PRIMAIR PROCES, MARKTCOMMUNICATIE EN PUBLIC RELATIONS

Van: John van der Heyden Aan: Drs E.H. Halbertsma CC Mr.Drs. Marc van Hoorn,  De Voorzitter van de Vereniging Docenten Spaans in Nederland Liesbeth, In het Beleidsplan Instituto Cervantes Benelux is er vandaag aandacht voor Primair proces en Marktcommunicatie en Public Relations.

Het nieuws van vandaag: “Aandacht slavernij bij koninklijk bezoek  ORANJESTAD – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima sluiten hun kennismakingsbezoeken aan de Bovenwindse eilanden vrijdag af op Sint Eustatius. Eigenlijk komt het koningspaar een dag te vroeg want zaterdag wordt ‘Statia-America Day’ gevierd. Op deze feestdag, in 2006 nog door Koningin Beatrix bijgewoond, wordt op Sint Eustatius herdacht dat 237 jaar geleden op 16 november 1776 vanaf Fort Oranje voor het eerst een saluutschot werd afgevuurd voor een schip dat onder Amerikaanse vlag voer, de Andrew Doria. Statia was daarmee de eerste die de net van Engeland afgescheiden Verenigde Staten van Noord-Amerika erkende. Dat feit wordt nog jaarlijks herdacht met tal van festiviteiten. Het koningspaar dat 6 uur op het eiland blijft, volgt echter een geheel eigen programma waarbij voor het eerst bij deze rondreis ook aandacht wordt geschonken aan de afschaffing van de slavernij, dit jaar precies 150 jaar geleden. Koning Willem-Alexander opent in het historisch museum een tentoonstelling over de slavernij op het eiland. Onderdeel van de expositie is een nagebouwde slavenhut, die met hulp van de Universteit Leiden is vervaardigd. Bezoekers kunnen in de hut een indruk krijgen van de leefomstandigheden van slaven in de 18e eeuw. Bij opgravingen op de Schotsenhoek plantage even ten noorden van Oranjestad zijn de restanten van een slavendorp gevonden, compleet met veel gebruiksvoorwerpen van slaven. Het gaat om een van de oudste slavendorpen die in het Caribisch gebied is ontdekt. De slavernij krijgt bij de kennismakingsbezoeken aan Bonaire en Curaçao ook aandacht. Het bezoek aan Sint Eustatius wordt besloten met een muzikaal programma, zoals dat eerder in andere vorm ook op Saba en Sint Maarten werd gegeven. Zaterdag vliegen Willem-Alexander en Máxima naar Bonaire.”

In dit verband gaat mijn aandacht thans uit naar 20080311 A special event ter attentie van de Heer Johan L.L. Agricola Kasteel Landgoed Engelenburg Brummen beste Maagd: U wordt gewaarschuwd voorzichtig te zijn, want de weg die voor u ligt is hobbelig. Dat heeft zowel met geld als liefde te maken. Teken geen hypotheek of persoonlijke lening als de kleine lettertjes u niet geheel duidelijk zijn. Schorpioen: Financieel en romantisch krijgt u met hobbels en kuilen te maken. Hoe u daarmee omgaat, hangt af van uw vermogen efficiënt met anderen samen te werken. Houd het been stijf als het om ethiek en principes gaat en wees flexibel als het om kleinigheden gaat.

Dat is goed. Aangezien ik veel last heb van mijn knieën zal ik mijn benen stijf houden. Zowel het linkse als het rechtse been. Dr Frank Buster heeft mij daarvoor een therapie voorgeschreven.