PRINS GEORGE ALEXANDER LOUIS OF CAMBRIDGE GEDOOPT IN ST. JAMES’S PALACE

Vandaag is mijn jongste Britse erfgenaam George Alexander Louis van Cambridge  door de aartsbisschop van Canterbury gedoopt in de kapel van St.James’s Palace waar My Lady Diana Frances Spencer Princess of Wales na haar overlijden opgebaard heeft gelegen. Uitsluitend persoonlijke vrienden waren bij de doopdienst aanwezig volgens het bericht op RTL Nieuws om 19:43. Her Royal Majesty Queen Elizabeth II was nu in gezelschap van drie troonopvolgers, t.w. His Royal Highness The Prince of Wales, H.R.H. Prince William Arthur Louis en onze jongste telg.

De Telegraaf meldt hierover: “wo 23 okt 2013, 16:57 Prins George gedoopt AMSTERDAM – FOTO’S – De Britse prins George is woensdagmiddag gedoopt in St. James’s Palace in Londen. Het jongetje werd even na half 5 (Nederlandse tijd) in kleine kring gedoopt door de aartsbisschop van Canterbury. Catherine en William verbreken tradities De 3 maanden oude zoon van prins William en zijn vrouw Catherine is derde in lijn van troonopvolging. Bij de doop waren slechts 22 gasten aanwezig, onder wie vier leden van de Britse koninklijke familie, vier familieleden van Catherine en de zeven peetouders van George en hun partners, zo schrijft de BBC. Een van de peetouders is een nichtje van prins William, de anderen zijn vrienden en kennissen van het paar. William en Catherine zouden bewust voor een doop in St. James’s Palace hebben gekozen, omdat het kleiner en persoonlijker is dan Buckingham Palace, waar veel Britse royals zijn gedoopt. Na afloop van de ceremonie is een foto van koningin Elizabeth, kroonprins Charles, prins William en prins George gemaakt, net zoals in 1894 de toekomstige koning Edward VIII na zijn doop werd gefotografeerd met zijn vader, opa en overgrootmoeder. De foto wordt echter naar verwachting donderdagmorgen pas gepubliceerd. George droeg woensdagmiddag een replica van de satijnen en kanten doopjurk van Victoria, de dochter van de gelijknamige koningin, die in 1841 werd gedoopt. Zij werd later keizerin van het Duitse Rijk en koningin van Pruisen.”

President Poetin verheugt zich op zijn ontmoeting met Koning Willem-Alexander op 9 november in Moskou. In dit verband memoreer ik het Russische verslag van de inauguratie van Vladimir Poetin als president van Rusland in 20130303 NEC-Feyenoord in de Caribbean Beach Club. Aangezien ik in 2002 bijna al mijn foto’s in en rond het Kremlin ben kwijtgeraakt ben ik de presidenten Dmitry Anatolovic Medvedev en Vladimir Vladimirovic Putin van de Russische Federatie en oud-minister Ivanov van Buitenlandse Zaken zeer erkentelijk voor het doorzenden van deze reportage. Met bijzondere aandacht voor De Rode Loper en de Golden Heart Foundation.