TWEEHONDERD JAAR KONINKRIJK DER NEDERLANDEN

Aan: Drs E.H. Halbertsma CC Mr.Drs. Marc van Hoorn Liesbeth, Ik ontving gisteren dit bericht: “ Doorgestuurd bericht  Van: Paleis Soestdijk. Datum: 28 november 2013 15:54 Onderwerp: Kom dit weekend 200 jaar koninkrijk vieren Op Soestdijk – wij trakteren! Webversie bekijken? Klik hier Volg ons op Twitter    Word vriend van ons op Facebook. Kom dit weekend 200 jaar koninkrijk vieren Op Soestdijk – wij trakteren! Aanstaand weekend – van vrijdag 29 november t/m zondag 1 december – straalt Paleis Soestdijk in zijn geheel oranje uit en trakteert iedere bezoeker op een overheerlijk oranje tompouce in de oude keuken van het paleis. De reden voor deze feestelijkheden is de nationale viering van 200 jaar koninkrijk, die officieel op zaterdag 30 november van start gaat en door het hele land op verschillende plekken wordt gevierd.

Aanleiding

Tweehonderd jaar geleden landde Prins van Oranje in Scheveningen en legde hiermee het fundament van de Nederlandse monarchie. Paleis Soestdijk heeft in deze geschiedenis een belangrijke rol gespeeld door vanaf het begin van het koninkrijk als koninklijk paleis te fungeren. De eerste bewoner van het paleis was kroonprins Willem, de latere Koning Willem II, die het Paleis in 1815 cadeau kreeg van het Nederlandse volk. In onze laatste nieuwsbrief riepen wij u op om een persoonlijke defiléfoto op te sturen. Aanleiding was om het publiek te betrekken in de 200 jaar koninkrijk viering. Zes bijzondere foto’s zijn als winnaar uit de bus gekomen en zijn aanstaand weekend te bewonderen in de lopende tentoonstelling Op Soestdijk. 200 jaar koninkrijk (t/m 12 januari 2014). Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van twee eeuwen monarchie en brengt de geschiedenis van het paleis tot leven aan de hand van foto’s, films, schilderijen en bijzondere objecten.  Meer informatie over onze lopende expositie staat op onze website.”  In dit verband zond ik vanavond dit bericht naar Carlos Martín Hernández in Talavera de la Reina: 20131129 Con motivo del Bicentenario del Reino de Los Países Bajos. Het wordt nu wel tijd dat WIJ daar nu gaan wonen. All I want for Christmas is You.