ANGELS, ONS POLDERMODEL EN DE ZAAK PAUL BURRELL

Aan: De voormalige Statutair Directeur van het VNO/NCW Management Centrum De Baak CC Mr.Drs. Marc van Hoorn, De Secretaris/Penningmeester van de Stichting Cervantes Benelux, Thomas Triebels.

Gistermiddag heb ik een controlebezoek afgelegd bij mijn arts en consul Dr Frank Buster. Ik heb onze consul van het Koninkrijk der Nederlanden toestemming verleend inzake mijn sollicitatie bij het Onderwijscentrum Zuid-Gelderland in Nijmegen desgevraagd medische informatie te verstrekken. Ik heb hem eveneens in kennis gesteld van de uitnodiging van burgemeester Pedro Fernández Montes op woensdag 8 januari aanstaande. Met bus M120 van 13:08 ben ik naar  Fuengirola gereisd. Ik was nog juist voor 14:00 in het laboratorium Biofac waar bloed is afgenomen. Hierna heb ik een bezoek gebracht aan The London Pub om de Schotse barkeeper uit Edinburgh mijn ‘best wishes’ over te brengen voor het nieuwe jaar. Met de bus van 14:58 naar Benalmádena Costa. Daar heb ik plaatsgenomen op het terras van het Engelse restaurant met de naam ANGELS. Ik begin gaandeweg de indruk te krijgen dat veel Britten last hebben van een collectief schuldgevoel. Als ik maar even praat over The Angel on The Bridge klappen zij dicht. Hierna ben ik voor DE DERTIENDE RONDE opnieuw naar Spa Príncipe gegaan. Van receptionist Javier ontving ik een witte badjas terwijl de overige heren een Oranje badjas ontvingen en de dames een exemplaar in de kleur van het Institute of English Studies. Na drie saunagangen en het verlaten van de ‘spa’ werd ik halverwege de Calle Las Palmeras opgewacht door een zeer aantrekkelijke blonde lady met de woorden “can I seduce you with a steak”. Dat aanbod heb ik vriendelijk afgeslagen omdat ik in Argentinië al meer dan genoeg vlees heb gegeten. Ik ben daarom met de bus van 20:11 naar Torremolinos teruggekeerd. Eenmaal thuisgekomen heb ik naar mijn opname van Wie is De Mol gekeken in  Hong Kong. Daphne Bunskoek had het advies gekregen om te liegen. Daar heeft zij naar haar zeggen van afgezien. Ik heb de uitslag van het bloedonderzoek ontvangen. Het ziet er goed uit. Alleen zijn de leverwaarden iets gestegen ten opzichte van 28 oktober 2013. Maar ik wijt dit aan de afgelopen feestdagen en de viering van mijn 66ste verjaardag. Ik weet dus wat mij te doen staat.

Het nieuws van vandaag in de Telegraaf: “za 04 jan 2014, 10:16 Poldermodel vastgelopen Politiek niet in staat keuzes te maken Poldermodel vastgelopen Amsterdam – Het herstel van de Nederlandse economie verloopt in een onbevredigend laag tempo. De bijna-stagnatie ontstaat doordat Nederlandse politici niet bij machte zijn fundamentele keuzes te maken. Het poldermodel is vastgelopen. Dat is de analyse van hoogleraar economie Lex Hoogduin in Het Financieele Dagblad. Hiermee opent Hoogduin een debat over de toekomst van de Nederlandse economie. Nederlanders zijn volgens hem te veel gaan leunen op de overheid. „Als 90 procent van de huishoudens een of andere toeslag ontvangt van de overheid, zou je toch eens de vraag moeten stellen of er niet zinloos geld wordt rondgepompt.” Keuzes zijn volgens Hoogduin nodig voor het Nederlandse bestuursmodel. „Dat werkt niet meer. De polder is vastgelopen.” Er is voor ons dus weer werk aan de winkel om die politici duidelijk te maken wat WIJ verstaan onder het poldermodel.” Ik begin meer en meer de indruk te krijgen dat onze bewindslieden geen idee hebben wat zij nog onder Ons Poldermodel ofwel Haarlemmermeerpoldermodel moeten verstaan.

Verder financieel-economisch nieuws: “vr 03 jan 2014, 23:38 HEMA gaat naar Spanje en Engeland  Hilversum – (AFN) – De HEMA gaat binnenkort winkels openen in Spanje en het  Verenigd Koninkrijk. Dat zei topman Ronald van Zetten vrijdag in Nieuwsuur. De eerste winkels in de twee landen gaan in de eerste helft van het jaar open, aldus Van Zetten. Hij liet ook weten verder uit te breiden in Frankrijk, waar de HEMA al actief is met circa 30 winkels. De consumenten in Nederland zijn volgens Van Zetten overigens het meest somber geworden door de crisis en geven minder uit dan burgers in ander Europese landen.” Deze ontwikkeling past geheel binnen het Beleidsplan Instituto Cervantes Benelux, Plan de Empresa Cervantes Holding Limited en Business Plan Instituto Cervantes England and Wales. Ik heb op 13 december 2013 ook al vastgesteld dat C&A een vestiging heeft geopend op de Plaza Mayor tussen Málaga en Torremolinos. Met dank aan de echtgenoot van Prinses Carrolina beste Maagd: Een oude cyclus heeft zijn einde bereikt en een nieuwe staat op het punt te beginnen. Kies nieuwe doelstellingen en probeer die te realiseren. Houd vast aan uw normen en waarden en wees niet bang enig risico te nemen. Schorpioen: Samenwerking is essentieel en zal u goed af gaan. Ga niet gehaast te werk, windt u niet op en bevrijd uzelf van eventuele rancunes. Laat anderen merken dat u hen waardeert. Dat heb ik hierboven reeds gedaan. Maar ik waardeer met name  al mijn vrienden, collega’s en kennissen in de regio Wijk bij Duurstede, Maarn en Doorn die mij in moeilijke tijden niet hebben laten vallen.