaf vermelde onwikkelingskosten zo snel mogelijk te (laten) vergoeden. Wij moeten immers weer verder kunnen met de opbouw van onze organisatie. Met name nu ik zie dat in mijn Beleidsplan Instituto Cervantes Benelux de aandacht thans uitgaat naar Cervantes Verzekeringen.