KONINGSPAAR BEZOEKT SINT MAARTEN

Van: John van der Heyden Aan: Drs E.H. Halbertsma CC Mr.Drs. Marc van Hoorn Liesbeth, Het nieuws van vandaag: “Koningspaar begint toernee op Sint Maarten Philipsburg  –  Na de provincies in Nederland is het nu de beurt aan de eilanden in het Caribisch deel van het koninkrijk om kennis te maken met het nieuwe koningspaar. In Philipsburg, de hoofdstad van Sint Maarten, beginnen koning Willem-Alexander en koningin Máxima woensdag aan hun tiendaagse rondreis langs de 6 Caribische eilanden. Uitgangspunt van de toernee is dat zoveel mogelijk mensen de kans krijgen de koninklijke bezoekers te zien. De ochtend in Sint Maarten is ingeruimd voor de bestuurders. Het koningspaar ontmoet na de welkomstceremonie eerst gouverneur Eugene Holiday en gaat daarna naar de Staten en praat vervolgens met premier Sarah Wescot-Williams en haar ministersploeg. Pas als het rondje bestuurders is afgerond, is er een ‘zwaaimoment’ op het balkon van het regeringsgebouw. Premier Mark Rutte riep Sint Maarten eerder dit jaar op ernst te maken met het terugdringen van corruptie, fraude en machtsmisbruik. In september gaf minister Ronald Plasterk het land een aanwijzing. Gouverneur Holiday kreeg opdracht onderzoek te laten doen naar de integriteit van het eilandbestuur. Volgens de minister, die met het koningspaar meereist, waren prostitutie, vreemdelingenbeleid en gokken zaken die bij het onderzoek speciale aandacht behoefden. In de middag is er een wandeling langs enkele monumenten langs de belangrijkste winkelstraat van Philipsburg en woensdagavond krijgen koning en koningin een feestprogramma aangeboden in Festival Village.”

Om 10:30 kreeg ik weer een berichtje op mijn mobiele telefoon van KPN. In dit verband gaat mijn aandacht thans ook naar dit artikel in De Financiële Telegraaf: “Schaduwkabinet wil ondernemerstop met Rutte Amsterdam – VIDEO – Het schaduwkabinet onder leiding van Hans Biesheuvel wil zo snel mogelijk een ondernemerstop met Premier Rutte organiseren. De dertien ondernememende ministers van Biesheuvels schaduwkabinet zijn deze week voor het eerst bijeengekomen in landgoed De Baak in Driebergen. DFT-verslaggever Wouter van Bergen nam een kijkje.” Dat begint er een beetje op te lijken beste Maagd: Onverwachte uitgaven kunnen gecompenseerd worden door de winst van een nieuw project. Laat u door een deskundige stap voor stap van advies dienen als u met een investering geld hoopt te verdienen. Een flinke dosis gezond verstand doet de rest. Schorpioen: Wees trots op uw prestaties en succes en oogst de lof voor het goede werk dat u hebt verricht. Een en ander wordt weer duidelijk als er sprake was van vertraging of verwarrende boodschappen. Wees blij dat u zo goed onder druk kunt werken. Dat is goed gezien.