JOOST DE WIT DIRECTEUR VAN VITESSE VANAF 16 MEI 2013

Liesbeth, Gisteren heeft mijn jongste kleinzoon Jasper van der Heijden in Hong Kong zijn eerste verjaardag gevierd en vandaag bereikt mijn voormalige echtgenote – jou welbekend – haar 68ste levensjaar. Altijd een bijzondere datum die eerste 28ste van de eerste maand in het nieuwe jaar. Het belangrijkste nieuws in de Telegraaf van gisteravond:

Megaverlies voor Vitesse Van onze Telesportredactie Vitesse heeft over de periode van 1 juli 2012 tot en met 30 juni 2013 een nettoverlies van 24,5 miljoen euro geleden. Dat maakte de club uit Arnhem maandagmiddag bekend. Dat bedrag is volgens de club inmiddels via een fiscale constructie afgedekt door de eigenaren van de club. “De leiding heeft er alle vertrouwen in dat wij hierin slagen”, zei algemeen directeur Joost de Wit optimistisch. Vitesse heeft vanaf  1 juli 2011 tot en met 30 juni 2013 een verlies geleden van 43 miljoen euro. Volgens de voorwaarden van Financial Fair Play mag dit over een periode van drie jaar maximaal 45 miljoen euro zijn. Dit houdt in dat de club uit Gelderland dit seizoen nauwelijks nog verlies mag lijden. Wordt door Vitesse niet aan de regels van Financial Fair Play voldaan, dan kan de UEFA tot uitsluiting van Europees voetbal besluiten. Wellicht houdt de club van eigenaar Aleksandr Tsjigirinskihet verlies dit jaar beperkt. De verkoop van Wilfried Bony en Marco van Ginkel leverde de Arnhemmers bijna twintig miljoen euro op.” Dan wil ik wel eens weten wat nu de balanswaarde is van de club nu ik van Freemont Group gisteren om 08:19 dit bericht heb gekregen:

“Geachte heer Van der Heyden, De Accounts zijn ingediend bij Companies House. Met vriendelijke groet, Kind regards, Kirstin van der Laan”. Dit als reactie op hetgeen is beschreven in 20140125 Tip van de dag van Mathijs Bouman bij Alex Spanje en Portugal in Marbella: Investeer in een start up aan De voormalige statutair Directeur van het VNO/NCW Management Centrum De Baak CC Mr.Drs. Marc van Hoorn, De Secretaris/Penningmeester van de Stichting Cervantes Benelux, John L. van der Heyden, Freemont Cyprus.

In dit verband lees ik ook “wo 11 dec 2013 , 09:22 Wie is nu wie bij Vitesse? Van onze Telesportredactie. Vitesse heeft de afgelopen drie jaar in zijn organisatie een grotere stoelendans gehad dan het jaarfeest van een padvindersclub. Wie is nu wie bij de Arnhemse club? Miljardair Alexander Chigirinsky heeft alle aandelen in handen. Met uitzondering van het ’gouden aandeel’, dat is in handen van het stichtingsbestuur. Het ’gouden aandeel’ is het belangrijkste aandeel van de voetbalclub Vitesse, waarin onder meer de clubkleuren en de speellocatie zijn voorbehouden. Zonder het stichtingsbestuur kan de rijke Rus dus nooit cruciale zaken veranderen. In het stichtingsbestuur zitten vermogende Vitesse-vrienden als Jan Snellenburg, Cor Guijt, Henk Parren en Henk Dekker. Zij hebben weer geen macht over de directie. Die laatste groep (Joost de Wit, Mo Allach en de Amerikaan Peter Gansler) wordt gecontroleerd door de raad van commissarissen. Die bestaat vanaf nu uit drie man: voorzitter Bert Roetert, Kees Bakker en Yevgeni Merkel. De laatste is een Oostenrijkse bedrijfseconoom, die vanuit Londen opereert en nauwe banden heeft met de Russische eigenaren van Vitesse en Chelsea…”

Ik ben ooit door Herman Veenendaal in Wellecom in Ellecom aan Jan Snellenburg voorgesteld als “De nieuwe eigenaar van Vitesse“. Dat is natuurlijk wel afhankelijk van de verkoopcijfers van mijn boek beste Maagd: Anderen tot steun zijn, advies geven en diensten bewijzen lijkt het thema van deze dag. Doe uw dagelijkse goede daad en maak mensen gelukkig. Leer ook nieuwe mensen kennen, zorg voor nieuwe ervaringen en beleef iets wat u niet eerder hebt beleefd. Een gezamenlijke televisiepresentatie wellicht. Daarvoor kom ik weer graag terug naar Noordwijk. Schorpioen: U hebt het zelf voor het zeggen. Wees uzelf, flink en eerlijk. U krijgt een kans uw vleugels uit te slaan en kunt erkenning krijgen. Blijf u ervan bewust dat u te maken hebt met mensen met macht, dus ga niemand op de tenen staan. Dat is goed gezien. Daar ben ik mij volledig van bewust. Daarom ga ik nu weer over tot de orde van de dag en kijk ik naar mijn documenten die thans in de belangstelling staan waaronder 20110919 Vernieuwing en instandhouding handelsmerk Instituto Cervantes. In dit verband ben ik bereid het logo van het Spaanse Instituto Cervantes te gaan gebruiken vermits dat in overeenstemming is met het Beleidsplan Instituto Cervantes Benelux en er ten aanzien van de in dit plan vermelde activiteiten geen administratieve verwarring kan ontstaan. Hier laat ik het even bij. Om 19:00 breng ik een bezoek aan Torremolinos Televisión. Het lijkt mij goed om deze zender onder te brengen bij Cervantes Televisión.