LETTERS TO DIANA, PRINCESS OF WALES 061 VERSTREKT AAN HONORAIR CONSUL DR FRANK BUSTER VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN

Ik begin de dag weer met onze horoscoop beste Maagd: De kosmos zal u de komende twee weken motiveren om uw best te doen. Met uw neiging naar perfectie en ordelijkheid zult u indruk maken. Uw zelfvertrouwen neemt toe en u zult in staat zijn iets te veranderen in uw leven. Leun niet te zwaar op uw partner. Schorpioen: Tot begin december beleeft u een gunstige periode met ongebruikelijke activiteiten en kunt u succesvol netwerken. U zult sociaal kunnen omgaan met autoriteiten en leidinggevers. Uw fantasie zal worden geprikkeld door ideeën en impressies.

Dat is goed gezien. Daar heb ik vanmorgen al een begin mee gemaakt door nummer 061 van mijn Letters to Diana Princess of Wales persoonlijk aan te bieden aan Honoriair Consul Dr Frank Buster van Het Koninkrijk der Nederlanden. Hij heeft het boek dankbaar in ontvangst genomen. Ik heb hem geattendeerd op de foto op de achterpagina uit 1968 met het standbeeld van mijn ‘protagonistas’.

Van de Nederlandse Club Costa del Sol ontving ik DE VLIEGENDE HOLLANDER – UITGAVE NO. 6 – SEPTEMBER 2013 – 35STE JAARGANG. Ik heb hierin met leedwezen kennisgenomen van het op 80-jarige leeftijd overlijden van Joke van de Buld. In mijn dossier treffen wij haar aan in 20001205 Sint Nicolaas 2000, 9 20060909 Het kompas van Frigiliana en 9 20100209 Un canto a Galicia. Joke is op 29 juli overleden. Haar “In memoriam” staat op pagina 10 gevolgd door een beschrijving van het sterrenbeeld Maagd: met als belangrijkste opmerking

“DE VRIENDSCHAP VAN DE MAAGD IS VOOR ALTIJD: ZE ZIJN TROUW EN OOK AL KUNNEN ZE ONGEZOUTEN DE WAARHEID ZEGGEN BETEKENT DAT NIET DAT ZE JE NIET MEER MOGEN: HET IS ZIJN KRITISCHE AARD DIE DE DINGEN BIJ DE NAAM NOEMT.”

Op pagina 22 tot en met 25 is een interview opgenomen met voormalig NCCS-voorzitter Wim ten Dolle. Bijzondere aandacht heeft voor mij de informatie over de VIERDAAGSE REIS NAAR HUELVA, ARACENA/RIO TINTO donderdag 6 t/m zaterdag 9 november. Ik citeer: “Een heel bijzondere vierdaagse trip naar een vrijwel onbekend maar schitterend en interessant gebied. We verblijven twee nachten in de stad Huelva, van daaruit maken we een dagtrip “in de voetsporen van Cristóbal Colón” (zoals ik dat heb gedaan in 1992). Zo genoemd vanwege La Rábida, het Franciscanenklooster in Los Palos waar hij verbleef alvorens hij vertrok naar de “Nieuwe wereld”, de kade van los Carabelos, het moment van Columbus met de drie schepen waarmee hij vertrok: de Pinta, la Niña en La Santa María en het bekende plaatsje Moguer. Verder maken wij een prachtige boottocht met gids over de marismas (moerassen) van de rivier de Odiel, dat door Unesco als natuurpark is verklaard met broedplaats van diverse vogelsoorten. De derde dag rijden wij naar het stadje Río Tinto (de rode rivier) waar dankzij de plaatselijke mijnindustrie van meer dan 5000 jaar geleden een surrealistisch landschap is ontstaan. Iberiërs, Feniciërs en Romeinen groeven in de rijke bodem al naar zilver, ijzer en koper en hier werd in 1873 de Engelse Riotinto Mining Company opgericht. We bezoeken de openluchtmijn, het museum, de Victoriaanse wijk en maken een rit in een antieke trein. Overnachting in La Aracena, gelegen in het gelijknamige natuurpark, en we bezoeken zijn magische grotten, La Gruta de las Maravillas, met zijn indrukwekkende en unieke rotsformaties.” Voor mij bedragen de kosten 395 euro. In dit verband is het opmerkelijk dat ik gisteren van de Sociale Verzekeringsbank een bericht heb ontvangen d.d. 9 oktober 2013 met de mededeling: “In november 2013 ontvangt u € 310,17 netto. Dit is de tegemoetkoming KOB die u nog tegoed heeft en een vergoeding van de wettelijke rente.” Dit maakt mijn deelname budgettair mogelijk. Voor de goede orde memoreer ik mijn correspondentie met de Sociale Verzekeringsbank: 20010425 Uw brief kenmerk 0618.87.038. Ik heb echter wel op 9 november in La Paloma te Marbella een tafel gereserveerd in verband met mijn 66ste verjaardag. Wellicht kunnen wij dat uitbreiden met enkele tafels meer. Marbella ligt immers op de route van Huelva naar Torremolinos. Daartoe laat ik het besluit graag over aan Ankie Dobbelman.