DE DRIE EN TWINTIGSTE RONDE: UNA FECHA EMBLEMÁTICA – EEN VOORAANSTAANDE DATUM

Van de dichtstbijzijnde bushalte ben ik met de bus van 18:01 voor 23ste ronde naar Spa Príncipe gereden. Ik raakte er opnieuw in gesprek met de eerst gesproken heer uit Sint Petersburg waarvan ik donderdag heb gemeld dat hij leraar Spaans zou zijn geweest in Barcelona. Dat blijkt naar eigen zeggen niet zo te zijn. Hij liet mij namelijk weten dat hij vijf en twintig jaar verbonden is geweest aan de Universiteit van Sint Petersburg. Hierdoor kwamen er weer veel herinneringen bij mij terug van mijn verblijf in Moskou in 2002. Onder meer het metro-station Yugo Shrabizjna en de wodka-consumerende Moskovieten rond dat metro-station. Daarbij sprak ik met hem over het bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan Moskou op mijn 66ste verjaardag alsmede over de goede relatie tussen Amsterdam en Sint Petersburg sinds de tijd van Peter de Grote ‘Pjotr’, die hij aanduidde met Pedro Primero. De datum 9 november noemde hij UNA FECHA EMBLEMÁTICA en vroeg mij wanneer ik weer naar Moskou terugkeer. Ik heb hem daarbij laten weten dat ik er als Presidente de la Fundación Cervantes del Benelux op de eerste plaats naar streef om onze geplande activiteiten in El Palacio Real de Soestdijk onder te brengen en ik nadien weer verder kijk wat ik ga doen. In dit verband had de receptioniste de achtergrondmuziek aangepast. In de kleedkamer werd ik blij verrast met schitterende pianomuziek waarin ik tonen van Rachmaninov en Tchaikovsky meende te herkennen. Maar het belangrijkste was voor mij dat hierbij mijn favoriete muziekstuk Für Elise (piano version) van Ludwig van Beethoven ten gehore werd gebracht. Met deze fraaie tonen in mijn achterhoofd ben ik met de bus van 20:09 naar De Zevende Hemel  teruggekeerd.