KONING WILLEM-ALEXANDER EN KONINGIN MÁXIMA BEZOEKEN VENEZUELA

Aan: Drs E.H. Halbertsma CC Mr.Drs. Marc van Hoorn, De Secretaris/Penningmeester van de Stichting Cervantes Benelux Liesbeth, De Telegraaf brengt vandaag dit verslag uit van het kennismakingsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Colombia: “za 23 nov 2013, 02:35 Willem-Alexander vol lof over Colombia BOGOTA – Nederland is trots om de relatie met Colombia op een hoger plan te brengen. Dat zei koning Willem-Alexander vrijdagmiddag (plaatselijke tijd) in een toespraak bij de opening van het Holland Huis in Bogotá aan het einde van zijn korte kennismakingsbezoek aan het Zuid-Amerikaanse land. Het was de eerste keer dat een Nederlands staatshoofd Colombia bezocht. Voor het koninklijk bezoek was van Colombiaanse kant massale mediabelangstelling. De welkomstceremonie werd rechtstreeks uitgezonden op televisie. Volgens de koning zijn Nederland en Colombia „buren die elkaar beter leren kennen en elkaars vriendschap ieder jaar beter waarderen. Des te nauwer we samenwerken, des te meer waarderen we de onderlinge banden en des te meer zien we kansen om die banden te verbreden en te verdiepen.” Colombia is een belangrijke handelspartner van Nederland en van het Caribisch deel van het koninkrijk. In het gezelschap van de koning bevonden zich ook de premiers van Aruba, Curaçao en Sint Maarten. De koning, die bij zijn toespraak werd geholpen door Máxima, die de microfoon voor hem vasthield, prees de resultaten die Colombia de laatste jaren heeft geboekt bij het verbeteren van de veiligheidssituatie en het zakenklimaat. Ook prees hij Colombia voor verbeteringen op het gebied van watermanagement en bescherming van de natuur en natuurlijke rijkdommen. Hij zag ook mogelijkheden om de samenwerking met Nederland te versterken en was verheugd dat het laaggelegen Nederland nu een Holland Huis – Casa de Holanda – heeft op 2600 meter. Premier Mike Eman van Aruba zag veel voordelen aan de bijzondere opzet van het bezoek. „Nederland komt in Colombia beter binnen door de goede en vriendschappelijke relatie van de eilanden met het land en wij komen dankzij zo’n zware delegatie met meer gewicht binnen in Colombia.” De succesvolle formule wordt zaterdag herhaald in Venezuela, waar voor het eerst sinds het staatsbezoek van koningin Beatrix in 1987 weer een koninklijk bezoek plaatsvindt. Dit keer in de vorm van een kort kennismakingsbezoek.”

Het doet mij deugd dat de relatie met Colombia is verbeterd. Ik denk dat wij daar samen een belangrijke bijdrage aan hebben geleverd vanaf 1991 en ik ben benieuwd hoe het Spaans van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander van Het Koninkrijk der Nederlanden heeft geklonken. In dit verband constateer ik op mijn website thans belangstelling voor 20120904 Samenwerking met het Spaanse Instituto Cervantes in de Benelux en Paleis Soestdijk als bedrijfsruimte. Ik begin de indruk te krijgen dat je al goed aan het werk bent in ons paleis. Van Artifex heb ik namelijk de laatste tijd regelmatig informatie ontvangen van hun activiteiten die niet in het paleis plaatsvinden. Ik heb dus goede hoop dat wij onze geplande activiteiten daar spoedig van start kunnen laten gaan. Mijn oudste zoon DRS M.F.A. van der Heijden liet mij gisteren via Skype weten dat zijn musical Happy Days in maart ook in Baarn wordt opgevoerd. Het zou leuk zijn als wij dan het een en ander kunnen combineren.

Vandaag brengen koning Willem-Alexander en koningin Máxima  een officieel kennismakingsbezoek aan Venezuela. In dit verband memoreer ik mijn documenten waarin Venezuela is vermeld, t.w. in mijn 19920517 Ávila-Madrid, 19940902 Het Stadshart van Zoetermeer, 19991031 Begroting,  20010414 Vera Mann, 20041204 Onroerend goed, 20060511 Siguiendo el camino, 20060513 Père Lachaise et Le Capitaine Fracasse, 20060623 Mercosur, 20060813 The London Pub, 20080112 Prioriteit Number One, 20080513 Bedankje van Hillary, 20081122 Experience the digitalized world of J.L. van der Heyden, 20090925 Giscard, Diana… y los escépticos, 20090926 Precipitaciones, 20100801 Veertien jaar Candle in the Wind en 20101120 De Kloof.

Om 10.44 heb ik mij namens de ‘Fundación Cervantes Benelux‘ ingeschreven voor de bijeenkomst van “Business Angels del Sur” op woensdag 27 november aanstaande in het Palacio de Ferias y Congresos de Málaga met verwijzing naar Plan de Empresa Cervantes Holding Limited onder het motto “ser Emprendedor” beste Maagd: U krijgt de kans u terug te trekken en nieuwe energie op te doen binnen uw eigen huis of andere besloten omgeving. Geniet van deze rust en vrede. Het zal voor inspiratie zorgen en een speciaal project kan worden voltooid. Schorpioen: De energie die u steekt in financiële stabiliteit zal een positief resultaat opleveren. Degenen met een eigen bedrijf kunnen de laatste hand leggen aan een belangrijke deal. Het draait om het leggen van contacten.  Dat is goed gezien.