INSTITUTO CERVANTES NBLEW EN THE WIZARD OF OZ EN HET MAÑANA-KABINET (VERZONDEN WOENSDAG 9 OKTOBER 2013)

Van: John van der Heyden Aan: Drs E.H. Halbertsma CC Mr.Drs. Marc van Hoorn, De Secretaris/Penningmeester van de Stichting Cervantes Benelux.

Ik had gisteravond op het terras van La Colline een geprek met twee Engelssprekende heren uit Ierland over het optreden van The Who in Windsor na het behalen van het wereldkampioenschap voetbal door Engeland in 1966. Met name inzake de vraag die een verslaggever stelde aan zanger Roger Daltrey: “Where are you from Roger?” Antwoord “I’m from Oss”. Reactie verslaggever “Roger is from Oz ladies and gentlemen”. Ik schrijf dit op het moment dat mijn jeugdvriend W.L.A.A. Jacobs in Wierden zijn 66ste verjaardag viert. Hij was met mij en mijn twee andere vrienden B. van Orsouw en Mr. B. Vos bij dat optreden in Windsor aanwezig. Ik ben ervan overtuigd dat hier het verhaal van de “Dragon Vision Wizard of Oz” vandaan komt.

 The Wizard of Oz is in mijn Letters to Diana Princess of Wales vermeld in Asessment, Prinses Diana, Request for the title of Earl, Château de La Bruyère, The Wizard of Oz, Walcote House and Warwick Business School, Princess Diana and The Wizard of Oz in Warwick Castle en Weekly Report 17. In dit verband is ons bedrijf aangeduid met de naam Instituto Cervantes NBLEW, ofwel Instituto Cervantes België, Nederland, Luxemburg, Engeland en Wales.

 Om 11:05 heb ik bij Primera van de Braak de Telegraaf van vandaag gekocht. In de linkerbovenhoek van de voorpagina lees ik “Pagina 7 Column POLITIEK PAUL JANSEN ‘Mañana-kabinet’. Dat sluit al aardig bij mijn beleidslijnen aan beste Maagd: Uw energie zal geringer zijn dan gebruikelijk waardoor u zich kwetsbaar voelt.Maak plannen voor een nieuw gezondheidsregiem dat uw lichaam strak en fit houdt. Een spannende situatie zal uiteindelijk niet riskant voor u blijken te zijn. Schorpioen: Beland niet in een droomwereld want dat leidt tot misverstanden. Doe uw best om exact te zijn en de juiste woorden te gebruiken. Uw fysieke kracht kan aan de lage kant zijn. Denk aan uw prestaties tot nu toe en de vreugde die u hebt beleefd.Dat is goed. Liefde is… …altijd de goede toonhoogte In het artikel “Mañana-kabinet oogt machteloos” op pagina T7 maakt Paul Jansen geen melding van het Beleidsplan Instituto Cervantes Benelux, England and Wales. Maar het spreekt vanzelf dat het Tweede Kabinet Rutte machteloos zal blijven zolang de uitbetaling van de declaratie aan de Stichting Cervantes Benelux als beschreven in 19961211ICB/CDA, 19961211ICB/D66, 19961211ICB/PvdA en 19961211ICB/VVD uitblijft.