VAN FULHAM TOT TOTTENHAM (VERZONDEN WOENSDAG 9 OKTOBER 2013)

Van: John van der Heyden Aan: Drs E.H. Halbertsma CC Mr.Drs. Marc van Hoorn, De Secretaris/Penningmeester van de Stichting Cervantes Benelux.

Gisteren heb ik van 16:40 tot 20:30 een bezoek gebracht aan Lucaya. Ik kreeg er sleutel 255. Hierop heb ik 2014 als code ingegeven. 25 mei 2014. Dat valt op zondag. Daar moeten wij dus een mooie dag van kunnen maken. Het brengt mij in gedachten ook terug naar mijn verslag 19920525 De fenix is herrezen als vermeld in 20130924 Van Nijmegen tot Buenos Aires. Ik ben ook nog even op de weegschaal gaan staan en heb geconstateerd dat mijn lichaamsgewicht van 86 kg is teruggebracht tot 76 kg. Dat doet mij deugd. Ook teamleider Cor vond dat ik er goed uitzag. Om 18:00 heb ik weer eens deelgenomen aan een opgieting. Gezeten op een badlaken met de afbeelding van de Spaanse vlag en het opschrift Plus Ultra. De opgieting werd verricht door een dame met de naam Margreet. Hetgeen mij automatisch aan Margreet Woudsma deed denken “de pelo castaño”. De eerste opgieting was Rozengeur. Hierbij werd muziek ten gehore gebracht uit een Londense musical. Ook had Margreet twee lantaarntjes meegebracht in de cabine. Met in iedere lantaarn een “candle”. Tijdens de opgieting produceerde zij veel wind met een grote ‘habanica’ en na afloop van de sessie doofde zij beide kaarsen. “Mijn Candle in the Wind is nu gedoofd” dacht ik hierbij en heb mij vervolgens in het restaurant nog aan een Westmalle tegoed gedaan bij de open haard. Daar werd veel gerookte zalm gegeten. Hetgeen mij uiteraard deed denken aan mijn brief 19961119 Vordering (1). Ook zag ik daar een dame die veel gelijkenis vertoonde met mijn geliefde collega in Buitenkaag waarvan ik in Torremolinos een foto op mijn bureau heb staan met Harry Starren en Ruud van der Zalm. Zij was druk in gesprek en het is niet mijn gewoonte om in dat soort situaties interventies te plegen. Dat heb ik één keer gedaan in Bodega Keyzer op maandag 11 januari 1999 om 20:05 in Amsterdam. Maar zonder aanwijsbaar resultaat op dit moment. Ik moest daarbij ook denken aan haar opmerking “John, ik communiceer niet op de gang” op de Parallelboulevard 304 in Noordwijk. Dus communiceren in het restaurant van Thermen Lucaya leek mij dus helemaal buiten de orde. Vervolgens ben ik nog een keer de 80º sauna binnengegaan. Margreet kwam daar nog even eucalyptus op het vuur gooien. Deze actie ontlokte een van de aanwezige dames de opmerking “Ik Fulham”. “Fulham is een voetbalclub” zei ik haar. Daarna verliet haar mannelijke metgezel de cabine met de woorden “Tottenham”.  Op dat moment heb ik besloten naar de Walstraat 12A terug te keren en las verder in de Telegraaf op de voorpagina “HET IS ME ER EENDJE…”. Woorden die mij herinneren aan Gerbine van Lucaya toen zij mij zei “Mijn Heer Van der Heyden U bent mij er eentje”. De papieren editie van de Telegraaf geeft veel belangrijker informatie binnen onze strategie dan de digitale versie. Zo las ik op T11 “Fred de Graaf waarnemend burgemeester. HENGELO (Gld). Oud-Eerste Kamervoorzitter Fred de Graaf is vanaf 1 oktober waarnemend burgemeester van de gemeente Bronkhorst“.

Op T13 VS en Rusland zijn het eens over tekst resolutie, op T17 Veelzijdig Andalusië en op T25 Carlos Slim lonkt ook naar Telekom Austria. Laat hem daarmee maar beginnen. Dan kunnen WIJ nadien wel zien in hoeverre WIJ hem bij ons beleidsplan kunnen betrekken. Voor het ter bedde gaan heb ik een stoommaalijd Zalm met spinazie en tagliatelle genuttigd van Albert Heijn en een Leffe bruin in een glas uit Berlijn uit de voormalige DDR.