BEZOEK AAN LAS MARISMAS DE ODIEL EN MOGUER BOEK 068 VAN MIJN LETTERS TO DIANA, PRINCESS OF WALES GETEKEND VERSTREKT AAN JAN EN MONICA REEUWIJK

Van: John van der Heyden Aan: Drs E.H. Halbertsma CC Ankie Dobbelman, Mr.Drs. Marc van Hoorn Liesbeth, Om 9:45 zijn wij per bus vertrokken naar de marismas (moerassen) van de rivier de Odiel, dat door de Unesco als natuurpark is verklaard met broedplaats van diverse vogelsoorten. In een toeristisch treintje heeft het gehele gezelschap een lange tocht door dit natuurgebied gemaakt. Opmerkelijk is de zoutwinning (salinas) zoals wij die ook kennen op Ibiza. De marismas del río Odiel vormen het grootste natuurpark van het Iberisch schiereiland. Er bevonden zich veel flamingo’s in het zoute water. Rond 11:00 konden wij bij een uitzichtpost de benen strekken. Ik heb van deze gelegenheid gebruik gemaakt om boek 068 van mijn Letters to Diana Princess of Wales te schenken aan Jan en Monica Reeuwijk, die met ons ook de reis naar Madrid, Toledo, Ávila en Salamanca hebben meegemaakt in maart van dit jaar. Met name in verband met de beschrijving in het boek van het bezoek van Koningin Sofía aan de universiteit van Salamanca als beschreven in 19960505 Gelukwens aan De Prins van Oranje. Ook heb ik hen een DVD cadeau gedaan met het volledige videoverslag van onze reis in maart. Om 11:30 hebben we het treinritje voortgezet door het gebied met zoet water en een weelderig bosgebied met tal van tropische en subtropische gewassen zoals de kurkeik. Na terugkeer in ons hotel zijn wij om 15:45 vertrokken voor een tweede excursie naar Moguer. Onderweg heeft Ankie het grote belang uitgelegd van het jaar 1492. In Moguer hebben wij bezoeken gebracht aan het Monasterio de Santa Clara en het geboortehuis van nobelprijswinnaar Juan Ramón Jiménez. De hierboven beschreven bezoeken heb ik op video vastgelegd. Na het nuttigen van de avondmaaltijd zag ik om 22:10 op de Spaanse televisie beelden van mijn goede vriend José María Aznar López naar aanleiding van de uitgifte van zijn mémoires met zijn belangrijkste uitspraak

SI QUEREMOS LA PAZ HAGAMOS LA PAZ

In dit verband memoreer ik mijn bericht 20131030 José María Aznar Presidente del Gobierno del Reino de España.