DE BEDRIJFSRUIMTE VAN HET INSTITUTO CERVANTES BENELUX EN HET HUWELIJK VAN PRINS FELIX EN PRINSES CLAIRE VAN LUXEMBURG

Van: John van der Heyden Aan: Drs E.H. Halbertsma CC Mr.Drs. Marc van Hoorn, De Secretaris/Penningmeester van de Stichting Cervantes Benelux, De Voorzitter van de Vereniging Docenten Spaans in Nederland, Drs L. Freeve-de Vrijer, Pepita Figueiras te Rotterdam, Marjo Eurlings, Thomas Triebels te Arnhem, mijzelf.

Liesbeth, Nadat ik gisteravond bijzondere aandacht constateerde voor  Paleis Soestdijk heb ik naar het programma Blauw Bloed gekeken. Ik heb hierin een aantal opmerkelijke coïncidenties waargenomen. Daarom loop ik het programma nog even door. De belangrijkste aandacht gaat – naast het bezoek van Willem-Alexander en Máxima  aan  Madrid – uit naar het huwelijk van Prins Félix van Luxemburg en Claire Lademacher. De tweede zoon van Groothertog Henri en zijn vrouw María Teresa. Volgens Jeroen Snel kwamen er deze week nieuwe berichten over de dood van Prinses Diana naar buiten en wordt nu het gebruik van aan laserwapen genoemd als mogelijke oorzaak van het auto-ongeluk. De Britse politie is al met een nieuw onderzoek bezig om de betrokkenheid van een elite-eenheid van het leger bij Diana’s dood te bekijken. Een voormalig militair zegt nu dat de lichtstraal van een laser de chauffeur van de auto van de prinses heeft verblind. Een getuige van het ongeluk steunt deze theorie. Het was echter geen auto van de prinses en ik vraag mij af of dit niet opnieuw een truc is van M.A.F. om onder zijn verplichtingen uit te komen. Maar nader onderzoek zal dat natuurlijk vanzelf uitwijzen. En hij heeft ook het volste recht om dat te laten uizoeken. Dat neemt niet weg dat het in de binnenstad van Parijs niet is toegestaan om harder dan 50 km/u te rijden Kijken wij verder naar het uigebreide verslag van het huwelijk tussen Félix en Claire van Luxemburg, ofwel Van Nassau. Claire lijkt mij een goede aanwinst voor de  Cervanteskring. Met name in verband met haar deskundigheid op het gebied van Internationale Communicatie. Zij is blij dat zij het land kan dienen. Ik denk dan ook dat zij met haar echtgenoot binnen het kader van het Beleidsplan Instituto Cervantes Benelux een belangrijke rol kan vervullen om Luxemburg verder op de kaart te zetten en een belangrijker rol toe te kennen dan tot op heden het geval is geweest binnen de Benelux. In dit verband is het opmerkelijk dat Félix  liet weten dat hij zich na dit huwelijk min of meer in De Zevende Hemel voelt. Dat wilde ik nog even laten weten. Prettige dag verder.