WEBSITE OP DE SCHOP

Na verzending van De Pauwentroon ben ik met de bus van 18:10 naar Príncipe Spa gegaan. In de saunacabine kreeg ik gezelschap van twee Russisch sprekende heren. Pas bij mijn vertrek in de kleedkamer heb ik met één van hen van gedachten gewisseld. Hij bleek uit Sint Petersburg afkomstig te zijn en sprak uitstekend Spaans. Ik heb hem daarbij laten weten dat ik van mijn vrienden en collega’s in Rusland op mijn emailadres de reportage heb ontvangen van de installatie van zijn stadgenoot als President van Rusland. In dit verband doet het mij deugd dat de Nederlandse Minister-President heeft besloten binnen het kader van de Nederlandse wetgeving “Het staatshoofd is onschendbaar en De Regering is verantwoordelijk” met ons huidige koningspaar en twee leden van Zijn Regering de Olympische Winterspelen in Sotsji te gaan bijwonen ter ondersteuning van de sportieve prestaties van onze landgenoten.