POR ELLA

Het leukste nieuws van gisteren in De Telegraaf: “di 25 feb 2014, 18:06 FOTO Olympiërs met koning en koningin Van onze Telesportredactie Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben dinsdagmiddag de olympische sporters ontmoet in Den Haag. Na een bijeenkomst met premier Mark Rutte in de Ridderzaal, gingen alle medaillewinnaars op bezoek bij het koninklijke echtpaar op Paleis Noordeinde. Na afloop werden er foto’s gemaakt op het bordes.”

Even daarvoor ontving ik om 15:35 dit bericht als reactie op “12:59 Waarde ondernemende dames, Van Kaspar Huijsman Directeur Alex Spanje & Portugal ontving ik de berichtgeving over de presentatie door ambassadeur Drs. C. van Rij op dinsdag 11 maart bij Beach Club Estrella del Mar in Marbella. Graag maak ik van deze gelegenheid gebruik om met deze ambassadeur kennis te maken en meld mij daarom aan voor deelname. Ik ben aangewezen op het openbaar vervoer. Mocht iemand van de aanwezigen mij de mogelijkheid kunnen bieden om mij na afloop van de bijeenkomst een lift te geven naar Torremolinos, dan verneem ik dat graag van u. Uw reactie zie ik met belangstelling tegemoet. Met vriendelijke groet, John L. van der Heyden  Voorzitter Stichting Cervantes Benelux”:

“Geachte John, Uw aanmelding is opgenomen voor 11 maart as. Enkele van onze leden komen uit Malaga, vermits zij kunnen komen zullen ze u graag een lift aanbieden. Ik houd u op de hoogte. Namens het bestuur van Ellas, Nazli Kreft van den Kieboom, secretaris. Ellas Empresarias Holandesas en la Costa del Sol.

Ik citeer hun website:  “Welkom bij Ellas Ellas is een netwerk van ondernemende Nederlandstalige vrouwen aan de Costa del Sol, Andalucia,  Spanje. Onze doelstellingen zijn het faciliteren van contact tussen Nederlandstalige vrouwen in business en het initiëren van informatie uitwisseling die het ondernemingsleven van deze vrouwen veraangenaamt. Dit platform voor vrouwen organiseert diverse interessante bijeenkomsten. Kennismaking tussen Drs. C. van Rij, Zijner Majesteits Buitengewoon en GEVOLMACHTIGD Ambassadeur te Madrid, en de Nederlandse gemeenschap aan de Costa del Sol op 11 maart 2014

Het door mij met ‘links’ aangepaste persbericht over de huidige ambassadeur van Het Koninkrijk der Nederlanden luidt: Drs. Cornelis van Rij (Amsterdam, 1954) startte zijn politieke carrière bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag en vervulde  aansluitend diverse functies op Nederlandse ambassades in Zuid Korea en Peru. In 1992 werd hij in Brussel aangesteld als adviseur bij de Forward Studies Unit, destijds vallend onder toenmalig voorzitter van de Europese Commissie Jacques Delors. Hij was enige tijd lid van het Kabinet van Europees commissaris voor Buitenlandse Betrekkingen Hans van den Broek en tussen 1994 en 1997 was hij particulier secretaris van Hare Majesteit Koningin Beatrix der Nederlanden en Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Claus der Nederlanden.”

Als jij voor deze ontwikkeling verantwoordelijk bent heb je dat goed voor elkaar beste Maagd: Een prima dag om aan uw ontwikkeling te werken; volg een workshop, verbeter uw onderhandelingstechniek of doe een assertiviteitstraining. Een idee dat begin dit jaar bij u opkwam kan winst opleveren als u het nu uitwerkt. Schorpioen: Heb vertrouwen in eigen ideeën. U kunt uw boodschap heel beeldend overbrengen en u weet intuïtief wat mensen willen. Als u bewonderd of zelfs beroemd wilt worden is dit uw dag. Uw enthousiasme maakt u aantrekkelijk.

Dat doet mij deugd. Vanuit deze achtergrond ga ik nu weer over tot de orde van de dag en stel daarbij vast dat er thans belangstelling is voor Beleidsplan Instituto Cervantes Benelux: Regio-indeling Nationaal Instituut voor Onderwijs en Wetenschappen (NIOW-Talen B.V.): Hilversum. Daar wordt op zaterdag 29 maart 2014 in het Luzac College de jaarlijkse ‘Jornada didáctica’ gehouden van de Vereniging Docenten Spaans in Nederland. Ook heb ik ten tijde van de prille relatie tussen Willem-Alexander en Máxima in 2001 een bijzonder bezoek aan Hilversum gebracht waarbij een STOFZUIGER een belangrijke rol heeft vervuld. Dit staat beschreven in 20010717 Stichting Cervantes Benelux ter attentie van de Stichting Onze Kleine Weeskinderen in Hilversum. De naam ELLAS is uitstekend gekozen door onze dames. Daarom eindig ik dit bericht met het lied POR ELLA door ROBERTO CARLOS uit 1992.