DE TWEE EN TWINTIGSTE RONDE EN DE KASTANJEBRUINE PRUIK VAN PRISCILLA ZALM

Hoewel ik heb besloten dat mijn website op de schop moet ga ik nog even door op de oude voet totdat wij ons doel hebben bereikt. D.w.z. totdat ik van een uitnodiging ontvang voor een gesprek om zaken samen uit te werken. Gisteravond ben ik voor de 22ste ronde naar Spa Príncipe gewandeld. Ik raakte er opnieuw in gesprek met de twee heren uit Sint Petersburg. Zij spraken beiden voortreffelijk Spaans. Eén van beide heren bleek zelfs leraar Spaans te zijn in Barcelona. Ik was in gedachten nog bij de reportage van de installatie van zijn stadgenoot Vadimir Vladimirovitsj Poetin als President van Rusland en heb verteld dat ik in 1997 nog een glaasje jenever heb gedronken met Boris Jeltsin op het Domplein in Utrecht. Vanaf dat moment kreeg ik de aandacht van de Rus met wie ik de dag ervoor niet had gesproken. Hij bleek evenals ondergetekende zeer geïnteresseerd te zijn in Cervantes waarop ik hem heb gezegd Yo fui el novio de la Princesa Diana de Gales y soy el fundadir del Instituto Cervantes. Daarbij heb ik hem laten weten dat ik één van de eerste exemplaren van mijn boek Letters to Diana Princess of Wales aan Vladimi Vladimirovitsj Poetin cadeau heb gedaan als beschreven in Aanbieding Letters to Diana Princess of Wales aan Valerio Yovenko ter attentir van President Poetin. Dat maakte heel wat enthousiasme bij hem los. Vooral nadat ik hem in kennis had gesteld van mijn contacten met Galina Románova en Irina Gúseva en Moscú en hem had laten weten dat onze Koning Willem-Alexander een directe nazaat is van Tsaar Paul Petrovitsj Románov (1754-1801). In dit verband sprak ik ook over het bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan Moskou op mijn 66ste verjaardag (in Aracena) alsmede over de goede relatie tussen Amsterdam en Sint Petersburg sinds de tijd van Peter de Grote ‘Pjotr’. Daarbij kwam uiteraard ook mijn bezoek aan de Hermitage Amsterdam ter sprake.