TIP VAN DE DAG VAN MATHIJS BOUMAN BIJ ALEX SPANJE EN PORTUGAL IN MARBELLA: INVESTEER IN EEN START-UP

Liesbeth, Vandaag gaat de aandacht op mijn website uit naar 4 september 2012. Gistermiddag ben ik na verzending van 20140124 Einde kenningsmakingsbezoeken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima naar Marbella vertrokken. Eerst met de trein naar Fuengirola en vandaaruit met de bus van 13:00 naar Marbella. Ik was er ruim op tijd en ben al om 14:15 in de Estrella Beach Club gearriveerd. Aangehecht enige sfeerbeelden. Eerst om 15:30 vond de presentatie plaats van Mathijs Bouman voorafgegaan door de inleiding van directeur Kaspar Huijsman van Alex Spanje en Portugal. Er waren 150 bezoekers. Het werd een goed verhaal van Mathijs dat geheel aansloot bij het gedachtengoed dat wij bij Nieuw Elan hebben ontwikkeld. Zijn slotconclusie heb ik je doen toekomen vanaf mijn mobiele telefoon en luidt INVESTEER IN EEN START-UP.  Om 7 voor half 7 heb ik je ook een foto gestuurd van de borrel die mij in gedachten terugbracht naar de afsluitende borrel na de duizendste certificaatuitreiking van Nieuw Elan op 15 mei 1991 in Hilversum. Hiervan ben ik nog steeds de foto’s kwijt. In dit verband heb ik Mathijs ten behoeve van zijn journalistieke werkzaamheden een exemplaar verstrekt van El Noticiero de Torremolinos van 9 januari 2014 (aangehecht ten behoeve van Freemont) en ben vervolgens met een Nederlander uit Utrechtwiens zoon naar zijn zeggen woonachtig is in Klein Amsterdam in Maarn en hier tot 25 februari 2014 verblijft in Carihuela Park – naar Torremolinos teruggekeerd. Van Freemont Cyprus ontving ik dit bericht:

“Geachte heer van der Heyden, Het boekjaar van Instituto Cervantes Ltd. is per 31/12/2013 afgelopen. U kunt dus uw Annual Accounts, de financiële jaarstukken, opmaken en indienen. Als bijlage treft u een voorbeeld balans aan. De uiterste datum waarop de jaarstukken door Companies House correct ontvangen dienen te zijn is 30/09/2014. Graag zorgen dat de Accounts uiterlijk een maand voor deze datum bij Freemont binnen zijn,zodat wij de tijd hebben om eventueel geweigerde Accounts nog binnen de termijn te herstellen. Daarna kunnen wij niet garanderen dat de Accounts op tijd bij Companies House ingediend worden. Als de Annual Accounts te laat ingediend worden krijgt de Limited een boete van Companies House (minimaal 150). Was u vorig jaar ook te laat met het indienen van de jaarcijfers dan wordt de boete automatisch verdubbeld. Wanneer ook daarna geen Annual Accounts worden ingediend, kan, in gevolge de wet Formeel Buitenlandse Vennootschappen, de in Nederland werkzame directeur persoonlijk volledig aansprakelijk worden gesteld voor alle vennootschapsschulden. De Annual Accounts dient u te ondertekenen en van datum te voorzien. Let er ook op dat de balans klopt en de juiste notities onder aan de balans staan (zie de notities op de voorbeeldbalans). Het indienen van een 0 balans is niet mogelijk. U kunt de accounts als scan (het liefst in PDF formaat) sturen naar ***, of faxen naar *** (neem even contact op om te controleren dat wij de fax inderdaad ontvangen hebben). Per post kunt u de accounts sturen naar: Freemont Group, 80 Sidney Street, Folkestone, CT19 6HQ, Kent, United Kingdom. Zodra wij de accounts hebben ontvangen zullen wij zorg dragen voor verdere afhandeling bij Companies House. Ook indien de Limited Company geen onderneming drijft, of slapend is, of geen activiteiten in Engeland heeft bent u toch verplicht om de Annual Accounts op te maken en in te dienen. Limiteds die aan tenminste twee van de drie volgende voorwaarden voldoen hoeven slechts een beknopte balans in te dienen:

    de jaarlijkse omzet is kleiner dan  5.600.000,-

    het eigen vermogen in kleiner dan  2.800.000,-

    het aantal werknemers is kleiner dan 50.

Indien uw bedrijf een jaaromzet heeft van boven de  5.600.000,- dient u een controlerapport van uw cijfers bij te voegen van een bevoegd onafhankelijke accountant.

Opmerkingen en tips voor de 2013 Accounts: U kunt de balans per fax of e-mail naar Freemont sturen. Let er op dat alleen ondertekende, goed leesbare balansen die van datum zijn voorzien worden geaccepteerd! De balans dient gesteld te zijn in het Engels. Let op de Engelse aantekeningen onderaan de voorbeeldbalans, u bent verplicht deze te vermelden. Let op dat u de juiste aantekeningen gebruikt (zie het bijgevoegde voorbeeld). Als u niet zeker bent over het opmaken van een balans, kunt u het beste assistentie vragen van een accountant of boekhouder. De datum waarop uw boekjaar eindigt dient te worden vermeld in de tekst boven en onder de balans. Vergeet u niet het aandelenkapitaal te vermelden. Dit doet u bij A.I.: Called-up share capital. In veel gevallen is dit reeds ingevuld. Als het aangepast moet worden kunt u het doorhalen en het juiste bedrag invullen. Als u de balans direct naar Companies House stuurt let u er dan op dat alleen ondertekende originelen die van datum zijn voorzien worden geaccepteerd. Graag een kopie sturen naar Freemont anders blijven wij u herinneringen sturen. Met vriendelijke groet, FREEMONT GROUP PO Box 56229 3305 Limassol Cyprus. Freemont Ltd. Incorporated 25 September 2011, registered under number IC20110994 in RAKFTZ, Ras al Khaimah, United Arab Emirates”

Aangezien er tot op heden nog geen activiteiten binnen de Limited hebben plaatsgevonden heb ik volstaan met het opmaken van een beknopte balans. Ik hoop dus dat wij volgend jaar een balans kunnen indienen ten bedrage van een vermogen met meer  dan vijf nullen. Mathijs Bouman heeft daar gisteren al een voorzet voor gegeven door melding te maken van het begrip Malaga Business Angels dat op 27 november 2011 is gelanceerd als vermeld in 20131126 ‘Red Business Angels del Sur’ ofwel Netwerk van Business Angels van het zuiden en 20131128 En un momento dado.

Het belangrijkste nieuws van vandaag in de Telegraaf: “za 25 jan 2014, 09:10  Weg met provincies en gemeenten  Eindhoven – Provincie- en gemeentebesturen moeten plaatsmaken voor regiobesturen. Dat betoogt de Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel in het Eindhovens Dagblad van zaterdag. „Onze bestuurlijke inrichting is volgens het model van Thorbecke uit de 19e eeuw: verticaal geregeld, maar we leven intussen in een horizontale netwerksamenleving. Niets houdt ons meer aan gemeentegrenzen. Je woont hier, werkt daar.” De toekomst is aan de regio’s, stelt Van Gijzel. Als je Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven met elkaar verbindt, heb je de beste aansluiting op de rest van Europa. Maar de rijksoverheid doet nu juist het tegenovergestelde. „Op nationaal niveau denkt niemand na over verbindingen maken met Europa. Den Haag centraliseert, en decentraliseert. Ik snap het niet meer. De regionale bestuurslaag wordt afgeschaft, maar grotere gemeenten komen er vooralsnog niet. (..) Door het overhevelen van landelijke taken naar gemeenten moeten we terug in het lokale hok. Dat gaat niet goedkomen.” Als het aan hem ligt, gaat de nationale overheid zich bezighouden met infrastructuur, nationale voorzieningen en wet- en regelgeving. Het overige openbaar bestuur zou dan voor rekening moeten komen van hooguit 40 regiobesturen.”

De Regio-indeling Nationaal Instituut voor Onderwijs en Wetenschappen (NIOW-Talen B.V.) kan hierbij als uitgangspunt worden gehanteerd. Dit maakt de implementatie van het Beleidsplan Instituto Cervantes Benelux ook een stuk eenvoudiger en kan er financieel-economisch ook veel efficiënter worden gewerkt in het Koninkrijk der Nederlanden beste Maagd: Een probleem met buren kan de kop opsteken maar maak er niet meteen werk van; wacht tot uw boosheid is bekoeld. U kunt spontaan verliefd worden of gecharmeerd raken van een ander dan uw partner. Dat is mij in 1989 ook overkomen. Als dat proces eenmaal gaande is houd je het niet meer tegen. Bij “een probleem met de buren” denk ik aan De Regering van Het Koninkrijk België die het Spaanse Instituto Cervantes toestemming heeft gegeven zich te vestigen in Brussel zonder rekening te houden met mijn rechten als beschreven in Vereiste papieren. Schorpioen: Focus op uw talenten en geef gevoelens de vrije loop. Alles wat u hebt meegemaakt is op de een of andere manier te gebruiken. U kunt dit weekend vinden waar u al geruime tijd naar zoekt. Geef zondag niet toe aan luiheid. Vanzelfsprekend niet. Want dan wordt in Arnhem de voetbalwedstrijd Vitesse-NEC gespeeld. Die ga ik natuurlijk bekijken in Café De Brabander.