SONSBEEK EN HET LEIDS ONTZET (VERZONDEN WOENSDAG 9 OKTOBER 2013)

Van: John van der Heyden Aan: Drs E.H. Halbertsma CC Mr.Drs. Marc van Hoorn, De Secretaris/Penningmeester van de Stichting Cervantes Benelux, Thomas Triebels te Arnhem.

Ik zag op het 10:00-uurjournaal dat Alexander Pechtold  en Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem vannacht in Het Torentje “een goed gesprek” hebben gevoerd, maar daarover nog geen inhoudelijke mededelingen kunnen doen. Ik hoop dat zij nu SPIJKERS MET KOPPEN kunnen slaan.  Vandaag wordt in Leiden het Ontzet van Leiden gevierd. De laatste keer dat ik dat in het bijzonder heb herdacht was tezamen met een groep leden van de Vereniging Officieren Cavalerie in Het Jachthuis in Warnsveld als beschreven in 20021002 Soldaat van Oranje II en 20021003 Onze butler Paul Burrell. Ik raakte daarbij in gesprek met de Baron van Heeckeren uit Ruurlo. De familie is ook verbonden aan de geschiedenis van Villa Sonsbeek. 12:05 Het gesprek tussen Pechtold en Dijsselbloem wordt VERHELDEREND genoemd. Dat doet mij denken aan de term Green Light en NEW LIGHT als vermeld in European Cervantes Foundation, 19961002 Drvelopments (1), etc. En de vuurtorens van Noordwijk en Londen werpen natuurlijk ook een verhelderend LICHT op de ZAAK.

12:53 Ik had mij voorgenomen om met dit mooie weer – de zon schijnt volop in het Het Koninkrijk der Nederlanden – een bezoek te brengen aan Oisterwijk. Maar er is op dit moment geen treinverkeer mogelijk tussen OSS en ’s-Hertogenbosch. Daarom heb ik om 12:40 wederom een Telegraaf gekocht bij Primera van de Braak. Op de voorpagina is het portret afgebeeld van Volkert van der Graaf uit Harderwijk. Het doet mij denken aan mijn bezoek aan Hilversum op 3 juli 2001. Volkert van der Graaf is in mijn dossier vermeld in 20020713 Vaststellingen, 20030505 Nieuw managementteam op wereldniveau en 20030506 The young Tchaikovsky. Ik hoop dat hij nu de gelegenheid krijgt om uit te leggen waarom hij tot die liquidatie – die ik in mijn brief van 6 mei 2002 aan Minister-President Wim Kok – heb veroordeeld – is overgegaan. Ook lees ik “Overleg Torentje met D66 in zoektocht naar steun. Rutte neemt de regie over”.

In dit verband heb ik de mannen van D66 afgelopen zaterdag 28 september 2013 voor het stadhuis van Utrecht, ofwel het voormalige ‘Stadhuis Opstelten’ in kennis gesteld van mijn declaratie ad Hfl. 73,3 miljoen plus wettelijke rente beste Maagd: Zie er op toe dat kostbaarheden en persoonlijke bezittingen veilig zijn opgeborgen. Laat u niet verleiden tot impulsief gedrag en schaf geen dingen aan die onpraktisch of gebrekkig zijn. Zet in de liefde discretie in. Schorpioen: Chaos is vandaag niet uit te sluiten. Bewaar een rustige, weloverwogen houding als uw wilskracht op de proef wordt gesteld. Een financiële situatie kan u verrassen en u zult over elk besluit goed moeten nadenken.Liefde is… …je ontbijt op tafel vinden. Dat is lang geleden. Op Tweede Kerstdag 1997 als beschreven in 19971226 English breakfast by candle light in the Kensington Edwardian Hotel and back to KP.