HET SYSTEEM OP ORDE

Aan: Drs E.H. Halbertsma CC Mr.Drs. Marc van Hoorn. Liesbeth, Ik begin deze dag met het verifiëren van de documenten die thans in de belangstelling staan. In mijn Correspondentie en schriftelijke berichtgeving sinds de oprichting van het Instituto Cervantes Benelux in chronologische volgorde inclusief Letters to Diana Princes of Wales gaat de aandacht uitsluitend uit naar 20050825 Cervanteskring ter attentie van Harry Starren van De Baak te Noordwijk en Driebergen. In mijn dagelijkse berichtgeving naar 20030826 The Lion King, 20031027 A Royal Duty VI, 20061115 Hernieuwd bezoek aan Marokko, 20090506 Integriteitsmanagement en 20090512 Neuilly beste Maagd: Voor het eind van het jaar kan een geliefd doel worden bereikt. U bevindt zich in een positieve geestestoestand waardoor dit een geschikt moment is om met oude vrienden af te spreken die u gedurende het jaar te zelden ziet. Schorpioen: Passie voor politiek kan u ertoe brengen uw mening in het openbaar te verkondigen. Wees niet bang; velen hadden met angst te maken voor zij in het openbaar verschenen. Het zal u uitstekend af gaan al kunt u met oponthoud te maken krijgen.

Zodra ons systeem volledig op orde is kunnen wij meer naar buiten treden. Zo las ik vandaag in de Telegraaf: “AIVD en MIVD zetten vol in op supercomputer door Bart Olmer ’s-Gravenhage – Dagelijks ontvangen de Nederlandse geheime diensten AIVD en MIVD zesduizend ambtsberichten van collega-spionagediensten over de hele wereld waarmee wordt samengewerkt. Om die grote informatiestroom te combineren met andere informatie hebben de diensten het 17 miljoen euro kostende computersysteem Argo 2 gekocht dat al deze data kan analyseren. Volgens MIVD-directeur Pieter Bindt is dit supersysteem slechts een verwerkend apparaat „geen verwervend” systeem. „Het analyseert inlichtingendata, maar plukt niets zelf van de kabel of uit de ether. Je moet er echt informatie instoppen, die dan wordt geanalyseerd.” Volgens Bindt is vervanging van het oude Argo-systeem noodzakelijk, omdat dat alleen traditionele vormen van communicatie aankan. „Het huidige systeem kan geen ’Internet Protocol’ verwerken. Dat is behoorlijk onhandig. Met de investering hebben we een toekomstvast systeem.” Dit sluit aan bij de werkzaamheden die ik in 1994 heb verricht in Zoetermeer.